CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Öngyilkos vágy, csepeli fantomképzés

2014. november 26. 05:21 - csú

Horváth Gyuszi Egyenes beszéd-333_1.pngHorváth Gyula saját weblapján Tejüvegzseb címmel írt cikket:

Eddig csak sejtettem, most a csepel.info jóvoltából, már tudom is, hogy kik voltak a felbujtói annak az attrakciónak, melyek az önkormányzati választási plakátjaim megrongálását okozták. Lelkük rajta, ezzel a bevallással valamit talán könnyítettek saját lelkük terhein, de megítélésükön egy cseppet sem javítottak.

Főleg azért nem mert a magukra erőltetett penitenciát újabb hazugságokkal, részinformációkkal, ferdítésekkel kívánták leróni.

Így vannak ezzel azok is, akik még mindig kampány üzemmódban dolgoznak. Pedig lenne munkájuk máshol is. Jó fizetésük némi munkát is elvárhatna tőlük. Az igazi munkát azonban elhanyagolják, és a tisztogatásra és a hivatal Fidesz pártirodává való átalakítására szűkítik tevékenységüket. Azért, mert nem csupán győzni, hanem megsemmisíteni akarnak!

Ez a természetük!

Ezt mutatják legújabb kirúgási hullámuk, intézkedési variációik!

Csak sajnálni lehet azokat az embereket, akiket nem hagy természetük addig nyugodni, míg halva nem látják (külső, vagy belső) ellenfelüket. Ez a rögeszme amortizálja igazán az embert! Hosszú távon az egyéniség elkorcsosulásához és függőséghez vezet. A félelem, a bizalmatlanság és a bizonytalanság keltette függőséghez! Az ilyen embernek, vagy embercsoportnak, mindig mindenkivel ellenségeskedésbe kell lennie, hogy kielégítse belső öngerjesztő szokásait. Ez pedig öngyilkos vágy, ami leépíti az egyéniséget, tönkreteszi az együttműködési képességet, amortizálja a jellemet. Itt sohasem a tények, hanem annak tudatukban leképezett eltorzult változatai azok, amik befolyással bírnak. Képesek a valóságtól elrugaszkodva, az ábrándokkal is harcra kelni. Képzeteket, fantomokat hoznak létre, amiket megszemélyesítenek, és az ellenséggel azonosítanak.

Ezekkel harcolnak éjjel nappal, nem a tényekkel!

Itt van mindjárt az Országos Mentőszolgálatnak (immár harmadszor) átadott mentőautó ügye!

Mindenki tudja, és a korábbi dokumentumokból kiolvasható, hogy az országban nem első és nem egyedülálló az, amiről november 12-én Németh Szilárd beszélt.

Közel tíz éve, a csepeli mentőállomás átadásával egy időben az akkori szocialista vezetés egy jól felszerelt mentőautót is átadott a mentőszolgálatnak. Persze kisebb csinnadrattával, mint most, mert az akkoriak tisztában voltak vele, hogy az a mentőautó, nem kizárólag a csepelieké, hanem az egész ellátási régióé lesz. Ugyanúgy, mint ahogy a mostanié sem Csepelé, hanem a régióé. Csak ezt „elfelejtették” a mostaniak mondani!

A különbség a finanszírozásban rejlik.

A régi anyagi alapját, az „északi pénz” pluszjövedelme adta, a mostanit, meg a csepeli költségvetésből elvont forrásból finanszírozták. Ez azt jelenti, hogy önkormányzati pénzt vontak el, állami (régiós) feladatokra.

Ehhez kapcsolódik az OMSZ által kiküldött levél is, amiben újabb lakossági támogatásra szólítanak fel. Hisztérikus történetekkel kívánnak az emberekben bűntudatot kelteni, hogy soványka „százszor” megadóztatott bérükből tovább adományozzanak az OMSZ Alapítványnak. Azért, „hogy segítsük a jobb betegellátást, és javítsunk a mentősök munkakörülményein”!

Ezt az akár jóindulatú kezdeményezést az eljátszott bizalom és az átverések miatt idegenkedéssel fogadja a lakosság.

Azért, mert a fenti machinációk sokkal inkább hasonlítanak a kreatív könyveléshez, vagy keresztfinanszírozáshoz, ezen keresztül a zavarosban halászáshoz, mint a jótéteményhez.

A félrevezetésnek, nagyotmondásnak, semmi köze az átláthatósághoz, meg a népegészségügyhöz, sokkal inkább a piszkos kéz képzetéhez, meg a tejüvegzsebhez.

Mint ahogy az átadási beszédben elhangzott adatok is éppen az ellenkezői a valóságnak.

Az önkormányzat vagyona 2011. decemberre nem nőtt, hanem 2,7 milliárddal csökkent. Ez a folyamat 2013-ban további 1,1 milliárddal, 2013-ra pedig újabb 79 millióval csökkenéssel folytatódott. Dicsekedett a „rezsibiztos” azzal is, hogy kiváltották a folyószámlahitelt, csak azt nem mondta, hogy úgy, hogy a „megörökölt” 2,7 milliárdos északi pénzből 1,5 milliárdot erre fordítottak.

Ez pedig nem megtakarítás, hanem átcsoportosítás, a kijelentés meg nem tényközlés, hanem csúsztatás, a maradék 1,2 milliárd elhallgatása meg sumákolás!

Az egész, meg egy nagy átverés!

Forrás: HORVÁTH GYULA weblapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr126929957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása