CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

T A L Á L G A T Á S

2014. július 24. 02:20 - csú

Apa és fia-3_5.PNG- Apú-ú-ú! Milyen nemzetgazdasági érdek fűződik a Szabadság-téri szoborállításhoz?
- Fiam, ezeket a képtelenségeket honnan veszed?
- A tévében mondták, hogy az alkotmánybíróság így döntött és ezért nem lehet a helyieknek szavazniuk erről, hogy mi éktelenkedjen a kerületükben.
- Most már egyre kevesebb dolgot lehet megmagyarázni! Csak találgat az ember, milyen nemzetgazdasági érdek fűződhet egy ilyen emlékműhöz. Lehet, hogy titkos tartalékot pl. olajat rejt a föld kérge és így álcázzák. Vagy az alapkőbe rejtették az alaptörvény eredeti példányát, ha felismerhetetlenné vált a sok átszabástól, csak elő kell venni. Vagy talán az lehet még nemzetgazdasági érdek, hogyha az ilyen alkotások számát szaporítják, nő az ízlésbeli fejlődés, nő az elégedettség, nő a jólét, nő a politikai elkötelezettség, nő az egység, nő a munkalehetőség (legalább a szobrászok és kőfaragók számára). Lehet, hogy az állított emlékmű licence után érdeklődnek bizonyos országok, hogy méltóképpen megemlékezzenek ők is megszállóikról és kollaboránsaikról. Vagy csak azáltal lett nemzeti kincs, hogy hungarikummá vált?
- Apú-ú-ú! Ezek csak találgatások!
- Csak találgatunk, találgatunk, s nem tálalgatunk.

Kalocsai Imre

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr946537509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása