CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel nem Felcsút! Vörös! Félnek tőle, büntetik! Itt nem épülhet semmi

2015. december 17. 05:59 - csú

horvath_gyula_facebook_kepe-255.pngHorváth Gyula, a DK csepeli elnöke, önkormányzati frakciójának vezetője messze lekőrözte, megelőzte a fideszes városvezetők sok tízmillióval kitömött lakájmédiáját, hivatalos szócsöveit. A csepeli politikus a saját facebook oldalán december 16-án számolt be a december 15-i képviselő-testületi ülés egyes részleteiről. A lakájmédia erre a mai napig képtelen volt. Akár hiánypótlóként is ajánlhatnánk olvasóinknak Horváth Gyula írását, de nem tesszük, mert a cikk önmagában is figyelemre méltó, ezért változtatás nélkül közöljük:

Az  önkormányzat képviselő-testülete kedden elfogadta Csepel 2016-os költségvetését!
Nem lett volna muszáj, de a Fideszes többség elfogadta!

Rengeteg a függő kérdés, mind a bevételi, mind a kiadási oldalon és az érdekegyeztetés se történt meg. A költségvetés filozófiája (ha van) egészen különbözik a sok évtizedes csepeli szellemiségtől. Míg korábban a minőség tartalma, a termelés, a munkahelyteremtés, lakhatás, a környezetvédelem értékeinek megtartása, valamint a fejlesztések voltak az inspiráló célok, most a lakossági „jókedv” megteremtése a legfontosabb. Addig, amíg szinte semmit nem emelkedtek az infrastrukturális fejlesztések, addig sokszorosára növekedtek a bulizós rendezvények, a szórakoztatás költségei.

Lesznek itt disznóvágások, koncertek, sörsátrak repülő vásárlás, hajóztatás, etetés, itatás.
Nem épül viszont egy centit sem a gerincút, nem épül egy fia híd, vagy felüljáró a Corvin csomópontban. Nem lesz kórház, új városnegyed, nem történik méregtelenítés a volt gyárak területén, nem épülnek üzemek, irodák, se kulturális intézmények.
De még templomot se terveztek!

A Szent Imre téri ideologikus építkezés is csak, - mint cseppben a tenger - a felszínességet mutatja. Kizárólag a belső részére szórják a temérdek pénzt. (Még pár szentet, meg köztörvényest megformáztatnak a rokoni fafaragóval, és új történészeik keresik egy Szilárd nevű német szent ereklyéit.) Úgy tűnik, arra akarnak még költeni. De egy fillér se jut a környező épületek felújítására, új arculat építésére. A városközpont koncepció kidolgozásával egy korszerű köztér megteremtése eszükbe se jutott. A térfalat, mint az ott lévő műemlék épületeket, nem kezeli a költségvetés. A volt pártház megszerzésére kísérletet se tesz. Az autóbusz végállomás áthelyezését pénzügyileg tervezik ugyan, de a régi tervekről mit sem tudnak. A lakosság megkérdezése, népszavazás kezdeményezése szintén nem szerepel a kiadások közt, mert zsebükben a bölcsek köve, és ők (jobban) tudják, hogy mi boldogítja a csepeli embert, mint az állampolgár maga!

Viszont önkormányzati pénzből akarják a volt „Dagi” csárdát megújítani. Közpénzen akarnak kocsmát és panziót létrehozni ott, ahol a magántőke - a kereslet hiánya miatt - már többször belebukott a kezdeményezésbe. Vajon kinek és minek építik?

A szóbeli kiegészítésben elmondták, hogy a forrásmegosztás a kerület hátrányára változni fog, de szerintük így is több pénzünk lesz! (Látszott, hogy maguk se hitték!)
Nem újság, mert erről harsog a média! A Fideszes központosítás folytatódik!
Az önkormányzatiság a dolgok, ügyek helyben történő eldöntésének lehetősége, szűkül!

Csepelen különösen, mert ez a szemükben bűnös város! Csepel nem Felcsút!
Vörös! Félnek tőle: büntetik!
Itt nem épülhet semmi!
Ide nem kell sportcsarnok, jégcsarnok, stadion, de még kisvasút se - gondolják!

Hát igen ezek nélkül valahogy még ellennénk!
De majd az olimpia! Az kihúz minket a slamasztikából –ígérik!
A Hévvel, meg a kikötőnél lévő, közút- vasút kereszteződés problémájával például, addig is kéne foglalkozni! Péntekenként Pest felé a Kvassay hídig, Csepelen meg az Imre térig ér a kocsisor, ha a geletáknak tolatni szottyan kedvük!

A mentőkről meg betegeikről ne is beszéljünk! (Az egyik megőrül, a másik meghal!)
Még szegény Csizmadia Karcsi bácsi (mint „ősfideszes”) álmodta meg több mint húsz éve a HÉV helyett a gyors villamost! Jó rég volt! Nem emlékeznek? ( Lehet, mert Németh Szilárd akkor még a csepeli SZDSZ-t erősítette, Borbély Lénárd meg Nagyváradon járt elemibe, Noé László, a mai korelnökük pedig a KDNP frontembere volt.) Hát ilyenek! 

Forrás: Horváth Gyula facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr668178326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása