CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elhunyt Göncz Árpád

2015. október 06. 16:23 - csú

goncz_arpad_halalhire.pngElhunyt Göncz Árpád, a rendszerváltás emblematikus alakja, aki a Magyar Köztársaság első szabadon választott  államfője volt 1990–2000 között.

Göncz Árpád a XX. századi magyar demokratikus mozgalmak kiemelkedő szereplője – így ír a volt köztársasági elnökről a róla elnevezett alapítvány honlapja. Az alapítvány méltatása szerint közvetlen személyisége, rendkívüli nyitottsága, megalkuvás nélküli, kikezdhetetlen erkölcsi tartása, feleségével, Göntér Zsuzsannával közös mély szociális érzékenysége állnak máig töretlen népszerűsége mögött

A pártok, politikusok, közéleti személyiségek megemlékezései ITT OLVASHATÓK

Lesz itt még köztársaság! – búcsú Göncz Árpádtól

Három évvel ezelőtt, a 90. születésnapján Verdi Nabuccójának a Rabszolgakórusával köszöntötték. Az erről készített videónkat láthatják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr247906824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása