CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeliek fáznak, félnek, nyelnek, szívnak egyelőre, de nem hallgatnak

2014. augusztus 26. 05:43 - csú

Horváth Gyuszi táblával_2.PNG"Nem hallgat  a csepeli lakóházak népe. Az a pénz, ugyanis, ami a Szent Imre téren számolatlanul és feleslegesen folyik el, eredetileg az övék. Házszigetelésre, nyílászárók cseréjére, rehabilitációra adta az Európai Unió!   És mi lett belőle? Németh Szilárd hozományaként Borbély Lénárd kalapján bokréta!  Százmilliós nagyságrendben azért, nem túl drága ez az ajándék?...Ilyen grandiózus tervet nem akadályozhat meg néhány szabály. Mit számít, hogy törvények szellemét kell megsérteni. Az se okoz problémát, hogy máshol, ha a kisember az elkorhadt ecetfáját akarja kivágni, sokáig várhat (hiába) az engedélyre. Amennyiben meg engedély nélkül esik neki, akkora büntetést kap, hogy attól koldul! 
Itt pik-pakra mentek a dolgok."

Ezt írja újabb publicisztikájában Horváth Gyula, a csepeli demokratikus baloldal polgármester-jelöltje. Gondolatébresztő cikkét, amelyben sok-sok csepeli véleményének ad hangot, olvasóink figyelmébe ajánljuk:

A magyar miniszterelnök nemzetközi visszhangot kiváltó tusványosi beszédének volt a kulcsszava az illiberális kifejezés. 
Igaz nem fejtette ki az előadó pontosan, hogy mit is ért alatta, de az bizonyosnak látszik, hogy igen nagy szellemet szabadított ki vele a palackból.  Szinte a világ minden magára valamit is adó sajtóorgánuma beszámolt arról, amit Orbán Viktor mondott. Sokan úgy érzékelték, hogy ezzel a beszéddel a magyar miniszterelnök egyben ki is iratkozott az európai demokratikus közösség világából. 

Belföldön viszont a helytartói értelmezték és silabizálták a beszéd tartalmát. Kezüket, lábukat törve törtettek, hogy minél előbb a legjobb magyarázatát adhassák a beszédnek. Mindegyik meg akarta mutatni, hogy ő az igazi, a legjobb tanítványa a nagyvezérnek. A csepeli Fideszesek is mielőbbi választ akartak adni Orbán Viktor illiberális talányára. 
Meg is találták a megfelelő formulát. Összekapcsolták azokat a Fidesz érára jellemző eseményeket, amik fémjelzik tevékenységét, és csokorba kötve mutatják fel az úrnak.  A baltás gyilkosban és a lakossággal való konzultáció elhagyásában, és az átverésben találták meg kreativitásuk gyümölcsét. 

A baltás Cselen egyelőre fát írt! Nekiestek a szent Imre térnek!  Öles fákat erejük teljében élő növényeket vágnak ki a vegetációs időszak kellős közepén. Ez már nem csak bűnös, de kegyetlen cselekedet is. A kínhalál fogalmával lehet csak leírni azt a pusztítást, amit a növényekkel végez Németh Szilárd, és hűséges talicskatologatója Borbély Lénárd. 
Kell a terület, kell a produktum, mert kevés az idejük. Igaz, hogy az országlásban prolongálták a Fidesz hatalmat, azért Csepelen remeg a föld alattuk! Nem csak a föld remeg, hanem a korifeusok gatyája és a szerviensek, haverok kérően kinyújtott keze is reszket. 

Még egy kis baksist!  Ez a kérés, ami már nem reszketően és elcsuklóan, hanem egyre követelőzően hangzik azoktól akiket ők emeltek fel. A vezetők alól pedig kezd kicsúszni a talaj. Félelmük már nem csak az ellenfelekre, hanem a barátaikra is kiterjed.  Elhatározták hát, hogy a néma mamelukokkal (azokkal, akik hagyták havi pár százezer forintos képviselői tiszteletdíjért kivágatni a nyelvüket /is/) megszavaztatnak egy előterjesztést. Azt, ami a Szent Imre téri park beépítésére vonatkozna. Ide építenének pavilonokat, hogy hosszú távra telitömjék a barátok zsebét pénzzel. Ez az illiberális rendszer lényege Csepelen! 

Ilyen grandiózus tervet nem akadályozhat meg néhány szabály. Mit számít, hogy törvények szellemét kell megsérteni. Az se okoz problémát, hogy máshol, ha a kisember az elkorhadt ecetfáját akarja kivágni, sokáig várhat (hiába) az engedélyre. Amennyiben meg engedély nélkül esik neki, akkora büntetést kap, hogy attól koldul! 
Itt pik-pakra mentek a dolgok. 

Még meg se száradt a júdástinta az iratokon máris lezárták a tér nagyobbik felét, összedöntötték az állandóan randalírozó és hangoskodó sakkozók asztalait, az éjjelente duhajkodó csecsemők és édesanyák játszóterét és berregtek a láncfűrészek, csattogtak a balták. Csak a templom szemközti megközelítése akadálytalan! Hallgat is a papja, mint a sír! Tetszeni ugyan neki se tetszik, de legfőbb szövetségesét azért, még akkor se "lőheti lábon", ha az a nép ellenére cselekszik. Ez a szabály! Inkább nyel egyet! 

Nem hallgat viszont a lakóházak népe. Az a pénz, ugyanis ami a Szent Imre téren számolatlanul és feleslegesen folyik el, eredetileg az övék. Házszigetelésre, nyílászárók cseréjére, rehabilitációra adta az Európai Unió!   És mi lett belőle? Németh Szilárd hozományaként Borbély Lénárd kalapján bokréta!  Százmilliós nagyságrendben azért, nem túl drága ez az ajándék?  Sziszeg a csepeli szél, ami a még ki nem cserélt, korhadó panelházi ablakok résein egyre erősebben és nemsoká egyre hidegebben fú be a lakásba. 

A csepeliek pedig fáznak, félnek, nyelnek, szívnak egyelőre! 

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző blogja

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr266633085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsepeliBlogos 2014.08.26. 07:34:11

Horváth Gyula hazudik
Hiszen tudja,nála senki nem tudja jobban (na jó néhányan)hogy a panelrehabra csak úgy adnak pénzt,ha szociális pl. közösségi rehab is kiséri.
Ő ezt tudhatja,mert amikor Szlávik elrontotta a hivatal felújítását (tervezés 220 millió)akkor is csakegyütt működhetett voln.
Most nem a hivatalra(önmagukra)hanem a környéken lakókra költenek.
Tehát Horváth Gyula ismét hazudik-szemét módon.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.26. 17:20:24

"Ezt írja újabb publicisztikájában Horváth Gyula, a csepeli demokratikus baloldal polgármester-jelöltje."

Szar stílusa van. Inkább ne írjon.

Mercel 2014.08.26. 17:56:35

mszp-s politikustól még az esetlegesen jogos felháborodás is hiteltelenül hangzik, és azt is nehéz elhinni, hogy egy mszp-s politikus a köz érdekében emeli fel a szavát.

Majdnem annyira, mint ha egy fideszes teszi ugyanezt. De csak majdnem, úgyhogy engem érdekelne, hogy mennyire igaz amit leírt.

Mert szétdúlni egy zöldterületet az ma budapesten valóban bűnnek számít de azért szétdúlni, hogy oda kereskedelmi célú pavilonokat építsenek már nagyon durva.
Ha ráadásul a droid haverok részesülnek majd abban a "szerencsében", hogy ott üzletet nyissanak akkor viszont már bűncselekmény.
Meg gyomorforgató is mondjuk, de ezt már megszoktuk a fidesztől.

Ha EU-s támogatásból csinálják mindezt akkor az már tényleg a vicc kategória - viszont ez esetben a képviselő úrnak csak szépen dokumentálnia kell a folyamatot aztán az egészet elküldeni Brüsszelbe.

Úgyhogy én igen kíváncsi lennék arra, hogy a leírtakból mennyi az igazság.
Az viszont tény, hogy a képviselő úr stílusa szar.

"Frigyes"

lutria 2014.08.26. 19:19:50

Azért látok ott a postához legközelebbi parkbejáratnál egy kivágott fatönköt amiben hatalmas (60-70%-nyi)korhadás/odú volt a talaj közelében-benne egy darázsfészek-,azt jogos volt kivágni.
A új szökőkutat én sem értem,állítólag az EU támogatás feltétele is-csak vajon az EU tudja hogy a téren van már egy szökőkút és most 100 méteren belül lesz még egy?
És az új EU kompatibilis játszótér-talán az eddigi nem az volt?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.08.26. 20:14:32

A Csepeli MSZP-seknek hogy kinyílt a csipájuk..

Pedig nemrégen a Csepeli főnökük lövette agyon az egyik suli igazgatóját, mert nem hunyt szemet az MSZP-s Nokiás dobozok felett.

Bűnöző rohadék az összes Csepeli MSZP-s, csak hazudni bírnak.

Gyorgy Nagy 2014.08.26. 20:38:25

Szuszit egèsz csepel egy TÖMÖR TEHETSÉGTELEN CSONTFEJŰ BUKOTT FASZNAK becèzi.Remèlik hogy hamarosan elhuz a kerületből is!

Muzsikok közt 2014.08.26. 22:40:54

Pont annyira érdekelnek a csepeli prolik, mint az újbudaiak.

Pokolba a mocskos MSZP csicskákkal!

igazi Ténytár 2014.08.27. 08:48:26

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Mondja a gyerekmolesztálók, gyerekeket halálrágazolók, sorozatos erőszakos illetők párthíve?! ;-0

Bagoly mondja...
A börtönben tesz képviselői esküt Malinák Árpád. A képviselő két fiút rontott meg
index.hu/bulvar/0423malinak/

Titokban tartott fejelés és orrtörés a tavalyi Fidesz-kongresszuson
index.hu/belfold/schneider060/

Rapcsák András lánya késsel támadt saját kisiskolásaira
www.hetek.hu/belfold/199809/amokfuto_tanarno_hajduhadhazan

Rapcsák fia leütötte apja riválisát
Nem ez volt az első verekedése Ifj. Rapcsáknak
index.hu/belfold/rapfialeut/
süti beállítások módosítása