CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Borbély szeszgőzös, lázas vízióiból semmi sem igaz!

2016. február 10. 05:07 - csú

borbely_dontott_iszik_es_vezet-621_1.pngA csepeli HÉV megszüntetésével újból bedobtak egy gumicsontot a csepeli közbeszédbe!  Megtapasztaltuk már, hogy most kell igazán résen leni, mert a fideszes hat szűk év megmutatta, hogy a valódi szándékot ezután látjuk meg.  A felkavart, zavaros helyzetben minden képlékeny, teljes az összevisszaság! Repkednek a frázisok, a víziók, puffannak a minden realitást nélkülöző érvek.  Ezerrel száguld a Fidesz pánikkeltő kommandója.

Ahogy máskor már megszoktuk, most is irreálisan magasra tették a lécet. Na, nem azért, rakták magasra, mert azt a szintet a maguk teljesítményének fokozására, céljaik bemutatására és munkájuk eredményességének bizonyítására kívánják a lakosságnak megmutatni, hanem kizárólag a népvakításra szánják.
Nem azért van magasan a léc, mert át akarják ugrani, hanem azért mert így alatta kényelmesen át tudnak sétálni!
Úgy vélik, az olimpia kétszer két hete, lehet olyan vonzerő, ami elvakítja a csepelieket és balga módon

hozzájárulnak ahhoz, hogy megszerzett vívmányait elzabrálják, egy életre tönkretegyék közlekedését, a fővároshoz való kapcsolatát ellehetetlenítsék, a saját és haveri zsebeket meg jól megtömjék. Az ittenieknek pedig, ingatlanjainak értéktelenedését, környezetének rombolását kívánják nem kívánt jussként maguk után hagyni.
Ennek a helyzetnek Fideszes frontembere Németh Szilárd, a legnagyobb gerjesztője Borbély Lénárd!
Az általuk híreszteltek az egész országban a butaság és határtalan pofátlanság mértékegysége.
A nagy álmukkal, az olimpiával kapcsolatos sok ezer oldalas terv egyik általuk lényegtelennek kezelt mellékága a csepeli HÉV. Egyszerűen megoldanák úgy, hogy megszüntetnék!

Mivel azonban ez a Fidesz által lenézett és lebecsült csepeliek torkán sem egyszerűen leküldhető falat, ezért járják a „pávatáncot”. Össze-vissza beszélnek azért, hogy a nép érezze, nagy bajban van. Pedig nincs semmi baj! A HÉV közlekedik és - akár tízezer utassal óránként - 17 perc alatt Csepel végállomásról a Boráros téren van. A baj akkor lesz, ha hagyjuk, ezeknek a blöff mestereknek hogy megszüntessék ezt a jó minőségű közösségi közlekedési eszközt.
Mert, már tisztán látszik: ez a céljuk!
Csupán azért, mert a HÉV megszüntetése lesz számukra a legkisebb befektetéssel és a legnagyobb (egyéni) hozadékos haszonnal járó megoldás! Úgy vélik, hogy a csepeliek, meg az agglomerációból jövők „szívjanak gázt”! Kiutált, de meghatározó ideológusuk már évekkel ezelőtt kifejtette: „hülyének lenni állampolgári jog!” Minket, csepelieket meg hülyének néznek!

Azért, mert azt hiszik, bevesszük azt a maszlagot, hogy „közvetlen kapcsolat” lesz Csepel és a Nyugati, Csepel és a parlament között. Ezzel szemben az igazi elképzelésük az, hogy 800 méter sínpár lefektetésével a Vágóhídnál, végállomást építenek, aztán a csepeliek úgy mennek tovább, ahogy akarnak! Az eddigi 17 perc helyett, 30 is lesz mire odaérnek. Átszállással, zsúfoltságban, leselejtezett Tatra villamosokon. Télen fázva, nyáron izzadva, de mindig úgy, mint a heringek.

Az olimpiáért, meg a vezérért! Úgy vélik, ezt az áldozatot igazán meghozhatják nekik a csepeliek.
Pedig semmilyen áldozatra nem lenne szükség! Az olimpiai terület is felszabadulhatna, és a csepeliek közlekedésének minősége is javulhatna, mert kész tervek vannak a kéregvasúti kiépítésre és Calvin téri bevezetésre. A Fővárosi Közlekedési Koncepció tartalmazza az ötös metró tervét, ami szintén ennek a problémának a korszerű megoldásán alapul. Csak a forrást kell hozzá rendelni!

Tudomásul kéne venni már, hogy Csepel, a főváros és az agglomeráció kapcsolata, fejlett tömegközlekedése nem lehet valaki szimpátiájának, vagy valakik úri jókedvének a függvénye!  Ez a kapcsolatot, a reális valóság hozta létre!  Ezt elszakítani nem lehet, ezt erősíteni kell! Erősíteni pedig csak reális érvekkel, őszinte szóval, ésszerű meggyőzéssel lehet.

Az a döntés, amit Borbély Lénárd Csepel Fideszes polgármestere megszavazott, hazugságra épül. Az éterbe kiáltott szavakból, a lázas, szeszgőzös víziókból semmi sem igaz! Elárulni, becsapni, megrövidíteni akarnak bennünket! Ez a megoldás nem lehet sem megegyezés, sem dialógus alapja. Hiába szavazta meg a polgármester, hiába árulta el választóit és a kerületét, ezt a döntést Csepel nem fogadja el. Új elképzeléseket, új megoldásokat és emberi bánásmódot akar Csepel lakossága! Ehhez, új vezetés is kell.

Forrás: HORVÁTH GYULA Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr888377412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása