CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Olyan válság jön, amilyet még nem láttunk

2014. szeptember 16. 02:01 - csú

Több mint 600 millió plusz álláshely megteremtésére van szükség 2030-ig a világon, csak hogy a növekvő népességgel lépést tudjunk tartani. A Világbank szerint foglalkoztatási válság van, hiány van munkahelyekből, különösen a minőségiekből.

munka, gazdaság

Itt lehet hamarosan egy foglalkoztatási válság a nyakunkon – írja a Business Insider. A Világbank adatai szerint ugyanis legalább 600 millió munkahelyre lenne szükség 2030-ig a világon ahhoz, hogy csak a népesség növekedésével lépést tudjunk tartani. Nigel Twose, a Világbank foglalkoztatási részlegének igazgatója szerint foglalkoztatási válság van, hiány van a munkahelyekből, különösen a minőségi álláshelyekből.

Az igazgató szerint emellett további probléma, hogy a G20 országok körében több helyen is nyílik az olló az alacsonyabb és magasabb jövedelemmel rendelkezők között, a feltörekvő államok ebben a csoportban ugyanakkor jobban muzsikálnak, mint a fejlett országok.

A tanulmány – melyet az OECD és az ILO adatai is kiegészítenek – szerint mintegy 100 millió ember volt munka nélkül a G20 országokban, 447 millióan pedig napi 2 dollárnál kevesebből voltak kénytelenek megélni. A globális növekedés, a 2013-2014-es szerény emelkedés ellenére, a megszokott trend alatt található, a gyenge munkaerőpiacok pedig negatív hatással vannak a befektetésekre, illetve a fogyasztásra is.

A Világbank szerint nem csak a munkaügyi minisztériumokban van szükség összehangolt politikákra az új munkahelyek megteremtése érdekében, hanem a különböző kormányok egészének is részt kell ebben venniük, emellett be kell vonni a magánszektort is. Koordinált politikákra van szükség annak érdekében, hogy fenntartható, új munkahelyeket teremtő gazdasági növekedés legyen.

Forrás: HVG.HU - logisztika.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr156692035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása