CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Semmit sem képesek mondani? Hogy botrány, amit veletek művelnek?

2015. május 28. 04:25 - csú

paralimpikonok.PNGMinden olvasónk ismeri már a  Paralimpiai Bizottság, és elnöke körüli több hetes botrányt, ezt a mosószappan-operát. Gömöri Zsolt elnök, Deutsch Tamás bizalmasa, ma Magyarország méltán egyik legmegvetettebb embere. E megítélés a mentorának is kijár, de politikusmód ő ügyesen kicsusszant a kommunikációs térből.

Deutsch alelnök, a jellemóriás, egyik nap kegyetlenül kiállt amellett, hogy csókosa a szponzorok pénzét költötte magára, ami teljesen rendben van. Amikor a szponzorok ezen kiakadtak, másnap mocskosul

kiállt amellett, hogy ezek nem szponzori pénzek voltak, hogyan is lehettek volna…? Végtörlesztést, luxusautót, 17 milliós jutalmat, üzlettársnak juttatott szálláscsinálási milliókat, gigafizetést, Kanári szigeteki habzsidőzsit mutat be a sajtó – Gömöri meg, mint Mátyás király Gömörbe’. Komoly tétet tennék arra is, hogy nem a sportolók verték az asztalt, hogy Tenerifére szeretnének utazni edzésre. Rióba meg már el sem vitte őket az elnök. A tagság nagy tehertétel lenne egy ilyen küldetésben.

Ám most az elnök elég durcás. Karaktergyilkosságot emleget, amiben neki tökéletesen igaza van. Amit viszont a tényadatok szerint valóban művelt, az a karakter suicidium tankönyvi példája. Amit az internet nevű hírlapon egy lopott levelezésből önvédelmi célból közzétett, az meg végképpen nem őt védi. Sőt, büntetőjogi végzettség nélkül is megítélhetően további brutális bűncselekmények gyanújába keveri vele magát - ügyesen.

Az is csudaszép, ahogyan a mostani paralimpiai potentát, Urr Anita úrhölgy saját nevén leplezi le az interneten a Deutsch-firma elleni állítólagos összeesküvést – mások ezt feljelentésnek minősülő leleplezésnek mondanák -, aki közismerten a felpüffedt egykori sportminiszter valahányadik gyermekének anyja. (Bocsánat az intimitás miatt, de ez is kell a tisztánlátáshoz.) És miközben a közvélemény sugárban hány, síri a csend.

Kérdezhetnők tisztelettel: az „ép” magyar olimpiai bajnokok, a csapatuk, a bizottságuk, a szakszövetségeik – nota bene a mindenütt jelenvaló Fidesz - semmit sem képesek mondani? Hogy veletek vagyunk, hogy botrány, amit művelnek. Vagy, hogy küldjük a pénzt, amit a főnökeitek elloptak, csak, hogy kijussatok a megmérettetésekre? Hogy ti is, velünk is az országért – nemzetnek mondják ők – vagytok.

És, hogy Gömöriék, Deutschék, sőt Borkaiék – hogy ne folytassam - menjetek a fenébe, ha mindez megtörténhet?

Nem, még a most megvilágosodott Kokó sem emel szót. Sem Egerszegi Krisztina, sem senki a dísztribünről, de a háttérből sem.

Gondolhatjuk ezek szerint azt, hogy a „normális” sportolóknál sem megy ez másképp? Hogy ott ezerszeresebben lopnak, mert több a pénz? Hogy veszélyes a vakok, sánták, amputáltak mellett kiállni, mert bukik a mutatvány?

Miért kussoltok, olimpikonok? Paráztok?

Forrás: Veress Jenő (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr177494432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása