CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem vallom be

2015. január 28. 03:22 - csú

onody-molnar_dora-3.pngLevelet kaptam az adóhatóságtól. Semmi különös, az adóbevalláshoz szükséges papírok. Ez a világ rendje. A polgár adót fizet, hogy működjenek a közszolgáltatások, a hivatalok, a hatóságok és hogy a kevésbé szerencsések is emberhez méltó életet élhessenek. Persze az adófizetésről Magyarországon kevesen gondolják azt, hogy természetes velejárója és szükségszerű feltétele a polgári életnek, s ennek legalább annyira oka az adóteher nyomasztó mértéke, mint a cserébe kapott állami szolgáltatás kiábrándítóan alacsony színvonala.

Ezeknél csak a politikusok korrupciójáról, a kormányzati pazarlásról, valamint a közpénzek részrehajló és ésszerűtlen felhasználásáról szóló hírek ássák alá jobban az adófegyelemhez nélkülözhetetlen közbizalmat. Miért fizessem be azt a keveset, amim van, ha úgyis ellopják vagy elherdálják ott fent – kérdezik ilyenkor sokan, és nehéz erre mit válaszolni. Csak. Mert ez a törvény. Ennyit lehet mondani. Azt biztosan nem, hogy tisztakezű politikai vezetők a köz érdekében, a legnagyobb körültekintéssel fogják elkölteni a napi tíz óra munkával összegürizett fillérjeidet.

Ez így volt eddig is. A politikusok meglopták az adófizetőket, az adófizetők meglopták az államot. Ilyen a kelet európai win-win helyzet. Csakhogy ebben az évben ezt a borítékot átvenni a szokásosnál is nehezebb volt. A megélhetési költségekhez képest irdatlanul sok pénzt most egy olyan hivatalba kell utalni, amelynek vezetőjét korrupció gyanúja miatt kitiltották Amerikából. A magyar kormány szerint ártatlanul. Lehet. Hinni kéne ilyenkor nekik nagyon, csakhogy ezt a hitet kikezdik a kormánytagok és pártközeli emberek legális jövedelmekkel nem igazolható vagyonosodásáról érkező hírek.

Luxusvilla itt, Gucci táska ott, adóhatósági vizsgálat sehol. Rogán Antal csodálatos meggazdagodása miatt hiába tett feljelentést Juhász Péter, az adónkból fenntartott ügyészség meg sem mozdul. Illetve de, eljárást indít Juhász Péter ellen. Ahogy korábban a trafikosztogatás leleplezője ellen is. Ők ott fent érinthetetlenek. Pénzt nyomtatni viszont nem tudnak, erre kellünk mi. Ez elment adóra vadászni, a másik elkötötte, a harmadik az egészet fedezte, az az iciripiciri állampolgár mind kifizette. Ha mi, nem kitiltottak, éveken keresztül nem tennénk eleget az adóbevallási kötelezettségünknek, akkor olyan büntetéseket kapnánk, amibe belerokkannánk.

Vida Ildikó és Halasi Tibor, mint tudjuk, olyan bt.-nek volt kültagja, amely az 1993-as alapítás és a 2011-es kényszertörlés között nem sokat törődött az adóbevallás nevű adminisztratív aprósággal. Előbbi a NAV, utóbbi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elnöke most. 

Nekik kell most átadnom a pénzem. Ha ezt addig nem tenném meg, amíg Vida az elnök, illetve az ügyészség nem vizsgálja ki a belvárosi ingatlanpanamákat, vagy az adómat szegény gyerekek helyett stadionokra költik, akkor a hivatal eltipor. Nem tehetek mást: megyek a postára, biztosítom Orbán Ráhel következő félévi svájci tandíját is.

Ónody-Molnár Dóra

(Népszabadság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr377112915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása