CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagyon félnek a Fidesz csepeli vezetői

2014. október 02. 03:45 - csú

Ábel sapkában-333_1.pngHogyan hazudik Ábel Attila csepeli alpolgármester, kerületi Fidesz-elnök?

A szerkesztő előzetes megjegyzése: Csepelen ma egyetlen olyan politikust tartanak nyilván,  akinek jogerős bírósági végzés van a kezében arról, hogy hazudott: Ábel Attila a neve. Ez nem tartja vissza őt attól, hogy újabb és újabb tettenéréseknek, lebukásoknak tegye ki magát. V O X írása könyörtelenül leplezi le Ábel alpolgármester újabb hazugságait, a helyi fidesz-vezér hazudozásának okait. V O X ezt írja:                                  

Nagyon félnek a Fidesz csepeli vezetői, hogy elveszítik az őszi önkormányzati választásokat. Félnek, hogy a baloldali összefogás Csepelen sikeres lesz, s ismét baloldali polgármestere lesz Csepelnek. Napok óta riogatják ezzel a csepelieket, a közpénzből fenntartott, de közvetlen politikai vezérléssel működtetett Csepeli Hírmondóban, illetve a csepel.hu-n, vagy éppen Ábel Attila alpolgármesternek, a Fidesz Csepeli Szervezete elnökének saját tulajdonú hirblogján, a csepel.info-n. A csepel.hu-n augusztus 8-án „Romák százait költöztették át Csepelre” címmel megjelentetett, „szerkesztőségi” írás, legalábbis számomra, ezt jelzi. A cikk ugyanis egyértelmű politikai céllal készült, célja a baloldal, illetve közös polgármester   jelöltjük, Horváth Gyula lejáratása. Egy 2008-as „ügyet” vesznek elő, azzal vádolják az akkori szocialista vezetést, hogy nem tett semmit a „ferencvárosi romák átköltöztetésének”, Csepelre történő áttelepítésének megakadályozása érdekében. A témával egyébként foglalkozott F.L, a csepelhirek.blog.hu-n is, amelyet a csepeliek.blog.hu is átvett, „A politikai érdek mindent felülír” címmel. A szerző, F.L. írásával maximálisan egyetértek, mindössze arra vállalkozom, hogy más érveket is felhozzak véleményem alátámasztására.

A csepel.hu-n megjelent, s a fentiekben idézett írás állításának lényege, idézem: „… az áttelepítések célpontjain lakók és a közös képviselői megkeresték a csepeli MSZP-s városvezetést problémáikkal: Csepel akkori vezetői azonban semmit sem tettek érdekükben.”

Akkor nézzük időrendi sorrendben a tényeket, a Csepel újság korabeli számainak felhasználásával:

2008. augusztus 15. A lap 28. számának 3. oldalán „A csepeliek rovására fejleszt Ferencváros?” címmel megjelent írásban olvasható, hogy a lakók július 7-i tiltakozása napján, Orosz Ferenc alpolgármester azonnal levelet küldött Dr. Demszky Gábor főpolgármesternek, Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármesternek, a Fővárosi Közgyűlés valamennyi frakcióvezetőjének, amelyben hangsúlyozzák: „Nem értünk egyet azzal, hogy bármely kerület ’mások rovására’ rendezi szanálási gondjait. (…) Kérjük a fenti gyakorlat megszüntetését, a konkrét döntés felülvizsgálatát. Csepel vezetése felkéri az érintett vezetőket, segítsék a feltárt gond megoldását.” … „A főpolgármestertől, a Fővárosi Közgyűlés frakcióvezetőitől válasz egy hónap múltán sem érkezett a Csepeli Önkormányzathoz.”

2008. szeptember 5. Az újság 30. számának 2. oldalán cikk jelent meg, „Jószolgálati út Ferencvárosban” címmel, amely arról tájékoztat, hogy Kál Károly, a Csepeli SZDSZ elnöke és a „kerületi roma képviselők egyeztettek Gegesy Ferenccel, a Szent László utcába költöztetett család, és az együtt költözők problémájáról.” A cikk közli Gegesy Ferenc válaszlevelét, illetve Kál Károly találkozó utáni nyilatkozatát, melyből idézünk: „…a Cigány Önkormányzat képviselői örülnek, hogy a négytagú dolgos család sokkal jobb életkörülmények közé kerülhetett, a ház lakói pedig kellő együttérzéssel fogadták őket. Az együtt költöző 13 rokon problémáját pedig Ferencváros fogja kezelni.”

2008. szeptember 26.  A Csepel újság 33. száma az első oldalon tájékoztat a szeptember 18-i képviselő-testület üléséről, arról, hogy a testület nyilatkozatot fogadott el a „Más önkormányzat illetékességébe tartozó hátrányos helyzetű családok Csepelre történő áttelepítésével kapcsolatban”. A polgármester által előterjesztett javaslatot, a nyilatkozat szövegét a testület 24 igen, 0 nem és 2 tartózkodás mellett fogadta el, tehát a fideszesek is megszavazták.

2008. október 10. A 35. szám 5. oldalán a lap közölte a szeptember 18-i nyilatkozat lényegét („Szüntessék be a szociális feszültség exportját!”), illetve Gegesy Ferenc, IX. kerületi polgármester válaszát („A rehabilitáció nagyszámú család megmozdításával jár”). Az írás végén, vastag betűkkel szedve, a következő olvasható: „A csepeli önkormányzat vezetői nem értenek egyet a ferencvárosi válasszal, ezért változatlanul fenntartják, megerősítik a szeptember 18-i képviselő-testületi nyilatkozatban rögzített álláspontot, és további lépéseket tesznek a vitás ügy megnyugtató rendezése érdekében.” 

2008. október 22. A lap 37. száma tájékoztat Tóth Mihály polgármesternek a Gépipari Tudományos Egyesület Csepeli Tagcsoportjánál tett látogatásáról. Az írásból kiderül, hogy a polgármester a fórumon, kérdésekre válaszolva megerősítette a testületi ülés által elfogadott nyilatkozatot,  „miközben nem rejtette véka alá, hogy nagyon kevés jogi lehetőség áll előttünk – a megoldáshoz tehát inkább a kerületek összefogására és párbeszédre van szükség.”

2008. november 7. A kerület közéleti lapja, 39. számának első oldalán „Közösen kell megszüntetni a szociális feszültségexportot”címmel arról ír, hogy október 29-én a pesterzsébeti polgármesteri hivatalban hét kerület vezetői tartottak megbeszélést a IX. kerületi városrehabilitációs program kapcsán kialakult, más kerületeket is hátrányosan érintő helyzetről. Idézet az írás utolsó mondataiból:

„A tanácskozáson résztvevő IX. kerületi polgármester, Gegesy Ferenc arról beszélt, hogy a problémát megértve leállította az élesen bírált folyamatot.  Arra törekszenek majd, hogy a szanálásra kijelölt házak lakói lakás helyett inkább készpénzt kapjanak.”

Ezt egyébként, azaz a folyamat leállítását, a csepel.hu, 2014. augusztus 8-i írása is elismeri, amikor azt írja, hogy „ a hivatalos iratokból kiderült…, hogy az áttelepítések 2008-ban leálltak, de a lakáspiacot korlátozni nem lehet.” 

Most már csak, F.L. – hez csatlakozva, két kérdésem van a csepel.hu szerzőihez, illetve Ábel Attila úrhoz:

1) Mikor követik meg a cikkben, a visszahívást kezdeményező levélben leírt hazugságok miatt az önkormányzat volt vezetőit, az őszi önkormányzati választásokon induló jelöltet, Horváth Gyulát?

2) Felszólították már miskolci párttársaikat, a város fideszes polgármesterét és az ottani frakciójukat, hogy azonnal fejezzék be a diósgyőri városrészben lakó romák erőszakos kitelepítését?

V O X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr396737849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsepeliBlogos 2014.10.02. 08:25:33

Vox
Akkor biztosan iktatva megtalálható az Orosz féle levél a Polgármesteri Hivatalban.
süti beállítások módosítása