CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd (f)első fokon hazudott? Bocsánatot kell kérnie!

2015. február 27. 14:39 - csú

Németh Szilárd -2.pngKét országos napilapban kell közzétennie a sértett által megfogalmazott bocsánatkérő sajtóközleményt, továbbá 500 ezer forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie

Pert vesztett Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP pártlistán megválasztott országgyűlési képviselője, Csepel volt polgármestere.

 Az MTI információja szerint február 26-án a Fővárosi Törvényszék ítéletet hozott a Szitka Péter kazincbarcikai szocialista polgármester kontra Németh Szilárd rezsibiztos perben. A pert még 2013-ban indította el a kazincbarcikai polgármester, „a rezsicsökkentésért felelős politikus több valótlan tartalmú kijelentése alapján.”  A Kazincbarcikán akkor bekövetkezett melegvíz-korlátozást bíráló rezsibiztosi nyilatkozat (Szitka Péter hazudott és csak az volt a célja, hogy lejárassa a rezsicsökkentést) miatti pert, Szitka a következőkkel indokolta: „azért indítottam, hogy kiderüljön, ma Magyarországon egy országgyűlési képviselő beszélhet-e büntetlenül rosszindulatú ostobaságot”.

Az ítélet szerint „Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa megsértette Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármesterének jó hírnevét, emiatt elégtételre kötelezték.” A törvényszéki döntést ismertető kazincbarcikai önkormányzati szóvivő szerint az elégtétel két részből áll: két országos napilapban kell közzétennie a sértett által megfogalmazott bocsánatkérő sajtóközleményt, továbbá 500 ezer forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie. (Népszava, 2015. február 27.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr907225285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása