CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyaros energiazabálás rezsicsatazajjal a háttérben

2014. július 23. 03:21 - csú

Zaba-1_1.jpgFaljuk az energiát. Egy jó ideje már nyáron is csaknem annyi áramot veszünk, mint télen. Mert melegünk van, és a klímákkal gyorsan tudjuk lehűteni a lakásunkat, irodánkat, műhelyünket.

Gyorsan és drágán, sok energiát felhasználva. A fogyasztás növekedése olyan látványos, hogy nincs az a rezsicsökkentés, ami képes lenne ellensúlyozni ezt (legfeljebb csak a gazdaság hanyatlása).

 

Nincs is min meglepődni, ha az állam úgy akarja a fogyasztást olcsóbbá tenni a lakosság számára, hogy csökkenti az energia árát. Minden más megoldásra aprópénzt költ csupán.

Nem csoda, hogy ilyen zabálnivaló a magyar energia. Pedig ha egyszer végre azzal az elánnal szállna a kormány és a rezsibiztos a fogyasztás elleni harcba is, mint a számlaszínezésibe, akkor talán sikerülne azt a fránya emelkedő energiafelhasználási görbét is lejjebb taszigálni.

Tudjuk, a rezsicsatánál sokkal macerásabb arra ösztönözni az embereket, hogy ne légkondit vegyenek, hanem szigeteljenek, árnyékoljanak, vagy ha másként nem megy, akkor termeljék meg a nyári hűtés energiáját például napelemmel. Ezek a programok mindig a futottak még kategóriába kerülnek, ebből az istennek se akar senki politikai tőkét kovácsolni, pedig garantáltan munkát is adna kisvállalkozásoknak. De nem, ezek a programok csak csordogálnak a folyton-folyvást folyó energiaárharc oldalvizén.

Aztán ha átlépünk a már csak virtuális határon Nyugat felé, hirtelen megsokasodnak a tetőkön a napelemek, megvastagodnak az ablaküvegek. Ők erre költenek, őket erre ösztönzi az államuk.

A miénk sok-sok energiát akar adni a népének, narancsszínben megmutatva, hogy a sok mennyivel olcsóbb.

Az ember ettől rögtön kedvet kap egy légkondihoz.

nol.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr136533657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása