CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz csepeli botránya fokozódik: Horváth Gyula nem sértett törvényt

2014. szeptember 01. 21:43 - csú

Horváth Gyula-CSMO-255-OK_1.pngNem sértette meg a kampányolás szabályait Horváth Gyula, a baloldal csepeli polgármester-jelöltje és Falus Ferenc, Budapest baloldali főpolgármester-jelöltje, amikor Csepelen egy egészségügyi szolgáltató épületében kampányoltak - állapította meg a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői ülésén.

A másodfokon eljáró testület  megváltoztatta az elsőfokon eljáró csepeli, helyi választási bizottság ezzel ellentétes határozatát.

Az FVB a Demokratikus Koalíció fellebbezése nyomán foglalkozott az üggyel. A XXI. kerületi helyi választási bizottság ugyanis Németh Szilárd csepeli polgármester panaszának helyt adva azt állította, hogy Horváth Gyula, a DK jelöltje megsértette a választási eljárás jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásának alapelvét, amikor Falus Ferenc főpolgármester-jelölttel az önkormányzati fenntartású csepeli Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézetben (a volt SZTK-ban) folytattak kampánytevékenységet.

A csepeli választási bizottság határozata ellen a Demokratikus Koalíció fellebbezett az FVB-hez. Az FVB hétfői határozatában az elsőfokú határozatot megváltoztatta és elutasította a csepeli polgármester kifogását.

Az FVB határozatában egyebek mellett kifejtette: téves a helyi választási bizottság álláspontja, hogy a szakrendelő állami hatóság elhelyezésére szolgáló épület lenne, és mivel az egészségügyi szolgáltató nem tekinthető hatóságnak, ezért nem is tilos ott kampányolni és így a jelöltek nem is sértették meg a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

Az FVB döntése ellen a Fővárosi Törvényszékhez lehet jogorvoslattal fordulni. (MTI)

*****

Miként előző bejegyzésünkben közöltük: ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést az Együtt-PM, miután Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere egy választási bizottsághoz benyújtott panaszához a kerületi rendelőintézet (volt SZTK) kamerájának felvételeit csatolta több csepeli személyiségi jogait megsértve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr436657435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása