CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Karácsony Gergely a polgármester Zuglóban! Nem ismétlik meg a választást

2014. október 23. 01:41 - csú

Karácsony Gergely.PNGA Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást. A testület ezzel megváltoztatta a helyi választási bizottság (hvb) ezzel ellentétes határozatát.

Az FVB ezt egyrészt azzal indokolta, hogy a kifogástevő a hvb-től korábban nem is kérte a polgármester-választás megismétlését, valamint azzal, hogy a képviselő-választás megsemmisítését és megismétlését nem megalapozott bizonyítékok alapján kérték.

A testület 7:2 arányban hozta meg a hvb döntését megváltoztató határozatát. Az FVB határozata nem jogerős, három napig a Fővárosi Ítélőtáblához lehet fordulni felülvizsgálati kérelemmel az ügyben.

Karácsony Gergely (Együtt-PM) - aki jelen volt az FVB ülésén - a hvb pénteki döntése miatt nem kapta meg eddig a polgármesteri kinevezéséről szóló dokumentumot a XIV. kerületi jegyzőtől.

Háttér:

Az ügy előzménye, hogy a XIV. kerületi 3-as számú egyéni választókerület két szavazókörében problémák voltak a szavazólapok kiadásával. Volt ahol a képviselő-jelölti szavazólap helyett két polgármester-jelöltit kaptak a választók, az egyik szavazókörben pedig a megjelentek számánál tízzel több polgármesteri szavazólapot találtak az urnákban.

A zuglói hvb pénteken egyhangú döntéssel semmisítette meg a 3-as számú egyéni választókerület egyéni képviselő- és polgármester-választási eredményét Zuglóban, és november 9-re megismételt választást tűzött ki. A határozatokkal szemben több fellebbezést is benyújtott Szigetvári Viktor, az Együtt-PM Szövetség társelnöke.

Az FVB-nek a konkrét ügy tárgyalása előtt eljárási kérdésben kellett döntenie, mert a zuglói választási bizottság korábban több határozatot is hozott a képviselő- és a polgármester-választás eredményének megsemmisítéséről: előbb külön-külön a két választásról, majd együtt a kettőről, valamint külön határozatot hoztak az első kettő megsemmisítéséről. A testületnek azért kellett erről is döntenie, mert valamennyi határozat ellen érkezett jogorvoslat. 

Az FVB végül hosszas vita után jogszerűtlennek találta és ezért megsemmisítette az első két határozatot megsemmisítő határozatot, majd az előbbiekről érdemben tárgyalt.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr756818187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudományos libsizmus 2014.10.23. 15:21:49

Ez az arc a reinkarnálódott SZDSZ. A '90-es évek jutnak róla az ember eszébe, amikor bekapcsoltad a tévét és két eszdéeszes ajnározott egy harmadikat. Ezek voltak azok az arcok. Nem lennék most a XIV. kerületiek helyében.

A XIV. kerület nem Zugló. Zugló a XIV. kerület egy része.

Scagnetti 2014.10.23. 15:48:51

Miután a XVI. kerületben nem futott be, mert azt sem tudta, hol van, most nagy nehezen befutott Zuglóban. Képzelem mennyire fel van készülve a polgármesterségre. Na nem mintha Papcsákékat ne lehetne könnyen túlszárnyalni. Meglátjuk.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.10.23. 16:57:56

@Tudományos libsizmus :
Az a baj veled - többek között - hogy csak írsz és nem olvasol.
Hogy máshol ne égesd magad:

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:
Budapest XIV. kerülete a főváros pesti oldalán található. Történelmi neve Zugló,....

Városrészek:
Kiszugló
Nagyzugló...
Polgármester Karácsony Gergely (Együtt-PM)

Az, hogy. TUDOMÁNYOS, meg sem magyarázom, mert a LIBSIZMUS elvette az eszed, tehát meg se értenéd!

Rwindx 2014.10.23. 16:58:00

@Tudományos libsizmus:
Igen, megszoptuk, találtak maguknak egy pénzpumpa kerületet.

Várnai ezerszer jobb lett volna, neki legalább volt értelmezhető programja még ha nem is tökéletes.

Tudományos libsizmus 2014.10.23. 17:18:00

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte:
hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_XIV._ker%C3%BClete#mediaviewer/File:Zugl%C3%B3.svg

Szerény véleményem szerint teszem azt a Füredi utcai lakótelepet nem nevezném Zuglónak, de ízlés dolga.

A forrás, amit látsz és remélhetőleg el is tudsz olvasni, szintén a Wikipédiából van, csak hogy bosszantsalak:)

Tudományos libsizmus 2014.10.23. 17:19:43

@Rwindx:
Az a baj, hogy a Fidesz a Papcsákkal nagyon elszabta.
süti beállítások módosítása