CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Melyik a szívet gyógyító tévécsatorna?

2015. július 04. 01:40 - csú

kerdojel-mas-255_2.pngA balatonfüredi szívkórház igazgató főorvosa, gondolom, tudományos kutatásba kezdett: a 444.hu értesülése szerint elrendelte, hogy az intézmény betegei csakis a közmédia adásait nézhetik a társalgóban. Az egyikben az m1, a másikban a Duna, a harmadikban a Duna Word műsorát.

Alighanem a közeljövőben értékes szakmai cikk jelenik majd valamelyik orvosi lapban arról, milyen jó hatással van az emberi szív működésére, az idegrendszer állapotára, a méla unalom, ha nem bombázzák a szervezetet mindenféle, egymásnak ellentmondó hírekkel. Elkerülhető a vérnyomás káros emelkedése is, ha a betegek nem szembesülnek a külvilág egymásnak ellentmondó információival. Érjék be a jó hírekkel: Magyarország jobban teljesít, a gazdaság hasít. A fenébe az olyan tudósításokkal, mint szegénység, meg gyermekéhezés! Ha azt mondja a közmédia, hogy csökkenek a lakosság rezsikiadásai, akkor

a beteg ne izgassa magát a valósággal, hogy esetleg újra emelik a gázárakat, a kórház falai közé zárt beutalt ne izguljon, kijön-e az otthon hagyott nyugdíjból az asszony, vagy megint kölcsön kell kérnie a szomszédoktól…

Az igazgató szerint a szanatórium nem kaszinó, nem szórakoztatni akarják a betegeket, a tévészobában csak az információhoz jutás lehetőségét akarják biztosítani nekik. Ezért döntöttek a független közmédia adásai mellett. Persze, egy szabad ország szabad betegeit nem szabad korlátozni semmiben. Ezért ha valaki olyan lelkiismeretlen, hogy nem törődik a nyugalmával, nem éri be a minden csapból ugyanúgy előbugyogó azonos jó hírekkel, kérhet a szobájába napi 312 forintos különdíjért saját tévét. Ott aztán kapcsolgat kedvére.

De magára vessen, ha majd nem javul az állapota!

 Somfai Péter

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr237555908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása