CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak a felét kapják vissza a pedagógusok a bankszámlavezetés díjainak

2015. április 02. 02:03 - csú

mendrey_laszlo-2.PNGPedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint pedig a teljes visszajárna, ez akár 80.000 forint is lehet. Azt mondják; a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ késik a kifizetésekkel, és megadóztatják azt. A Kúria 2013-as határozata szerint a számlavezetési díjat, a bankkártya díját és a tranzakciós díjat csökkentés nélkül kellene megkapnia a pedagógusoknak, ahogy minden közalkalmazottnak, mivel a közszférában kötelező a bankszámla a bérek kifizetéséhez.

A törvény szerint azért, hogy a fizetésüket megkapják, a pedagógusoknak bankszámlával kell rendelkezniük. Mivel ez kötelező, a törvényben az is benne van, hogy ennek költségeit a munkáltató állja.

A legtöbb helyen azonban továbbra is a dolgozókat terhelték a banki kiadások. Több pedagógus is pert indított, hogy megkapják ezt a pénzt. A Kúria 2013-as határozata kimondja, hogy a teljes összeg visszajár a tanároknak. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint azonban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem fizeti ki a teljes összeget, mert levonják belőle az adókat, járulékokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr277318538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása