CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Angyalföld vezeti a harcot! Csepel felel neki?

2014. szeptember 17. 04:32 - csú

Angyalföld címere.PNGA XIII. kerület a béke szigete. Mi, itt élők tettük azzá. Próbálják ugyan elvenni tőlünk - egy "sziget" annektálására már futotta is. Választási évben különösen terepe van a háborúskodásnak és a dúlásnak. Eszközöket nem válogatva ömlik a mocsok. Október 12-ig, az önkormányzati kampány végéig, minden korábbinál messzebbre mehetnek a politika mélységében lapátolók..."Az ördöggel szemben angyalnak kell lenned, hogy higgyenek benned és támogassanak. De nem vagyunk angyalok. Én sem vagyok az" - írta nemrégiben a volt miniszterelnök. Angyalszárnyakkal én sem rendelkezem, van viszont jövőképem. Hiszek a teljesítmény szentségében...Egy város fejlődéséhez kell hosszú távú terv. A mienk a legmodernebb trendeknek megfelelő, nyugatias világot vázoló, 2033-ig irányt mutató fejlesztési koncepciónk lakossági véleményezések és civilekkel való egyeztetések sokasága után született meg

Részletek dr. Tóth József XIII. kerületi polgármester írásából

További részletek:

Értékekről nem beszélni kell, hanem teremteni azokat. A XIII. kerület tele van ilyen értékteremtő hétköznapi hősökkel. Pedagógusok, szociális munkások, orvosok, művészek, szakmunkások, kis- és nagyvállalkozók, diákok, gyermeküket nevelő édesanyák, munkájukat évtizedekig becsülettel végző nyugdíjasok. Mind-mind erőt sugároz és erőt ad, összefogásra, bíztat és alkotó munkára lelkesít. Csodálom és tisztelem azt a sok-sok tehetséget, akik körülvesznek engem, minket.

 Rédei Éva jó példát mutat az értékteremtésre. Hitt magában és ötletében, amikor 1989-ben az elsők között nyitott privát könyvesboltot. Piciny kuckója, a Láng Téka mára kultikus hely, Újlipótváros szívcsakrája. Éva az egyik alapítója és ötletadója a Pozsonyi Pikniknek, elnökli a rendezvény köré szerveződött egyesületet. Nélküle Újlipócia kevesebb lenne, amit ma jelent nekünk. "Ez egy emberi világ. Sziget. Zárvány. Mert emberi hely. Újlipótváros dacol a korral." Így írja Bächer Iván. Iván fél évvel díszpolgárrá avatása után, tavaly decemberben hagyott itt minket, rá néhány hónapra elment Radnóti Miklós özvegye, Fanni asszony is. Életútjukat okulásul itt hagyták nekünk.

Vallom, városvezetőként és politikusként a legtöbbet akkor tehetjük, ha segítjük és támogatjuk a mindennapok hőseit. Azokat, akik elhiszik: saját sorsuk jobbá tételéhez is az út a közösség felemelkedésén át vezet. Biztonságot, infrastruktúrát, kitörési lehetőséget nyújtunk ahhoz, hogy a kreatív, tenni akaró sokaság szárnyalni tudjon. Ebben van a XIII. kerület, Angyalföld, Vizafogó és Újlipótváros egységének az ereje.

A XIII. kerület a béke szigete. Mi, itt élők tettük azzá. Próbálják ugyan elvenni tőlünk - egy "sziget" annektálására már futotta is. Választási évben különösen terepe van a háborúskodásnak és a dúlásnak. Eszközöket nem válogatva ömlik a mocsok. A mások lejáratása folyik, munkájának értékelése helyett személyének földbe döngölése a kiadott feladat. A gyermekcipőben járó demokráciánkkal járó felelőtlenség mellett a tehetetlenség okozza a céltalan sárdobálást. Október 12-ig, az önkormányzati kampány végéig, minden korábbinál messzebbre mehetnek a politika mélységében lapátolók. Megkockáztatom: a gépezetet működtetőket a hatalom, mint cél, gátlások nélkülivé teszi. Fontosságában emberi sorsok, emberi életek felett állónak hiszik a sikert, a jó szándék helyett a legyőzés vágya veszi át az uralmat felettük....

A politikai kommunikáció nem ismeri a béke fogalmát, mégis, polgármesterként az itt élők nyugalmának fenntartását tartom fontosnak. Hiszem, hogy a XIII. kerületiek politika címszó alatt nem jobbhorog-balcsapott kombinációt vágynak. Sokkal inkább arról kell beszélni, hogy miért van a politika, mi a politikus feladata.

"Az ördöggel szemben angyalnak kell lenned, hogy higgyenek benned és támogassanak. De nem vagyunk angyalok. Én sem vagyok az" - írta nemrégiben a volt miniszterelnök. Angyalszárnyakkal én sem rendelkezem, van viszont jövőképem. Hiszek a teljesítmény szentségében, és vállalom a XIII. kerület elmúlt időszakának változásait. Egy város fejlődéséhez kell hosszú távú terv. A mienk a legmodernebb trendeknek megfelelő, nyugatias világot vázoló, 2033-ig irányt mutató fejlesztési koncepciónk lakossági véleményezések és civilekkel való egyeztetések sokasága után született meg: Ha nem így lett volna, bizonnyal nem kapott volna a képviselő-testületben is teljes támogatást.

Egy város fejlődéséhez kell program is. Maradva a XIII. kerületnél, mint példánál: programunkat minden kampányban a választóink elé tártuk, miként egy-egy ciklus végeztével el is számoltunk ...Egy város fejlődéséhez kellenek értékes emberek és közösségek. Hiszünk az összefogásban, ezért ajánlottunk teljes, programalapú együttműködést az egyik legnagyobb helyi civil szervezetnek, a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületének. Olyan közös jelölteket kerestünk, akiknek alapigényük a mindennapi kapcsolattartás a kerületben élőkkel. Civil, hétköznapi hősök, van közöttük fodrász, diák, pedagógus, mérnök, jogász, társasházkezelő és ex-katona. Ami közös bennük: a tenni akarás a kerületért, a béke szigetéért.

Egy város fejlődéséhez leginkább a benne élők kellenek. Azok az értékteremtő hétköznapi hősök, akik a legtöbbet teszik azért, hogy például a XIII. kerület az maradjon, ami: a béke szigete.

Dr. Tóth József polgármester

Forrás: Népszava

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr566701083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása