CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Átverő cirkuszi műsorrá silányítja a csepeli HÉV és a méregraktár ügyét Borbély Lénárd polgármester?

2016. március 16. 05:57 - csú

borbely_kerdojellel-777.pngNa végre! – kiálthatna fel az a csepeli, aki fontosnak tartja, hogy a kerületi képviselő-testület ülésén olyan ügyekkel foglalkozzanak, ami a csepeliek sorsát befolyásolja. Na végre! – folytathatná az örömkitörést ugyanez a csepeli, mivel a mai ülésre szóló meghívóban a napirend-tervezetben szinte kivétel nélkül ilyen témákkal találkozhatunk. Régen, nagyon régen fordult elő hasonló a XXI. kerületben. A Borbély Lénárd polgármester által aláírt meghívóban ugyanis azt olvashatjuk, hogy – ELVILEG – a következő közügyekről lesz szó: a csepeli lakosság alapvető érdekei melletti elköteleződés; lakossági fórum kezdeményezése a Metrans Konténer Kft. beruházási terveivel kapcsolatban; gyermekeink jövője; az Észak-Déli regionális gyorsvasút (5-ös metró) megvalósításának támogatása.

Egyik téma fontosabb mint a másik, hiszen a Nagy-Duna-partra tervezett Metrans beruházás a Salak utca közelében lakók életét keseríti meg, miközben óriási fennakadásokat okozhat egész Csepel közlekedésébe. Az ötös metró a csepeli HÉV jövőjét tenné világossá úgy, hogy nem zaklatná újra és újra a kedélyeket a Borbély úr által megszavazott fővárosi lázálmokkal. És így tovább…(Az előterjesztések itt elolvashatók)

Nem folytatjuk, mert a korábbi keserű tapasztalatok miatt szinte biztos, hogy semmi nem lesz e fontos napirendek megvitatásából.  Az előterjesztői ugyanis kivétel nélkül ellenzéki képviselő. Csepelen ma ennyi bőségesen elegendő ahhoz, hogy ha már Borbély úr és tettestársai megakadályozni nem tudják a rendkívüli kt-ülés összehívását, akkor legalább ellehetetlenítsék azt. Csekély tapasztalattal azonnal látható,hogy a kerületi fideszes gépezet erre készül. vagy egészében vagy részleteiben el akarják utasítani a HÉV és a Metrans-ügy tárgyalását, és lakossági fórumot, közmeghallgatást sem akarnak összehívni. Tervük kivitelezéséhez elegendő a fideszes mamelukok megfélemlítése, kézben tartása, és így szavazataikkal szolgai módon utasítják el még azt is, hogy az égető csepeli közügyekről a képviselők tárgyaljanak, nem hogy azok, akiknek a bőrére megy az ő elvtelen játszadozásuk, vagyis kizárják a csepeli lakosságot.

Az már csak hab a tortán, hogy a kt-ülés kezdési időpontját este hétre tették. Ebben az időpontban a csepeliek már vacsorához készülődnek, a gyerekkel átveszik a másnapi feladatokat, híradót néznek a televízióban…Hétkor kezdődnek a színházi előadások is. Borbély polgármester úr azonban sem igazi képviselő-testületi ülést, sem fordulatokban gazdag vitát nem akar látni, hallani ma este. Ő és állandó tettestársai bohóctréfát űznek a csepeliekkel, színjátékká, cirkusszá, átverő műsorrá silányítják a demokráciát.

Mi szeretnénk a legjobban, hogy tévedjünk, de a gyanús előjelek – tartunk tőle – megfosztanak bennünket ettől a felhőtlen örömtől.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr758474948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása