CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy biztos: szívni fogunk

2015. május 26. 02:28 - csú

stop-erdo.PNGMinden mindennel összefügg. Amikor mondjuk harcot indítanak a dohányzás ellen, akkor tulajdonképpen harcot indítanak az állami bevételek ellen is. De az állam mégsem engedheti meg magának, hogy elveszítse a legfontosabb bevételeinek jelentős részét, ezért felemeli az adókat, amelyek pótolni hivatottak az amúgy kieső milliárdokat.

Ugyanez igaz a benzinre is. Lehet háborút indítani az autósok ellen, útdíjat, dugódíjat, mázsás parkolási költségeket terhelni a gépkocsi tulajdonosokra, akiknek egy része ettől biztosan bedobja a törölközőt, és akkor jön az adóztatás, az áremelés… És a kör bezárul.

Egyszerűen hideglelést kapok azoktól a már-már mániákusan szorgalmazott, de valójában hazug „zöld intézkedésektől”, amelyek úgymond a „városi embert volnának hivatottak megkímélni” a levegő szennyeződésétől, a forgalom zajától, meg a tudom is mitől. Mintha egy világváros lakóinak boldogsága csakis azon múlna, hogy mindenki buszon, villamoson szorong, vagy biciklizik. A legújabb hírek szerint ki akarják szorítani az alsó rakpartokról is autókat, holott ott lehetne levezetni az észak-déli forgalom javát, s újabb körzetekre terjesztik ki a parkolási övezeteket.

De nem értem, mit vacakolnak. Miért nem teszik ki minden bevezető úton a főváros táblája alá a „Fizető város!” kiegészítést, és aki ide belép, mindenütt fizessen a parkolásáért kiszállva az autójából, dobjon egy perselybe, ha belép egy-egy kerületbe. Vagy legyen saját garázsa (jó sok pénzért), és onnan ki se mozduljon. Ha mégis ragaszkodik az autójához és emeleten lakik, vigye fel a kocsiját az erkélyre. Ahogyan a bringások is teszik.

Forrás: Somfai Péter (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr717483616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása