CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megbírságolják a csepeli közterület-felügyeletet és a városvezetést?

2015. május 25. 04:57 - csú

kerdojel-mas-255_1.pngEl tudja  képzelni a kedves olvasó, hogy mi lenne akkor, ha tilos parkoláson kapnák önt a derék csepeli közterület-felügyelők és azt mondja a bírságolásra készülő szürke ruhásnak: már bocsánat, nem fizetek mert másra, fontosabbra kell a pénz, majd máskor, majd egyszer...Lenne nemulass! Előbb-utóbb még a rendőrséget is kihívnák vagy/ és alaklmaznák esetleg valamelyik kényszerítő eszközt. Bár először nem akartuk elhinni a pletykát, de a ténynek bebizonyították: a csepeli közterület-felügyelőknél bizony szabályt szegtek, de a főnökségnek semmitől sem kellett tartania, amikor azt mondta, most nem fizet, majd máskor, majd egyszer. Talán...Mi lesz most? megbírságolják a csepeli közterület-felügyelőket vagy/és a városvezetőket? Arról nem kaptunk hírt, hogy velük szemben a rendőrség akarna intézkedni vagy bármilyen kényszerítő eszköz használata szóba került volna...

Mindezt abból a dokumentumból tudhatjuk, amelyet a csepeli polgármesteri hivatalból  fújt be a májusi szél:

A nyakatekert, bürokratikus fogalmazásból két dolog olvasható ki világosan.Az egyik:  a csepeli közterület-felügyelet szabályt sért, mert nem rendelkezik ellenőrzési és ügyviteli munkáját támogató informatikai szoftverrel, annak működését támogató egyéb rendszerelemekkel, szoftverekkel. A másik: miközben hétről hétre arról szólt és szól a hivatalos városházi propaganda, hogy milyen jól gazdálkodnak, suttyomban, vagyis a nyilvánosság teljes kizárása mellett, évek óta forrást, magyarán pénzt vonnak el a jogszabályban előírt feladat teljesítése elől. A kerületi hivatalos szervek már 2013-ban is tudtak az anomáliáról, de 2014-ben, a legnagyobb (választási) pénzszórás  időszakában sem adtak forintokat a szükséges eszközök beszerzésére. A hivatalos levél ezt így tükrözi:

"Budapest XXI. kerület, Csepel Önkormányzata közterület-felügyelete nem rendelkezik ... a felügyelet ellenőrzési és ügyviteli munkáját támogató informatikai szoftverrel, annak működését támogató egyéb rendszerelemekkel, szoftverekkel.

A bírságok nyilvántartását és a szükséges nyomtatványok kiállítását jelenleg a Felügyelet Microsoft szoftverekkel (Word, Excel) végezzük.

A hiányosságra a Közterület- felügyeletnél 2014.decemberében végzett belső ellenőrzés is kitért.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény végrehajtásával kapcsolatos rendelkezésekről, valamint ahhoz kapcsolódó egyes rendeletek módosításáról szóló 22/2012. (IV. 13.) BM rendelet 34. §-a alapján a szabálysértési statisztikai adatokat egyedi számítástechnikai programmal kell nyilvántartani.

A Közterület-felügyelet szerverének, kliens gépeinek és bírságolási munkafolyamatát segítő szoftver beszerzésére 2013-ban árajánlatot kért be a Közterület-felügyelet 8 cégtől:

A jegyzőkönyvben foglaltak alapján mind az eszközbeszerzés, mind a szoftverbeszerzés vonatkozásában az Orion 21 Kft. ajánlatát ítélték a legkedvezőbbnek.

A szerződéskötés forráshiány miatt (pénzelvonás) nem valósult meg.

A 2014. évi költségvetés tervezésénél 2013.11.25-én kelt pótigények részletes indoklását tartalmazó levélben jeleztük a többletforrás igényt, azonban a beszerzéshez szükséges többlet fedezetet a Közterület-felügyelet 2014. évi elemi költségvetése nem tartalmazta.

A 22/2012. (IV. 13.) BM rendelet 34. §-a alapján a szabálysértési statisztikai adatokat egyedi számítástechnikai programmal kell nyilvántartani, melyről szükséges gondoskodni.

A rajtunk kívülálló okok miatti hiányosságra a Közterület- felügyeletnél 2014.decemberében végzett belső ellenőrzés is kitért.

A 2015 évi költségvetési igényben ismételten benyújtásra került a nyilvántartási rendszer fejlesztésének, beruházásának költsége a 2013-as árajánlatok alapján.

Üdvözlettel: "

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr937471448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása