CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Halpusztulás után a Kis-Dunán a balinoknak, domolykóknak már jobb

2015. október 10. 05:32 - csú

horgasz-felirat_nelkul.pngAz ittlakunk.hu riportere tett egy sétát a Duna dűlőn, a Daru-domb környékén a jelenlegi csepeli horgászhelyzet nyomában. Arra voltak kíváncsiak, hogy a Ráckevei (Soroksári)-Dunán, avagy az RSD-n milyen a fogás, milyen halakat lehet fogni.

A helyi horgászoktól megtudtuk, hogy mostanában nem olyan jó a víz, ugyanis tele van akadóval, bedőlt fával, illetve növények is benőtték a vízfelszínt. Ez főleg a pergető, azaz a műcsalis ragadozóhal horgászoknak kedvezőtlen. Ráadásul a szeptember végi szennyeződés se tett jót a vízi élővilágnak és a horgászatnak, ugyanis nagy volt a halpusztulás.

Néhány hete arra lettek figyelmesek a horgászok, hogy a harcsák pipáltak, döglött balinok jelentek meg a víztetőn és gébek ugráltak ki a vízből.

De szerencsére a szennyezésnek már vége, és a szóbeszéd szerint egyre gyakoribb domolykó, bár ahogy megfigyeltük, balinból akad legtöbb a pergetőhorgászok horgára. A parton üres haltartókkal várakoztak viszont azok, akik békéshalra vágytak.

Az ősz a dunai horgászok igazi ünnepe! Aki teheti, a valódi ősz beálltával is látogasson ki a Duna-partra horgászni, ugyanis a fehérhal aktivitásának csökkenésével egyre jobb esélyekkel pályázhatunk a vén folyó ragadozóira, és nem utolsó sorban a nyáron ritkábban horogvégre kapható öreg bronzos dunai lapát-dévérek is előkerülnek.

Forrás: ittlakunk.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr947951434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása