CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Könyvesre kacaghatjuk magunkat, de mi lesz a gyerekekkel?

2014. április 15. 09:30 - csú

Fejét fogja.PNG"Látták, hogy éjjel fölkel a Hold, és látták, hogy a Hold folyton változik, hogy 28 naponta valami olyasmi történik vele, mint a lányokkal…" E szöveget - ha a diák írta volna - nagy karót kapna. Ez az idézet azonban egy tankönyvben jelent meg, s nem egyedül...

Tele van a "véleményinternet" Hoffman Rózsa utolsó bosszújával, a 9. osztályosoknak készült, "kísérleti" irodalom tankönyvvel. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján közzétettek pár oldalt - gondolom, melyekre a legbüszkébbek.

A kommentelők egyszerre röhögnek, és sírnak.

Nosza, idézzünk hát mi is néhány remekbe szabott (szép, magyar) mondatot a görög mitológia-fejezetből:

"A görögök érezték, hogy miközben az ember okos, a teste néha nagyon nem okos, olyan, mintha az ember fölül okos lenne, alul meg oktalan állat, ekkor azt mesélték, hogy léteznek olyan lények az erdőben, akik alul kecskék, felül emberek, ők a szatírok, akik éjjel az erdőben szaladgálnak és nőkre fáj a foguk".

"Mi az a többistenhit - politeizmus? A mi, európaiak istene egyedül van, kiismerhetetlen fölöttünk és a természet fölött álló mindenható úr. Egészen mások a görögök istenei: ők többen vannak, hiszen a természeti jelenségekről mesélt mítoszokban születtek meg és lettek az emberhez hasonló, antropomorf lények."  (A "mi, európaiak istene egyedül van", igaz, a görögök is Európában tartózkodnak, de nyilván minek.)

"Látták, hogy éjjel fölkel a Hold, és látták, hogy a Hold folyton változik, hogy 28 naponta valami olyasmi történik vele, mint a lányokkal…" 

E szövegek - ha a diák írta volna - nagy karót érnének. A felháborodás szülte közösségi oldalt azóta persze töröltették a netről. Nos, így kísérletezgetnek gyermekeinkkel azok, akik kétharmaddal folytathatják. Ugyanígy...

Veress Jenő

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr656038420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egysmás 2014.04.16. 08:38:11

Erre szavaztak a fideszesek, erre szavazott nekünkmamsok határontúli!

Prosztó bandaL
Műveletlen senkiházik, szellemi nímandok.
Ennyi.
Kétharmad.

Muad\\\'Dib 2014.04.16. 09:45:32

@egysmás:
Na, megszólalt a "művelt" ellenzéki...
Apám, mennyire igaza van Schiffernek erről az egész nyomorúságos magyar tragikomédiáról.

egysmás 2014.04.16. 09:54:02

@Muad\\\'Dib: oké!
Azok a művelt konzervatívok a keresztény értelmiség krémjével íratták meg a magyar tankönyvek csúcsát.

Schiffer egy pöcshuszár.
Egy zöld hülyegyerek.

Muad\\\'Dib 2014.04.16. 09:56:08

@egysmás:
Na ja, nem lehet mindenki olyan művelt, kifinomult, és intelligens vitapartner, mint te. OMFG!!!

sztrugackij 2014.04.16. 10:09:13

@Muad\\\'Dib:

Schiffernek, hogy úgy mondjam, kötelező undorodnia és elhatárolódnia mind a két oldaltól valamint az "egész nyomorúságos magyar tragikomédiától".Egy egész pártot sikerült felépítenie erre a koncepcióra, és szigorúan tartja is magát a lefektetett szabályokhoz.A Kálmán Olga-féle interjú a legjobb példa erre.Úgy tesz, mintha lenne saját véleménye, de mivel annak kialakításában mindig egyenlő távolságot fog tartani a két tábor között, ezért ez egy könnyen kiszámítható, determinisztikus pálya. Inkább csak mutatvány, mint saját politikai karakter.

A "művelt ellenzéki" kommentelő egyébként még mindig helyesebben fogalmazott, mint egy irodalom tankönyv szerzője.

egysmás 2014.04.16. 10:10:52

@Muad\\\'Dib: ha vitatkozni akarsz a történteken, akkor az azt jelenti, hogy szerinted nem kritikán aluli a fenti szövegek minősége.

Fekete Mamba 2014.04.16. 10:43:31

Nem értem a fanyalgást, a kifogásolt szövegek pont a célközönség színvonalán készültek. Édes életen nyálát csorgató, húgyagyú prolik hasonlóan zakkant kölkeinek minek kéne jobb? Ezt se tudják befogadni szerintem, el se olvassák, legfeljebb ha minden oldalra rajzolnak nekik egy p..t vagy f..t.

Muad\\\'Dib 2014.04.16. 10:49:59

@sztrugackij:
Schiffer elmondta, hogy undorító, amit a kormány művel az emlékmű ügyében. Mégpedig már régebben is, ráadásul ezt olgikának is megemlíti, aki leszarja.
Szóval igen érdekes, hogy szerinted azért nincs véleménye, mert nem ismételgeti naponta mantrát, hanem esetleg mással is foglalkozik. De tudod mit igazad van, hagyjátok csak, hogy a fityesz tematizálja a közéletet. Ők köszönik szépen roppant boldogak, hogy az újabb baromságaik helyett mindenki az emlékművel foglalkozik.

Muad\\\'Dib 2014.04.16. 10:52:07

@egysmás:
De, az. Ettől függetlenül a komplett fityesz tábor lebarmozása, majd utána a kilincselés náluk, hogy ne a fityeszre szavazzanak - azon túl, hogy primitív - nem működik. Lehet tovább csinálni, de akkor még 20 év múlva a ez a kormány lesz hatalmon.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.04.16. 10:56:50

@Muad\\\'Dib: nem is második világháborús emlékmű lesz a végén, hanem magyar barmoknak állított szobor

egysmás 2014.04.16. 11:08:13

@Muad\\\'Dib: a fideszre szavazó nem látta, hogy erre szavaz?
A fideszes szavazó szóvá tette, hogy alpári bunkók kezébe adta Orbán az oktatásügyet?
Esetleg az történt, hogy ünnepeltek, hogy végre eljön az ő kánonjuk ideje?
Hát eljött!
Ők ilyenek, szerintük ez az, ami kell!
Na most buksisimogatás meg együttörülés az adekvát válasz?
Ha nem az, szerinted mi lenne az?
Vita? ERRŐL?
Vagy egyeztetés? Mint a zsidrákokkal az emlékmű ügyében?

Faszom, ha a festő szarul glettel, kirúgom a picsába, és aki nem rúgja ki, merthogy jó az úgyis, azt igénytelennek ésvagy hülyének tartom.
A gyerekeknek oktatásra szánt művek igénytelensége nemmelesleg normál körökben a legkevésbé sem tolerálható!

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.04.16. 11:11:09

@Muad\\\'Dib: nah igen, ha nem tudunk alternatívát mutatni, csak verjük a mellünk, hogy a másik rossz, szavazz ránk, az picit kevés

Muad\\\'Dib 2014.04.16. 11:15:34

@egysmás:
Négy éven keresztül mindenhol azt lehetett olvasni, hogy az összes fityeszes szavazó primitív bunkó. Aztán ment a csodálkozás, hogy miért nem mentek el csomóan szavazni. Akinek bármi halvány fogalma van a társadalmi folyamatokról, az tudja, az nem szokott működni, hogy egy komplett csoportot lebunkózunk, majd a segítségüket kérjük. Ugyanis az ember már csak olyan, hogy, ha izomból ekézik, akkor már dacból is az ellenkezőjét csinálja. Igen, még akkor is, ha ez hosszú távon szívás neki. Amíg ezt képtelenek egyesek felfogni, addig a fityesznek nyert ügye van. Az már csak hab a tortán, hogy primitív általánosítás több, mint egy millió embert egy kalap alá venni. Pláne, ha ezt olyan oldal teszi, melynek állítólag mindene az individuum, és elítéli az általánosítást, mint a szélsőségesség táptalaját.

egysmás 2014.04.16. 11:36:01

@Muad\\\'Dib: oké!
Felteszem még egyszer a kérdést: mit kéne csinálni, hogy azok a primitív byrmok, akik most írják a tankönyveket a gyerekeimnek, azok ne legyenek olyan pozícióban, hogy ezt megtehessék?

Tegyük fel, hogy nem mondom ki azt, amit gondolok azokról a szavazókról, akik bizalmat adtak a kormánynak! Tegyük fel, hogy nem küldöm el a jobboldali értelmiséget (oximoron) a picsába, amiért szó nélkül hagyja ezt megtörténni!
Utána mi lesz?

egysmás 2014.04.16. 11:36:36

@Lovag Mihály: persze, neked az, mert nem tudsz olvasni...

Muad\\\'Dib 2014.04.16. 12:00:33

@egysmás:
Mondjuk megpróbálod elmondani a szavazóknak, hogy, még, ha utálja is a baloldalt az ilyenek miatt kellene elgondolkodnia?
De nem, helyette te ilyen baromságokat írogatsz:
"...nem küldöm el a jobboldali értelmiséget (oximoron) a picsába..."
Szóval fel is adom a dolgot neked egymillió ember en bloc barom és nincs közte egy értelmes sem.
Egy egyszerű kirekesztő arc vagy, semmivel nem több, mint a gonosznáczik...

egysmás 2014.04.16. 12:56:07

@Muad\\\'Dib: hol az az értelmiségi, aki BELÜLRŐL nyígott, amikor nem tudták helyesen leírni Nyirő nevét, vagy amikor Úz Bence (igen így leírva) alkotásait is be akarták venni a tantervbe?
Hol volt a jobboldali értelmiség, a kulturkeresztény, amikor szólni kellett volna, hogy dehátnomá, azt a hülyét vigyék mán valahova a picsába?

Egymillióból nem volt egy sem!

És a jobber troll csak annyit tud hozzátenni, jogy unalmas. És valószínűleg így is gondolja. Mert kb ott ál, ahol ésmez nem ciki a társaságában!
Amúgy tényleg oximoron a jobboldali értelmiség, hiszen az érzelmiség elsősorban értelmiség és csak utána jobbos vagy balos.
A fidesz rezsim felett pedig nincs befolyása az értelmiségnek.
Ott csak lakályok vannak.
Kiműveltek, kevéssé kiműveltek, és elsősorban lojálisak. Ennyi.
Orbánnak ugyanis nem művelt, okosmemberekre van szúksége, hanem hűséges alattvalókra.
Azokat tenyészti ki, azokat hozza helyzetbe.

Lovag Mihály 2014.04.16. 14:15:17

@egysmás: 2014.04.16. 12:56:07

nem nem, csak míg te meg a baloldali (csűrhe) értelmiség meghal a nagy eszmékbe és várja a segélykét amitől aztán újra rombolhat és pusztíthat, gyűlölködhet

na addig mi dolgozunk, élünk, boldogok vagyunk, szeretünk.

egysmás 2014.04.16. 14:36:40

@Lovag Mihály: a munkátokat elnézve a boldogságotok is igen sajátos lehet, a szereretetetek pedig inkább áldásnak tűnik.
Ákos is megdolgozott a pénzéért...

Lovag Mihály 2014.04.16. 15:42:54

@egysmás: egészen furcsa ezt a szádból hallani a sok sok hazug mantra (4 millió éhező szegény gyermek stb stb) és a múlt heti választás után.

egysmás 2014.04.16. 16:01:44

@Lovag Mihály: írtak az uataid tankönyvet.
Legyél büszke az intellektusukra!

sztrugackij 2014.04.17. 12:34:50

@Muad\\\'Dib:

"Ők köszönik szépen roppant boldogak, hogy az újabb baromságaik helyett mindenki az emlékművel foglalkozik."

Ez nem változtat azon a tényen, hogy az emlékművel igenis foglalkozni kell.Ami azt illeti, ez is az újabb baromságaik közé tartozik.Sajnos ezekből kissé túlteljesítenek a kétharmad óta.
A hisztérikus felháborodásnak én sem vagyok híve, de szerintem Schifferék sem a dolog súlyának megfelelően értékelik a helyzetet.Erre pedig nem találok más magyarázatot, mint az LMP elvhűségét a felvállalt ideológiai pozícióhoz.
süti beállítások módosítása