CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

KIK SÍRTAK, MIÉRT SÍRTAK EGY CSEPELI SÖRÖZŐBEN?

2014. április 24. 05:59 - csú

Részletes elemzés a helyi választási eredményekről – A jobboldal balfogásai – A baloldal gondolja végig a győzelem okait, és tapasztalatait hasznosítsa a következő hónapokban

Lehajtott fejűek.PNGAz április 6-i országgyűlési képviselő választáson a csepeli kormányváltó erők komoly vereséget mértek Németh Szilárdra és a mellette felsorakozott pártszövetségre, a Fidesz csepeli szervezetére.

A csepeliek.blog.hu már beszámolt a képviselő-jelöltek küzdelmének végeredményéről. Olvashattuk azt is, hogy a 3-as számú önkormányzati választókörzetben, az Erdősor úti lakótelepen milyen súlyos vereséget szenvedett Németh Szilárd. Néhány ténnyel szeretném kiegészíteni az ismertetetteket, a nyilvánosság számára is elérhető (www. valasztas.hu) adatok felhasználásával.

Szabó Szabolcs, a 14 önkormányzati körzetből 9-ben(!) győzött, még abban a körzetben is nyerni tudott, ahol a polgármester lakik. A pártlisták vonatkozásában még jobban győztek a változást akarók, a 14 önkormányzati képviselői körzetből 11-et(!) megnyertek. Például az 1. sz. öevk-ban (itt él Németh Szilárd), a pártlistákra szavazók körében is lemaradt a Fidesz, még jobban, mint jelöltjük. Pedig a polgármester itt is mindent „bevetett”. Még testületi döntés nélkül is elkezdték lakóhelyének környezetét fejleszteni, megoldották a szilárd útburkolatot, a csapadékvíz elvezető csatornát, miközben Királyerdő lakosainak többsége éppen ezek hiánya miatt szenved a legtöbbet.

De az igazi vereséget a lakótelepeken élő választópolgárok mérték rá. A már idézett Erdősor úti lakótelepen kívül többek között a Simon Bolívar sétányon, a Katona József és József Attila utca közötti négyemeletes házakban, illetve az Ady Endre úti tízemeletes épületekben élő választópolgárok szavazatai is jelentősen hozzájárultak Szabó Szabolcs győzelméhez. Az, hogy ezeken a területeken a kormányváltók pártlistája is nyert, mutatja, a Fidesz komoly veszteségeket könyvelhet el magának a kerületben.

002-Triumvirátus-uszodás aláírás.pngVesztettek  annak ellenére, hogy a 2010-es országgyűlési, majd az önkormányzati választások után elképesztő dolgokat tettek győzelmükért, illetve ezzel párhuzamosan, az 1994-2010 között Csepelt vezető szocialisták lejáratása érdekében. Leértékelték, majd kisajátították eredményeiket. (A gerincút megépítésének, Csepel csatornázásának ügye ugyanis már 2010 előtt eldőlt, az EU-s, kormány és fővárosi támogatási szerződések aláírása megtörtént, sőt a gerincút építése 2010 júliusában el is indult.) Németh Szilárd vezetésével, tevékeny részvételével, (a testületi ülések, közmeghallgatások, sajtónyilatkozatok jegyzőkönyvei, tájékoztatói ezt bizonyítják), időnként aljas módszerekkel folyó lejáratási, kriminalizálási kampányt indítottak a helyi szocik ellen több milliós közpénz felhasználásával.

„Felélték az északi pénzeket”, „csődbe vitték a kerületet” – mondták, írták, nyilatkozták a szocialistákról, például az önkormányzati milliókból kiadott Vörös Csepel című politikai kiadványban. A 2009-es csepeli kettős gyilkosságot, becstelen politikai játszmával, arra használták és használják, hogy „ölik egymást a szocialisták”. A megszüntetett Csepel Újság helyett tízmilliókért kiadott és terjesztett Csepeli Hírmondóból lakájmédiát csináltak. Sorozatban gyártották a rendőrségi feljelentéseket, majd a megindult nyomozások, tárgyalások „eredményeit” egyoldalúan kiszivárogtatták, az eddigi eredménytelenséget így próbálva naponta „eladni” a csepelieknek.

Orbán Viktor példáin felbátorodva, a helyi szélsőjobb híveit is igyekeztek megnyerni, szavazataik elnyerése, a Jobbik gyengítése érdekében. (A II. világháború előtti revíziós emlékmű újraépítése, a Nyirő József irodalmi műsor és Kárpát-medencei műveltségi vetélkedő szervezése, szélsőséges civil szervezetek, alapítványok, személyek nyílt támogatása, az utcák, terek átnevezése stb.)  

Sorolhatnám még tovább, de érdemes arra is ráirányítani a figyelmet, hogy a választási kampányban mennyi önkormányzati lehetőséget használtak ki, hangsúlyozva, nem az én feladatom a felhasznált pénzek törvényességi vizsgálata. Mindenesetre sok csepeli barátom, ismerősöm, szomszédom hívta fel figyelmemet az önkormányzati kiadású politikai kampányfüzetekre, röplapokra. Többen, felháborodva mesélték azt is, hogy a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai hívták fel telefonon, „szavazzon Németh Szilárdra”.

Németh Szilárdot erősítette a rezsicsökkentési felelőssé való kinevezése is. Szinte naponta szerepelt a médiában. A csepeli önkormányzati fórumok (csepel.hu, Csepeli Hírmondó) rendszeresen és KRITIKÁTLANUL foglalkoztak a témával, népszerűsítették a rezsicsökkentést, Németh Szilárdot, akit még „kormánybiztossá” is kineveztek. Ugyanakkor tudatosan „elhallgatták”és a mai napig ELHALLGATJÁK a rezsicsökkentés negatív hatásait, a „rezsicsökkentési kommandós parancsnok”-ot ért kritikákat, a felkészületlenségét, hozzá nem értését bemutató írásokat.

Minden adott volt tehát a biztos győzelemhez. Barátaim, ismerőseim közül többen is rá fogadtak. Vesztettek,  ők mégis örültek. Németh Szilárd és a Fidesz négyéves politikája, a színre lépésük előtt elért eredmények meghamisítása, kisajátítása, az ellenzék mindenáron való lejáratása azonban, mindezek után nyugodtan leírom: Németh Szilárd Csepelen csúfosan megbukott. És Németh Szilárdnak, valamint csapatának nincs oka örülni (felelősök a vereségért, különösen a  szavazógépként működő frakció tagjai), sírni meg csak a győzteseknek szabad. Bár állítólag, ahogy hallom a pletykákat, Borbély Lénárd alpolgármester úr, a sokak által ismert csepeli sörözőben, ahol aznap este ünnepelni szerették volna a győzelmet, „nem éppen józan állapotban, de elsírta magát”.  Valószínűleg nem számított arra, hogy Németh Szilárd éppen Csepelen bukja el az országgyűlési képviselő választást.

Nem is tudta, tudták, mit csináljanak. A csepel.hu az eredményekről csak tíz nappal később „tudósított” (szerkesztőjét ezért már fel kellett volna állítani), a Csepeli Hírmondó pedig egy héttel később jelent meg, ahol természetesen Németh Szilárd magyarázta a vereségét rögzítő bizonyítványt. A cikk címe: „Csepel nem lehet ellenzékben!” Ez azonban igazából, ősszel az önkormányzati választáson fog eldőlni. Remélem, nem úgy, ahogy Ő szeretné. Ehhez azonban a kormányváltó erőknek, a változást, a valódi fejlődését akaróknak is tenni kell még. Sokat! Kezdhetnék azzal, hogy végiggondolják, miért tudtak nyerni.

V O X

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr926070890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2014.04.24. 22:53:46

Ez nagyjából olyan, mint amikor egy macskát halálra gázol egy autó, de úgy érzi, a fülét még tudja mozgatni, és örül neki.

tomfree 2014.04.29. 23:51:28

Ebredjetek fel, ti buktatok meg, a Fidesz ketharmadot szerzett. Mar megint hazudtok,mar magatoknak is.
süti beállítások módosítása