CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rettegnek és lázadnak a trafikosok

2015. április 26. 03:45 - csú

kaposvari_trafik.PNGNincs már mindent eltakaró fólia azon a kaposvári dohánybolton, melynek tulajdonosáé az a másik trafik, amely brutális gyilkosság helyszíne lett csütörtökön este.

Ígéretéhez híven leszedette másik trafikjának ablakairól a beláthatóságot meggátló fóliát az a kaposvári trafiktulajdonos, akinek másik dohányboltjában brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak egy 21 esztendős eladót. Mint arról beszámoltunk, a gyilkosság gyanúsítottját szombaton délelőtt előzetes letartóztatásba helyezték Kaposváron. A tetthely azóta is le van zárva, a trafik előtt mécsesek gyúlnak minden nap a fiatal eladó lány emlékére. 

A trafik tulajdonosa korábban egy riportban azt nyilatkozta újságíróknak, nem várja meg, míg módosítják a beláthatóságot teljesen meggátló előíráson, mely kötelezővé teszi a dohányboltok lefóliázását, leszedeti másik trafikjának üvegéről a takaró felületet. Szombaton délelőtt a kaposvári Fő utcán lévő trafik üvegeiről így lekerült a takaróréteg. 

Az eset óta a környékbeli trafikosok attól rettegnek, megismétlődik a tragédia. 

A Hír TV rejtett kamerával tesztelte a dohányboltokat, a legtöbb helyen azonban semmi sem védi az eladót. Az egyik trafikba sem lehet az utcáról belátni, tavaly ezt is kirabolták. Bár több civil szervezet törvénymódosítást sürget, Giró-Szász András csütörtökön még azt hangsúlyozta, hogy nincs összefüggés a sötétítőfólia és a rablások között. „Szeretném azt a helyzetet világossá tenni, hogy a sajnálatosan megtörtént esetek egyáltalán nem specifikusan dohányboltokban következnek be, a dohányboltok számából fakadóan óhatatlan, hogy itt is előállhatnak ilyenek” – nyilatkozta Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

A trafiktörvény  a kiskorúak védelmére hivatkozva írja elő, hogy az utcáról ne lehessen belátni a boltba, ezért kell lefóliázni az üveget és az ajtót. A kormányszóvivő a Hír TV-nek azt mondta: aki leszedi, azt megbüntetik. „Mindenkire vonatkoznak a jelenlegi szabályok. Tehát mindenkinek felhívnám a figyelmét, hogy a jelenlegi szabályokat és törvényi kötelezettségeket be kell tartatni, és ahogy miniszter úr is mondta, ha erre szükség van és megfelelő előkészítés megtörtént, akkor nyitottak vagyunk arra, hogy ezen változtassunk” – szögezte le Kovács Zoltán.

A Jobbik szerint a trafiktörvénnyel a Fidesz a bűnözőknek ágyazott meg. „Tekintettel arra, hogy fideszesek pénzéről van szó, és fideszes haverok koncesszióiról van szó, nincsenek illúzióink. Nyilván ezt a kormánypártok nem fogják visszavonni, ezért a hétfői napon egy módosítást nyújtunk be, amely megszünteti a trafikoknak az elsötétítését” – mondta Mirkóczki Ádám.

Lázár János kancelláriaminiszter csütörtökön azt ígérte, ha találnak összefüggést a bűncselekmények és a trafiktörvény között, kezdeményezni fogják a vonatkozó jogszabály megváltoztatását.

Forrás: RTL KLUB Híradó, Somogy megyei online (SONLINE.HU) és mno.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr877398678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása