CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiért, miért verte át a csepeli óvodák pedagógusait és a szülőket a kerületi fideszes városvezetés?

2015. augusztus 12. 05:59 - csú

kerdojel-mas-255_3.pngVajon miért Hierholczné Faragó Tünde lett az összevont csepeli óvodák intézményvezetője? – kérdezte tőlem ismerősöm, aki óvónő az egyik csepeli óvodában. Azért, mert a helyi Fidesz őt támogatta, s fütyült arra, hogy mi az érintett dolgozók, szülők  véleménye, feleltem. Az óvónő egyetértett velem. A biztonság és a pontosság kedvéért azért  egy kicsit utánanéztem, ki is ez a hölgy, aki miatt a fideszes kerületi vezetés, szerintem átverte a csepeli óvodák pedagógusait.

A csepel.hu-n fellehető dokumentumok szerint a Vénusz u 20. szám alatti volt bölcsőde hasznosításáról még a szocialista önkormányzati vezetés döntött. A Mária Montessori Módszerrel az Óvodás Gyermekekért Alapítvánnyal 2007. április 12-én aláírt, tíz évre szóló ellátási szerződés szerint az Alapítvány térítésmentesen vehette használatba az épületet, egy 12 fős bölcsődei csoport működtetése céljából. A szerződést az Alapítvány részéről a kuratórium elnöke, Hierholczné Faragó Tünde írta alá.

A határozott időre kötött szerződés ellenére, az önkormányzat fideszes vezetése, a 2007-es ellátási szerződés határidejének megszüntetése után, a 2013. október 2-án tartott képviselő-testületi ülésen úgy döntött, hogy az ingatlant eladja alapítványi használójának, aki a PIPSZI Kereskedelmi és Szolgáltatási Kft-vel közösen pályázott az ingatlanra. A két pályázó ugyanazon a pesterzsébeti címen működött, mindkettőnek a vezetője Hierholczné Faragó Tünde volt.

Közben Hierholczné pályázott az egyesített csepeli óvodák intézményvezetői címére is. Pályázatát, az érintett dolgozók, a szülői munkaközösség véleménynek ellenére, a 2015. június 25-i képviselő-testület fideszes többsége fogadta csak el, így ő lett az egyesített csepeli óvodák intézményvezetője. Ugyanazon ülésen, csak néhány napirend „kipipálása”után a testület még egy Montessori Alapítvánnyal kapcsolatos döntést hozott. Morovik Attila alpolgármester javaslatára, támogatta, hogy az alapítvány 2016-tól(!) kapjon lehetőséget „…valamely Önkormányzati tulajdonú, iskolaként működő épületben….általános iskolai nevelés” – re is. A javaslat mellé nem került beterjesztésre az Alapítvány írásos kérelme, amelyből látható lett volna az Alapítvány valódi kérése, terve, a kérelmező szervezet képviselőjének személye. Az is hiányzott, hogy az Alapítvány egyedül szándékozik az iskolát működtetni, vagy a vele szoros együttműködésben működő PIPSZI Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel. Talán azért nem, mert az Alapítvány és a gazdasági társaság vezetője a pár perccel korábban kinevezett Hierholczné Faragó Tünde volt?

A fentiekből adódó kérdéseim, amelyekre a csepel.hu információiból nem kaptam választ:

1) A Hierholczné Faragó Tünde intézményvezetői pályázatának elbírálása során miért nem került tisztázásra magánalapítványi kuratóriumi elnöki beosztása és egyszemélyes magánvállalkozásának kérdése? A személyéről szóló zártkörű képviselő-testületi ülésen felmerült-e az összeférhetetlenség kérdése? 

2) Hierholczné Faragó Tünde jelenleg is a Montessori Alapítvány kuratóriumi elnöke és a PIPSZI Kft ügyvezetője?

3) Ha Hierholczné most is ellátja és jogilag is elláthatja korábbi feladatait, munkáltatójával rendezésre kerültek-e a jogi feltételek, korábbi feladatai ellátásával és az időközben létrejött közalkalmazotti feladatköréből adódó tennivalói összeegyeztetésével kapcsolatos munkajogi kérdések? Ha igen, miért nem kapott erről tájékoztatást a képviselő-testület?

4) Az önkormányzat vezető tisztségviselői nem láttak és látnak összeférhetetlenségre utaló jeleket, amikor saját közalkalmazottjukkal tárgyalnak egy önkormányzati vagyonelem hasznosításáról?

5) Előfordulhat, hogy Hierholczné Faragó Tünde, az önkormányzat közalkalmazottjaként és magánvállalkozóként is jelentős politikai, pénzügyi befolyásra tett vagy tesz szert a politikai döntéshozók körében?

Fenti kérdéseim az önkormányzati vezetőknek szólnak első sorban. Ugyanakkor az is lényeges: vajon mit szólnak mindehhez az érintettek, a csepeli óvodák dolgozói, szülői munkaközösségei, a csepeliek?

V O X

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Kiegészítés augusztus 12-i cikkünkhöz:

A "Kiért, miért verte át a csepeli óvodák pedagógusait és a szülőket a kerületi fideszes városvezetés?" című írással kapcsolatban hívták fel olvasóink a figyelmünket, hogy a cikkben említett PIPSZI Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. már áttette székhelyét Csepelre, a Vénusz u. 20. alatt működő Mária Montessori Alapítvány óvodájába. 

Leellenőriztük: 

a http://www.ceginfo.hu/ceg/pipszi-kereskedelmi-es-szolgaltato-kft-88051.html

linkre kattintva, a cég helyszíneként az alábbiakat találtuk:

5.A cég székhelye

5/4.

  1. Budapest, Akácfa utca 20.

A változás időpontja: 2015/06/30

Bejegyzés kelte: 2015/08/03

Közzétéve: 2015/08/06

Hatályos: 2015/06/30...

A hír tehát igaz. Akkor már csak csak egy kérdésünk marad, csatlakozva az augusztus 12-i cikkben felsorolt kérdésekhez: lehet, hogy a csepeli óvodaegyesítés körüli fideszes átverés igazi okai egy gazdasági társaság és a politika csepeli Fidesz égisze alatt történő összefonódásában keresendők?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr797699882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása