CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kell ez a csapat?

2014. november 25. 02:22 - csú

Szijjártó Péter.PNGMár Minarik Ede (a mosodás) is megmondta, hogy kell egy csapat. Hasonlóan foglalt állást Orbán Viktor (a miniszterelnök), aki még azt is hozzátette, hogy kell sok stadion. Bármi áron. A leghűségesebb tanítvány pedig ezen irányelvekhez tartja magát.

Most, hogy magyar hangból előlépett külgazdasági és külügyminiszterré, igyekszik megfelelni a kívánalmaknak. Amíg ő a világ különböző pontjain hirdeti édes hazánk - de legfőképpen a kedves vezető - dicsőségét, a csapat itthon serénykedik. S kikben bízhatna meg legjobban, mint azokban, akiket a (futsal-)pályán megismert. Így aztán a csapattársak jelentős része fontos posztokat kapott a minisztériumban.

Egyikük - aki korábban azt ellenőrizte, van-e szappan a mosdóban, ahová a miniszterelnök megy -, protokollfőnök lett. A másik hivatalsegéd volt, most a parlamenti kabinet munkatársa.

A harmadik - miután sajnos nincs felsőfokú végzettsége - a „miniszteri kabinet működési koordinátora”. Vannak még többen is, kiállítható belőlük a tárca futballcsapata. Mellesleg a tárcájuk sem üres, valamennyien magas és jelentős pozíciójuknak megfelelő díjazásban részesülnek. S nyilván megfelelően helyettesíthetik azt a több mint száz embert, akit az új miniszter belépésével bocsátanak el a minisztériumból. Végül is Minarik Ede a szakértelemről egy szót sem szólt. És az a jelek szerint Orbán Viktornak sem fontos.

Már látható is az eredménye a magyar diplomáciában.

Sebes György

(Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr266923225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása