CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Adóemelést kapnak karácsonyra a csepeliek Borbély polgármestertől és gombnyomogató mamelukjaitól

2015. november 26. 05:59 - csú

kt-fidesz-2014-tol.PNGMa délután öt órától képviselő-testületi ülés lesz a csepeli polgármesteri hivatalban. Arról már nem is beszélünk, hogy a legkínosabb előterjesztéseket csak az utolsó pillanatokban hozták (és hozzák) nyilvánosságra. Így legalább Borbély Lénárd polgármester és mamelukjai biztosak lehetnek abban, hogy mire "a zemberek" magukhoz térnek az ámulattól, addigra ők már ki is mondták az áment a csepeliek megsarcolására. Előzetes lakossági egyeztetésnek se híre, se hamva...Amit  tudni lehet: vékony ostyába csomagolva a következő keserű pirulákat akarják lenyomni a csepeli polgárok, vállalkozók és cégek torkán:

1.) A telekadót 15,3 %-kal emelik, továbbá egyes területeken 75 Ft/m2 és 336 Ft/m2 díjat kell fizetni. Megszűnik az 1000 Ft/m2 alatti telek, illetve hétvégi ház esetében az 50 %-os kedvezmény.

2.) Eddig mentes volt az adótól a csepeli magánszemély gépkocsitárolója 16 m2-ig, most ezt megszüntetik és 740 Ft/m2 adót kell fizetni a jövőben. A további adóemelések:

3.) 1,6 %-kal emelik az építményadót;

2) a műemlék épületek hasznos alapterületének 50 eddig adómentes volt, most ez is megszűnik, az egész terület után fizetni kell az 1,6 %-kal emelt összeget.

Szép summa! Ebből talán tellik Borbély polgármesternek és társainak a kilométer-korlátozás nélküli gépkocsihasználatra, a márványba vésett gyűlölködésre, disznótorra, bulikra, cirkuszra és sok hasonló, nélkülözhetetlen csecsebecsére...

Az adóemeléshez hamis érv, hogy nagy kegyesen néhány esetben a törvényi maximum alatt hagyták a csepeli adókat, illetve ezzel együtt a budapesti kerületi átlag alatt lett meghatározva az új adó mértéke! Csepel  ugyanis a szegény kerületek között van. Ezért  a terhek minimális mértéke is elviselhetetlen lehet sokak számára, arról nem is beszélve, hogy az 1,6 %-os inflációnál (ennyi lesz a nyugdíjemelés is!) nagyobbal számolnak 2016-ban a csepeli fülkeforradalmár adószedők!

Az előterjesztésből nem derül ki, hogy a hivatalon kívül bárkivel is egyeztettek volna mielőtt adót emelnek (vállalkozók érdekvédelmi, érdek-képviseleti szervezetei, képviselői). A Borbély-féle társulat indoklását szórul szóra ismertetjük:adoemeles_indok-2015-11-26.PNG

Ennyi.  Akit ez nem győzött meg, az magára vessen! Mire gondolt, józan volt az a választott városvezető, aki ezt aláírta? Az adó meg lesz szavazva, a csepeliek  meg le vannak szavazva?

Kérdezzük:

1) Mi az adóemelés konkrét indoka?

2) Mennyi bevétel-növekedést terveznek Borbélyék az adóemelést követően 2016-ban?

3) Mi lesz, ha nem teljesülnek a tervek? Újabb adóemelés?

Tudjuk, Borbély és mamelukjai csak az adóemeléshez és a gombnyomogatáshoz értenek, de a kérdéseket nem szeretik, azokra nem felelnek. Mi azonban nem fogjuk válasz nélkül hagyni olvasóinkat.

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr528115598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okleveles naiv 2015.11.27. 14:18:29

Minimálbért a polgmesthiv dolgozóinak (vezetőinek), és vegyék el a ktsgtérítésüket!
Rögtön nem akarnak majd adót emelni!

citrix 2015.11.27. 16:00:41

Válaszok a kérdéseidre:
1. Ebből talán tellik Borbély polgármesternek és társainak a kilométer-korlátozás nélküli gépkocsihasználatra, a márványba vésett gyűlölködésre, disznótorra, bulikra, cirkuszra és sok hasonló, nélkülözhetetlen csecsebecsére...
2. Éppen eleget az 1-es pontban foglaltak finanszírozásához
3. Gondolkozz pozitívan: nincs szó adóemelésről. Módosítás, mennyivel szebben hangzik.
Kérdésem: miért is választotta meg Csepel ezt a képviselő testületet?

vadi3 2015.11.27. 17:05:50

@citrix: Ugyanazért ahol máshol is a mamelukok kerültek hatalomba. FIDESZ mindenek előtt, de mindenképp az értelmes gondolkodás előtt.

mt-03 2015.11.27. 17:48:42

szep kis ajandekcsomag az ott eloknek, korrekt kis brigad.

sutyerák 2015.11.27. 17:53:41

kell a sajátlábra álláshoz az összes vigyori-csemetének.

Lajos Csánó 2015.11.27. 18:09:41

Még + 3 évig nyöghetik az ilyen képviselőket! Ja ez még csak a kezdet,jövőre még van a talonba egy két meglepetés!Valahol talán meg is érdemli Csepel!
süti beállítások módosítása