CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi folyik itt? A Németh-Borbély duót saját csepeli számaik leplezik le

2015. december 30. 05:59 - csú

Nézed, hogy mi folyik itt,
Ami befolyik, az rögtön kifolyik,
A világos sörtől savanyú a szád,
Nem ígéri senki, jobb élet vár rád

000-2_borbely-nemeth-1000-es.pngBorbély Lénárd csepeli polgármester kegyelméből és közpénzből ma este hattól a Szent Imre téren a Beatrice együttes és frontembere, Nagy Feró fogja énekelni, harsogni a fent idézett legendás sorokat. Tudják: Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás… Ugye, jó szám. Leleplezően jó szám ‑ lassan harminc éve. Ma aktuálisabb mint három évtizede. A mai koncert költségeinek fedezőit, a csepeli fülkeforradalmi városvezetőket is leplezi ez a szám. Ennél őszintébben, kíméletlenül csak saját számaik beszélnek róluk:

Év végéhez közeledve megszaporodnak a számvetések.  „Csepel jobban teljesít!”, „Csepelt lendületbe hoztuk”, „Jó úton járnak.” – mondták korábban a kerület fideszes városvezetői. Már csak az a kérdés, miben teljesítettek jobban, s milyen útra tértek le? Nézzük például

az önkormányzati vagyon alakulásának tényadatait, a csepel.hu-n fellelhető dokumentumok alapján:

> a 2011. április 28-i, „Beszámoló a 2010. évi költségvetés teljesítéséről” c. előterjesztésben Németh Szilárd akkori polgármester a következőket írta alá: az önkormányzat vagyona 2010 végén 77,8 milliárd forint; (A fideszesek 2010 októberében vették át a szocialistáktól a kerület vezetését.)

> a 2014. április 24-i „Beszámoló a 2013. évi költségvetés teljesítéséről” c. előterjesztésben Németh Szilárd pedig a következő után írta alá a nevét: az önkormányzat vagyona 2013 végén 73,9 milliárd forint. (2010-hez képest a vagyoncsökkenés aránya 5,1 %.)

> a 2015. április 30-i „Beszámoló a 2014. évi költségvetés teljesítéséről” c. előterjesztésben Borbély Lénárd polgármester már a következőket írta alá: az önkormányzat vagyona 76,1 milliárd forint. (2010-hez képest a vagyoncsökkenés aránya 2,2 %, s az inflációval még nem is számoltunk!)

A számok szerint a fideszes önkormányzati vezetés uralkodásának négy esztendeje alatt – ígérete ellenére –, felélte a rábízott önkormányzati vagyon egy részét, amit a 2014-es esztendőben elért kb. 2,2 milliárdos növekedés sem tudott pótolni.

Churchill-nek tulajdonítják a következő mondást: „Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én magam hamisítottam.” Ezeket a számokat nem mi „hamisítottuk”. Ők írták. Pedig Borbély úr szerint, ők 2010 után rendbe tettek mindent. Igaz, azt nem mondta, mit ért rendbetétel alatt. Reméljük, nem a vagyonvesztésre értette.

Kíváncsian várjuk a 2015. évi változásokról szóló beszámolót 2016-ban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr368211006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása