CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem lesz internetadó! Orbán visszavonja(?) - A tüntetők ünnepelnek, és ma estére újabb demonstrációt szerveznek

2014. október 31. 09:55 - csú

Internetadó-3.PNGNéhány perccel ma reggel 8 óra után az alábbi mondat jelent meg Orbán Viktor facebook oldalán: ,,Internetadó helyett nemzeti konzultáció indul január közepén."

GYŐZELMET ÜNNEPELNEK A VASÁRNAPI ÉS A KEDDI INTERNETADÓ-ELLENES TÜNTETŐK - ÚJABB HÍREK, VÉLEMÉNYEK, AKCIÓK, DEMONSTRÁCIÓK ITT

Az internetadó eltörlését megünneplő demonstrációra szólít a vasárnapi és keddi tüntetéseket szervező Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport. 

tüntetés szervezői ma 18 órára, a „szokásos” helyre, a József nádor térre várják mindazokat, akik támogatták az elmúlt napok megmozdulásait.

„Tegyük egyértelművé: ez a magyar nép győzelme volt az ostoba kormányzás felett. Mutassuk meg sokan, hogy győztünk, hogy Orbán ne trükközzön, és soha ne jusson eszébe bevezetni az információs szabadság korlátozása.

Győztünk és a győzelmet ünnepelni szokás. Legyünk ma is sokan a József nádor téren” - olvasható a csoport Facebook-oldalán.

Részletek:

Orbán szabadkozik.PNGMódosítani kell a benyújtott törvényjavaslatot – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel.

Nem vagyunk kommunisták, a néppel közösen kormányozunk, a távközlési adó technikai módosításáról folytatott vitát nem lehet ésszerű mederben tartani, ezért ez az adót nem lehet bevezetni – mondta a kormányfő.

Az internethasználatról viszont januárban nemzeti konzultációt rendeznek.

A miniszterelnök szerint arra kell keresni a választ, hogy mi legyen az internetszabályozással és az interneten keletkező extraprofittal. Ezzel az első negyedévben kell elkészülni – mondta. Ő maga is, és Lázár János is tárgyalt az internetszolgáltatók egyes képviselőivel.

2018-ig az egész országra kiterjesztik a szélessávú internetet – Orbán Viktor szerint fontos, hogy a kormány ezt vállalta, a modern Magyarország érdekében szükség van a lépésre. A szolgáltatókkal erről meg is állapodtunk, és ezt veszélyezteti a távközlési adó kiterjesztése. A legfontosabb a jövő – mondta a műsorban Orbán Viktor.

„Meg kell valósítani ezt a célt, nem beleírni valahova” - válaszolta a műsorvezetőnek ama felvetésére, hogy nem akarják-e beleírni az alaptörvénybe.

(A műsorvezető ezen a ponton úgy tűnt, nem vette észre, hogy a miniszterelnök visszavonta a netadót, amikor azt mondta, hogy az adótechnikai módosítást nem lehet bevezetni, mert még mindig, harmadszor is a kis szolgáltatók internetadó általi ellehetetlenüléséről kérdezte.)

A magyar-amerikai konfliktus kapcsán visszautasította, hogy a magyar kormány provokálta volna ki azt. „Senki nem húzott ki semmilyen gyufát. Magyarország képviseli saját érdekeit” – állította Orbán Viktor.

„Nincs ugribugri. Higgadtság és nyugalom” – fogalmazott a konfliktusokkal kapcsolatban, utalva arra, hogy más EU-országnak is vannak konfliktusai.

Szerinte azért tart a nyomás külföldről, mert a bankok elszámoltatása folyik. A jövő évi költségvetés az elszámoltatás költségvetése lesz – mondta szokásos rádióinterjújában a miniszterelnök.

Elmagyarázták neki

Népszabadság információi szerint az egyik nagy európai távközélési vállalat felsővezetője csütörtökön Budapestre utazott, hogy személyesen tárgyaljon Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterrel. Úgy a cégvezető, világossá tette: épp eléggé hozzájárultak eddig is az ország pénzügyi stabilitásához, az újabb elvonásoknak már igen káros következményei lesznek.

Úgy tudjuk egyébként, hogy az iparági szabályozásban jártas emberek jelezték a kormány munkatársainak: csak a javaslat visszavonása elfogadható, de készek segíteni abban, hogy a kormány „arcvesztés” nélkül tudjon kihátrálni ebből a kártékony javaslatból.

Győzelmet ünnepelnek a tüntetők

Ünneplő demonstrációra szólít a vasárnapi és keddi tüntetéseket szervező Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport. A tüntetés szervezői ma 18 órára, a „szokásos” helyre, a József nádor térre várják mindazokat, akik támogatták az elmúlt napok megmozdulásait.

„Tegyük egyértelművé: ez a magyar nép győzelme volt ez az ostoba kormányzás felett. Mutassuk meg sokan, hogy győztünk, hogy Orbán ne trükközzön, és soha ne jusson eszébe bevezetni az információs szabadság korlátozása.”

A cikket a nol.hu - n folyamatosan frissítik!

AZ ÜGYRŐL ÚJABB HÍREK, VÉLEMÉNYEK ITT OLVASHATÓK!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr106850455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása