CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

„Legyen Kósa Lajos utca!” Csepelen ezt találták ki a Fidesz képviselői

2014. március 07. 05:55 - csú

Kósa Lajos.PNGÚjra és újra leírtuk, hogy 2010-es megválasztásuk óta a kétharmados fideszes mamelukok a csepeli képviselő-testület üléseinek döntő többségén meg sem szólalnak, csak a gombot nyomják szakmányban. Éppen ezért jól jegyezzük meg 2014. március 4-ét. A Csepeliek Újságának értesülése szerint ezen a napon este hét óra körül magukhoz ragadták a kezdeményezést a néma leventét alakító mamelukok a botrányos testületi tanácskozáson.

Senki sem számított erre a megdöbbentő fordulatra, hiszen Németh Szilárd rezsikommandós fideszes polgármester engedélye nélkül megnyekkenni sem mernek. A változás a csepeli, közelebbről a hárosi sötétségnek köszönhető. Az évtizedek óta mind jobban beépülő, városiasodó mezőgazdasági terület homályának oszlatására Borbély Lénárd, az ugyancsak fideszes alpolgármester a tőle szokásos trükkel – megakadályozva az ellenzék felkészülését, úgynevezett sürgősségi indítványt osztott ki a helyszínen „Javaslat a 8655-ös dűlő (Háros) közvilágításának kiépítésére”. címmel.

A mamelukok már unottan nyúltak is a szavazógomb után, ám a törvényesség megőrzése érdekében (főként a későbbi felelősségre vonás megelőzése miatt) szükség volt egy csekély módosításra. Ezt – kötelességének megfelelően – a jegyző jelezte. A határozati javaslatban a regényes 8655-ös dűlő elnevezés mellé be kellett írni, hogy azt a környékbeliek nem legális elnevezéssel Lajos utcának nevezik.

Németh Szilárd azonnal megneszelte, hogy most csillogtathatja legendás történelmi ismereteit és még legendásabb humorát. A jegyzőtől megkérdezte, hányadik Lajosról van szó, XIV. vagy XV. Lajosról? Szegény jegyző nem szólt egy szót sem csak a döntésre várt. Addigra azonban már megnyíltak a zsilipek. A mamelukok, látva, érzékelve, hogy a főnökük elengedte magát, ők utána eredtek. A kukának látszó fideszes képviselők csak úgy ontották magukból a jobbnál jobb, nagyszerű javaslatokat. Minden elképzelhető és elképzelhetetlen Lajost számításba vettek, mire végül az egyikük kimondta a Fidesz vezérkari emberének, Debrecen polgármesterének nevét. „Legyen Kósa Lajos utca!” Hatalmas helyeslés és ováció fogadta a javaslatot, csak Németh Szilárd lelkesedett kevésbé, talán azért, mert nem neki jutott eszébe a zseniális ötlet.

A polgármester nem is várt tovább, szavaztatott, és rátért a következő napirendre, a „csepeli Kis-Duna öböl 2014. évi bioremediációs kezelésére”. Az előterjesztést a tőle szintén megszokott szakszerűséggel bocsátotta gombnyomásra. Csak ennyit mondott: „Ezt vártuk mint egy falat kenyeret”. Németh Szilárd ezt a teljesítményt havi 1 millió 500 ezer forintért nyújtja a csepelieknek, akik most itt állnak a bizonytalanság kellős közepén, és nem tudják, mikortól kell az eddig a 8655-ös dűlőbe címzett leveleiket a Kósa Lajos utcába küldeni…

L U X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr585846837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezső Németh 2014.03.09. 17:35:10

TI szavaztatok EZEKNEK kétharmadot, és fogtok most háromnegyedet... TI vagytok a gazemberek !!!!.... ÉN NEM EZEKRE szavaztam !!!!!....
süti beállítások módosítása