CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Egy állás, egy fizetés – mert így tisztességes

2014. május 05. 20:17 - csú

Szabó Szabolcs a facebookról_2.jpgCsepel és Soroksár új országgyűlési képviselőjétől, dr. Szabó Szabolcstól hétfő délután kaptuk az elektronikus levelet, amelyet - sok sikert kívánva új munkájához - változtatás nélkül közlünk:

Holnap összeül az új Országgyűlés. Lassan minden képviselő átadta Áder Jánosnak a megbízólevelét, megkaptuk a parlamenti helyünket, átvettük a belépéshez és szavazáshoz egyaránt használható kártyáinkat. Szóval a hosszú hónapok, évek munkájának gyümölcse mostanra érett be, és indulhat a parlamenti munka. Persze nem a "gyümölcsök" betakarítása a lényeg. Én magam úgy tekintek a következő négy év elé, mint egyfajta szolgálatra: szolgálni fogom Csepel és Soroksár érdekeit.

Hogyan fogunk dolgozni? Holnaptól leszek hivatalosan is képviselő, így a képviselői munkához szükséges feltételeket is holnaptól kezdve tudjuk kiépíteni. Fel kell állítanunk a munkavégzéshez szükséges stábot, el kell intézni az irodabérlést, ki kell alakítanunk a fogadóórák rendjét. Ehhez még szükség van pár hétre, így várhatóan júniustól fog üzemszerűen működni a rendszer. Persze ehhez a munkához továbbra is szükség lesz az aktivisták munkájára, így a csepeli irodában a jövőben is találkozhatnak aktivistáinkkal, szimpatizánsainkkal. Addig is keressenek minket délutánonként a II. Rákóczi Ferenc út 155-ben. Mindenben állunk rendelkezésükre. 

És végül a fizetésről. A választási kampány során többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy nem tartjuk elfogadhatónak, ha egy politikusnak több állása és több fizetése van. Egy országgyűlési képviselő elég pénzt keres ahhoz, hogy ne legyen rászorulva másik állásra. Ráadásul egy fenékkel nem is lehet több lovat megülni. Folyamatosan szóvá tettük, hogy Németh Szilárd több főállásból szerzett jövedelme nem etikus. Mi korszakváltást ígértünk, és most meg is tesszük az első lépést. A mai naptól az egyetemi státuszomat felfüggesztettem, így hivatalosan fizetés nélküli szabadságra mentem. Vagyis a következő négy évben egy állásom lesz, amiért egy fizetés veszek fel. Azt is vállaltam, hogy a fizetésem 5%-át jótékony célra fogom felajánlani. Ezt is tartani kívánom. Minden évben meg fogom kérni a csepeli és soroksári lakosokat, hogy ajánljanak nekem olyan helyi civil szervezetet, aki sokat tesz a csepeliekért és soroksáriakért. Az alapján fogok dönteni, amit az itt élők mondanak. Mert ez így normális. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr356120572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csepelfigyelő 2014.05.06. 07:43:02

Az új szabályok miatt kötelező volt lemondania az állásáról. Nem kell kamuzni.

Empiriokriticizmus 2014.05.06. 08:52:37

@Csepelfigyelő: bedobtál egy kavicsot a vízbe,hátha halat talál!Próbáld meg előkeríteni ezeket az új szabályokat......csak hallottál valamit fél füllel,oszt most szajkózod!Nincs ilyen szabály!
Egyébként ténylegesen kellene egy új törvény,ami kimondaná,hogy egy ember költségvetési pénzből csak egy fizetésben részesülhessen!Ne lehessen mindenféle igazgatótanácsi,felügyelőbizottsági,stb,stb...pozíciókat jó pénzért betölteni!

♔bаtyu♔ 2014.05.06. 08:55:58

Maximálisan egyetértek, csak azt találom érdekesnek, hogy a balliberálisok miért csak a nagy bukás aggódnak ennyire az állami pénzekért.

Azt is eltörölném, hogy a frakciópénz a frakciótagok számától függetlenül járjon. A legnagyobb frakció tagjainak javadalmazását kapja a legkisebb frakció tagjai is.

Ezt bezzeg nem fogják a ballibsik támogatni.

VadMacs 2014.05.06. 09:48:10

@♔bаtyu♔:
Mert a haverjaid nagyon? Főleg az álkeresztény áldemokrata kamupárt...

Fulek 2014.05.06. 10:08:11

@VadMacs: Vörös Csepel indulj a harcba, váci út felelj neki...

ja gondolom, milyen jó is lesz, hiszen így is jól megfog élni...

VadMacs 2014.05.06. 10:11:10

@Fulek:
nem is tudom melyik párt pofázik állandóan arról, milyen k*rva jól meg lehet ma élni éhbérért, meg milyen rohadtul jól jártunk az adójóváírás megvonásával...

Réz Vlagyimir Napóleon 2014.05.08. 16:23:49

Egy abszolút etikus, teljes mértékben normális, tiszta véleményt közölt a csepeli-soroksári képviselő, amiben én nem találok semmi kivetnivalót. Egyetértek, hogy az álláshalmozás egy bizonyos kereseten felül, ráadásul elméletileg felelős állások betöltésekor ne legyen törvényes, hiszen ez pusztán elméleti szinten a teljesítményt ássa alá, ha az ember pedig huzamosabb ideig osztja meg a figyelmét, az a különböző egészségügyi okok miatt okozná a teljesítménycsökkenést.
Semmi szabály nem volt erre, és semmi hazugság nem hangzott el. A frakciópénzekkel kapcsolatban pedig nyugodtan szétnézhetünk mindkét oldalon, és a centrumban is, ha már pártokkal akarunk dobálózni.
süti beállítások módosítása