CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hova tűnt Németh Szilárd?

2014. április 19. 04:24 - csú

ÁBEL ATTILA, AZ ÜGYÉSZSÉG, A HŰTLEN KEZELÉS, A ROKON, A FASZOBROK ÉS A FASZOBRÁSZ

00x-Ábel-Németh duó_1.pngAz ügyészség szerint  Németh Szilárd polgármester nem követett el hűtlen kezelést, bár „az általa vezetett önkormányzatban megszavazott támogatási pénzből a rokonát bízták meg egy faszobor elkészítésével”.

Az index.hu és a csepeliek.blog.hu által április 18-án közölt cikkből egyértelműen kiolvasható, hogy a feljelentéssel megegyezően, „a vizsgálatot lezáró határozat is rokonként említi a vidéki fafaragót”.

Bár Németh Szilárd korábban ezt nem ismerte el, de az ügyészség, az  iratban rokonról beszél. Ezek szerint a polgármester úr egyszerűen letagadta az atyafiságot? Ennyi. Ezzel lezárhatnám a nagy port felvert csepeli ügyet. Mégsem tehetem, mert a cikkből néhány érdekességre érdemes felhívni a csepeliek figyelmét. Például arra, ahogy véleményünk szerint Ábel Attila alpolgármester úr bírálja az ügyészséget, amikor némi sértődöttséggel állítja, hogy „Németh Szilárd már akkor is jelezte, a szobrász nem rokona”, majd arra kérdésre, hogy „ez a cáfolat miért nem szerepel az ügyészségi vizsgálatban?”, azt mondta az újságírónak, „biztos nem kérdezték meg”...

Most kinek higgyek? Az ügyészségnek, Németh Szilárdnak vagy a főnöke iránt túlzottan is lojális alpolgármesternek. Annak az alpolgármesternek, aki következő mondatában önmagát, és a főnökét is lejáratja? Szerinte ugyanis bár valóban a faszobrász készítette a feljelentő által említett négy szobrot, illetve szoborcsoportot (Trianon-szobor, Szent István és Árpád fejedelem szobor a Daru dombon, a kerületi határokra elhelyezett üdvözlő táblák és a pácini polgármester síremléke), de így folytatja: „az emlékművek egy részének felállítási költségeit nem önkormányzati pénzből, hanem közadakozásból fedezték. Ilyen volt például a Trianon-szobor…”. Alpolgármester úr! Ezek szerint a többit szintén önkormányzati pénzből fedezték! Ezt már mindenki tudja, miért kell, ferdíteni a világos újságírói kérdésre? Miért nem lehet elismerni az udvari szobrász létét, még ha rokonról is van szó? Kinek az ötlete volt, hogy  a szobrászkodás után, és a választás előtt a Fidesz-szlogenben tisztességet ígérjenek a csepelieknek? 

Már csak néhány kérdésem van. Miért nem Németh Szilárd nyilatkozott faszobrásza ügyében? Hova tünt a polgármester? Nem ért rá? Házon kívül volt? Modellt állt?

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr86051644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása