CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért kell a csepelieket becsapni a kerületvezetők szócsövében is?

2015. október 05. 05:59 - csú

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK:

kidobol-2.jpgNémeth Szilárd még a pápát is letromfolta? – Tíz oldalon 20-szor olvashattuk Borbély Lénárd nevét – A polgármester szerint a csepeli közmunkások 70 százaléka továbbra is munkanélküli marad? ‑ Az ígéret és a handabanda elszállt, a rongálás maradt

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó című lapjába nem fértek bele.

Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó október 1-én megjelent 19. számából:

A lap 16. száma 3. oldalának alján a szerkesztőség a következőket közölte:

„Lapzártánk után érkezett a hír, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, kerületünk volt polgármesterét és családját, ugyanezen a portálon, ugyanilyen hazug és gátlástalan módon érte politikai támadás. A képviselő a következő lapszámban fog válaszolni.”

Mivel Németh Szilárd országgyűlési képviselő hatodik hete nem tartja be ígéretét és nem válaszol a Csepeli Hírmondóban az őt ért „hazug és gátlástalan …politikai támadás” – ra, úgy vesszük, hogy a nyugatifeny.hu- megjelent cikk igazat állított, és Németh Szilárd valóbankisgyerekek osztálykirándulását tette pokollá”. (nyugatifenyblog.hu, augusztus 13.) Ismételt kérdésünk: a nevezett politikus legalább bocsánatot kért már a csepeli kisgyerekektől, illetve szüleiktől?

A lap 2-12 közötti oldalain összesen 20-szor olvashattuk Borbély Lénárd nevét, 10 alkalommal, hogy a polgármester ezt vagy azt mondta, csinálta, valamint 3 arc- vagy fényképet láthattunk róla. Ez idei rekord, javasoljuk a szerkesztőségnek, pályázzon, „A Hős Polgármester Dicsőítése” kategóriában, a Guinness Rekordok Könyvében való megjelentetésre. Szívesen helyt adunk az eredménynek. 

Új külsős munkatárs dolgozik a Csepeli Hírmondónak, aki hol Lass Gábor, hol l.g., hol pedig lass néven jegyzi írásait. Vajon mi indokolja, írásainak „megvételét”, amikor a szerkesztőségben a szerkesztő munkáját 10 fős újságírói gárda segíti? Lehet, hogy csak el kell költeni az idén megnövelt önkormányzati támogatást?

1) A cikk címe: Látogatás a Metrans-nál

A cikkhez két megjegyzésünk van:

>  A külügyminiszter úr április 30-i bejelentése szerint a cég logisztikai és raktározási konténerterminált épít Csepelen, a Szabadkikötő Logisztikai Zrt. területén. A szállítás azonban tovább terheli a csepeli Weiss Manfréd utat, a vasúti szállítás miatt elsősorban a Corvin csomópontot. Mivel a csomópont egyszintű, a beruházás megvalósulása után a vasúti szállítás gyakoribbá válása komoly közlekedési feszültségeket okozhat Csepelen.

> Borbély úr szerint a közmunkások több mint 30 százaléka visszatalál a munkaerőpiacra. Örülve az aránynak, szerényen megjegyezzük, hogy a közmunkások bére csak nettó havi 51.847 Ft, ami jelentősen elmarad a minimálbértől. Ráadásul megkérdezzük:  Ha jól értelmeztük Borbély polgármester szavait, akkor szerinte, a csepeli közmunkások mintegy 70 százaléka továbbra is munkanélküli marad?

2) A cikk címe: Kezdődhet a kerítésépítés

Az írás alatt a csepel.hu szerepel, mintha a szerkesztőség onnan vette volna át. Az elmúlt egy hónapban ilyen cikk nem jelent meg az önkormányzat honlapján, a csepel.hu-n. A módszert nem először „alkalmazza” a lap szerkesztősége. Kérdésünk: miért kell az olvasót becsapni?

3) A cikk címe: Jobb lesz csepeli fiatalnak lenni

A cikk írója értesülésünk szerint a polgármester mellett működő  kabinet tagja, tehát kettős minőségében is részt vehetett a testületi ülésen. Ha kabinettagként írta cikkét, akkor érthető, miért hallgatja el a testület, kemény kritikákat is tartalmazott érdekesebb napirendjeit, ha újságíróként, akkor meg kell, kérdeznünk: miért nem írt a testületi ülés olyan témáiról, mint például:

> a költségvetés módosítása;

> a nevelési-oktatási intézményekben alkalmazandó étkezési térítési díjakról szóló rendelet módosítása;

> a Polgármesteri Hivatal, ezen belül a Polgármesteri Kabinet létszámának bővítése

> Csepel Településfejlesztési Koncepciója és Integrált Településfejlesztési Stratégia elfogadása;

> a Wolf Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint az ÉGT Építésképesítési Kft. által indított per elvesztését követően kifizetendő milliók jóváhagyása;

> beszámoló a 2015/2016-os nevelési év indításáról, javaslat az óvodai csoportlétszám túllépésére.

Ezek a napirendek legalább olyan fontosak voltak, mint a négy, sporttal foglalkozó napirend. Lehet, hogy nem tartoznak Borbély Lénárd kedvenc témái közé? Vagy az ellenzék által megfogalmazott kritikák miatt nem fértek be a szerző tudósításába? Ezért ajánljuk figyelmükbe a blogunkon

> a szeptember 25-én megjelent Kapkodás, ámokfutás a csepeli városvezetőknél? Borbély Lénárd kabinetjének bővítésére, vesztes perekre van pénz Csepelen című írásunkat,

> valamint a szeptember 29-én megjelent, „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelencímű cikket, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a Csepeli Hírmondó is testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

4) A cikk címe: A végsőkig titkolják a Munkásotthon gazdálkodását

Az Ábel Attila fideszes alpolgármester tulajdonában és szerkesztésében működő jobboldali, szélsőséges véleményeknek is teret adó hírblogtól átvett cikkhez egy kérdésünk és egy megjegyzésünk van:

> kíváncsian várjuk, hogy a csepeliek pénzéből fenntartott lap mikor veszi át az ellenzéki blogokon található híreket, véleményeket, megjegyzéseket?

> Az átvett cikk címe és tartalma hazugság. A Csepeli Munkásotthon gazdálkodása az alapítvány honlapján évi bontásban olvasható. Aki viszont nem akarja elolvasni és tudomásul venni, az ilyen hazug cikkeket írogat.

5) A cikk címe: Nemzeti akarat

Németh Szilárd, aki a lap legutóbbi számában is ezzel a témával foglalkozott, most a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökeként az V. kerületi Belvárosi Polgári Szalonban tartott előadást „illegális bevándorlásról”. Néhány megjegyzés az l.g. által jegyzettekhez:

> nem bevándorlókról, menekültekről van szó. A menekültek csak átvonulnak hazánkon, döntő többségük nem akar hazánkban letelepedni. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal statisztikai adatai szerint 80-90 százalékuk „napokon vagy heteken belül továbbáll Nyugat-Európa felé.”

> Németh Szilárd szerint „Magyarország európaiságból jelesre vizsgázott”. Németh úr! Az európai országok többsége, az ENSZ főtitkára, vagy például Ferenc pápa nem így látja. Mindannyian tévednek? Mindannyian rosszul ismerik az európai értékeket? Nem kellene néha elolvasni a kormány és a Fidesz véleményeken túl más megközelítéseket, cikkeket is? Igaz volna a híresztelés, amely szerint a fideszesek nem olvasnak, csak a Kedves Vezető írásait tanulmányozzák? Vagy miért nem kérdezte meg a szerkesztőség Szabó Szabolcsnak, Csepel megválasztott országgyűlési képviselőjének a véleményét is a „nemzeti akarat”- ról?

6) A cikk címe: Iskolások rajzolták, most falfirka csúfítja

Magunk is felháborodtunk az iskolások rajzának tönkretételén. Azonban emlékezünk arra is, hogy Borbély Lénárd polgármester a lap idei 2. számában „hadat üzent a graffitis rongálóknak”. A hadüzenet megtörtént, a harc váltakozó eredményekkel azóta is folyik. Lehet, hogy hadüzenet helyett más módszer kellett volna? Például, az újabb csepeli sportcsarnokra, vagy Németh Szilárd új csepeli birkózó csarnokára jóváhagyott százmilliók helyett néhány tíz milliót a megelőző felületvédelemre kellene fordítani?

***

További kimaradt témák, események:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> Tavaly november elején elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> Borbély Lénárd Csepel polgármestere az M0-os körgyűrű fizetőssé tételének bejelentése, december 11. óta nem nyilatkozott álláspontjáról, arról, hogyan akarja a csepeliek érdekeit ebben a kérdésben képviselni.

> Idén, január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár 252 napja nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják lezárult-e már az eljárás, vannak-e következményei a polgármesteri feladat ellátásával kapcsolatosan.

Szeptember:

  1. Sz. Bíró Zoltán, Oroszország szakértő volt az Együtt vendége, a szervezet csepeli irodájában. A vendéggel Ring Éva egyetemi docens beszélgetett. A találkozón részt vett Szabó Szabolcs Csepel országgyűlési képviselője is.
  2. Fotókiállítás nyílt a Csepeli Munkásotthon Galéria 21 kiállítótermében. A Stemmer Ferenc fotókör tagjai képeit most a kerék ihlette meg. A kiállítást Kollár József a Weiss Manfréd Szakközépiskola címzetes igazgatója nyitotta meg.

Védelmi gyakorlat volt a MOL csepeli telephelyén. A Petróleum utcában található telepen egy esetleges katasztrófa megelőzését gyakorolták a résztvevők.

  1. Életmentő műtétet kellett végrehajtani a Csepel U19-es együttesében játszó Maafi Dáriuson, akinek, egy ütközés után, leszakadt a lépe.
  2. Ingyenes elektronikai hulladékleadás volt Csepelen, a Csepeli Piacnál, a Kikötő utcai ABC parkolójában és a Csikó sétányi szolgáltató háznál.
  3. „Tűzőrzők”címmel mutatta be 9. évkönyvét a Csepeli Munkásotthon Tamási Lajos Olvasó Munkás Klubja. A könyv kiadását az ALPIQ Csepel Kft és a Csertszak Kft támogatta és Lengyel Géza, Csepeli Nívódíjas és Németh László díjas tanár úr szerkesztette.

Ítéletet hirdettek az öt idős ember meggyilkolásával vádolt nyolc tagú banda két tagja felett, akik főleg Csepelen követték el az ítélet alapjául szolgáló cselekményeiket.

  1. Rendőrökkel ütközött egy személyautó a Kossuth Lajos u. és az Ady Endre utca kereszteződésében.
  2. Fennállásának hetvenedik évfordulóját köszöntötte a Jedlik Ányos Gimnázium. Az ünnep alkalmából rendezett kétnapos programot a tornateremben rendezett ünnepséggel zárták.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr997891404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása