CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Aljegyzőtől a csoportvezetőig rugdossák ki az embereket Helyzetjelentés a Szent Imre térről

2014. november 11. 05:59 - csú

Fáklyások-jobb.PNGKIRÚGNAK, KIRÚGTAK ÉS KIRÚGATNAK

Úgy látszik, a Fidesz új hullámában hatalomra került vezetői egyáltalán nem veszik figyelembe az embert. De ez semmi újat nem jelent a viselkedéseikben, mert azt gyakorolják, amit az elődeiktől megtanultak.

Kirúgnak és kirúgatnak!

Ez a tisztogatás mára szokásukká vált.

Már nem csak az általuk megbízhatatlannak tartott „komcsikat” rúgják ki, hanem azokat is, akiket ők raktak, a helyükre. Persze ez korábban is így volt. A kommunistázás ugyanis nem más, mint a hatalmi gőg ideológiával való elfedésének kísérlete. Egy átlátszó sztaniol, hogy fedje tetteik lényegét.

Ebben, az új hullámban az az igazán elkeserítő, hogy a harmincas éveinek elején lévő emberek kegyetlenségét látjuk a Külügyminisztériumban épp úgy, mint a csepeli önkormányzatban.

Ezekben a fiatalemberekben egy cseppnyi együttérzés, egy fikarcnyi beleérző képesség nincs! Kizárólag a pártfegyelem a zsinórmérték. Ha parancs megjön, gondolkodás nélkül végrehajtják. És ez a parancs nem mindig kimondott szavakban jön. Ritkábban valós, gyakrabban vélt elvárásokban ölt testet.

Az elvárásokat pedig az ifjoncok a megfelelési kényszer hatására lelkiismeretlenül végrehajtják. Úgy vélik, az a legfontosabb, hogy önző céljaik teljesüljenek, és féljenek tőlük az emberek! Ezért azt a látszatot kell kelteniük, hogy bármit megtehetnek, „mert övék az ország, övék a hatalom”!

Ha cinikus akarnék lenni, egyetértenénk azzal a mondással, hogy „az a jó Fideszes amelyik a párját ritkítja”. Mert már ezt teszik. De ennél tragikusabb a helyzet.

Nekünk az ország a fontos, - amelyiket, ha tetszik ha, nem- a Fidesz vezet. És nem az bánt, hogy már egymást nyírják, hanem az, hogy ezzel a tombolással a hazánkat, lakóhelyünket teszik tönkre. Válságba, zavargásokba zavarják Magyarországot, azzal, hogy kiiktatják a kontrollt jelentő fékeket, a társadalmi feszültségek kezelésére szóló intézményeket, és egyre több embert küldenek kilátástalan helyzetbe.

A hatalom által bedobott életpálya modell nem más, mint üres kommunikációs trükk! Valójában tehát, egy szemenszedett átverés!

A közszférában dolgozóknak is elsődleges érdeke, hogy munkájukat biztosnak vélhessék.

Ehhez kiszámítható előmeneteli és bérezési rendszer társul a normális országokban.

Ezt a demokratikus világban bevett értéknek tartják, és sikeresen alkalmazzák! A most kormányzók, (országos és helyhatósági szinteken egyaránt) ezt is elvetették.

Viszont bevezették az embertelenséget, a tekintélyelvet és a félelmet.

Tessék csak bemenni a csepeli Polgármesteri Hivatalba!

Rettegő alkalmazottakat, könnyező asszonyokat, kétségbeesett férfiakat lehet találni. Akinek még nem adták oda a felmondó levelet, az még az együttérzését sem meri nyíltan felvállalni, mert nem tudják, hogy az „új hullám”, hogyan reagál? Ez a kirúgási hullám csak az első-e a sorban, és, hogy mennyi fogja még követni? Faarcot mímelve, görcsbe rándult gyomorral és reszkető térdekkel teszik hát a dolgukat. Nehogy ők legyen a következők! A nagy testvér ugyanis figyel!

A beosztott alig várja hát, hogy hazamehessen, és jól kisírhassa magát! Azért, mert az emberek többségében a szolidaritás meg az egymás iránti szeretet és megértés még működik! Két, háromgyerekes anyák kerültek utcára Csepelen csak azért, mert kellett a hely a még jobb haveroknak. Most már a jogi, szakmai területekről is kirúgnak közmegbecsülésnek örvendő szakembereket: aljegyzőtől csoportvezetőig.

A valóság az, hogy a keresztény nemzeti értékeket magának kisajátító Fidesz ki kívánja irtani az emberek agyából az embertársi szeretetet és a beleérző képességet.

Helyébe a félelmet kívánja elplántálni!

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző blogja

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr796879085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása