CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szolidaritási tüntetés lesz ma délután hat órától a Kossuth téren

2014. június 09. 03:33 - csú

A "Ki az a Lázár János?" című budapesti tüntetés résztvevői ma 18 óra után a Kossuth térről átvonulnak a Magyar Telekom székházához, hogy megkérdezzék a tulajdonost az Origo főszerkesztőjének leváltásáról.

Telecom-tüntetés.PNG

A demonstráció három témája az Origo főszerkesztőjének közös megegyezéssel való eltávolitása, a reklámadó, valamint a  szolidaritás kinyilvánítása a kormányzat által megtámadott civil szervezetekkel.A Kettős Mérce blog közzétette a Ki az a Lázár János? című, ma délután hat órakor a budapesti Kossuth téren kezdődő tüntetés részleteit.

A tüntetés konferansziéja Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője, a Humán Platform aktivistája, és Papp Réka Kinga újságíró,  aktivista lesz. A rendezvényen beszédet mond Ferencz Gábor, az Átlátszó munkatársa, Hammer Ferenc szociológus és a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) egyik aktivistája.

A beszédek végén a Lánchidat és az Alagutat érintve a Kossuth térről a tüntetők átvonulnak a Magyar Telekom Krisztina körúti székházához, hogy feltegyék a kérdést: "az Origo Zrt. tulajdonosa vajon hozzájárult-e, és ha igen, miként, az Origo főszerkesztőjének leváltásához".

A demonstráció szervezői a rendezvény kapcsán ezt írják:  “Origo, reklámadó, Norvég Alap. Ha ezeket a szavakat halljuk, nem nagyon juthat más az eszünkbe, mint Lázár János neve. De vajon fácánnak kell lennünk a magyar Frank Underwood vadászkertjében?".

Mint fogalmaznak, "kedden kimentünk veletek együtt az utcára, mert úgy gondoltuk, szolidárisnak kell lennünk, és támogatnunk kell azokat, akiket a saját hatalmát kiterjeszteni akaró kormány megtámadott. Most arra kérünk titeket: folytassátok, folytassuk!”.

Forrás: Kettős Mérce blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr496289120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása