CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli pártháznál pózolnak a partizánok, a Kis-Dunán visít a disznó

2016. április 25. 05:59 - csú

Két második világháborús veterán beszélgetett a nyolcvanas évek vége felé. Az egyik nosztalgiázva megkérdi a másikat: emlékszel, mikor lőttük a pártházat? Mire a másik a kezéből tölcsért formáz a füle elé, és közelebb hajolva értetlenül megkérdezi: Mikor? Melyiket? Erre jött a melankolikus válasz: hát, mikor melyiket!

Ez jutott eszembe, amikor Németh Szilárd PS-ben megjelent interjúját olvastam.

stefkaek_eredeti_kepe_a_pestisracokban.PNGA Pesti Srácok cikkének többi része is annyira igaz mint a fenti képhez mellékelt szöveg az igazi csepeli munkásházról és az ajtónállókról

 Felnevettem, mikor megláttam, hogyan pózol a rezsibiztos a Weichinger Károly építette volt csepeli pártház egyik bejárata előtt! (A kapu szétrohadt, de a névtábla aranyosan villog!)

Aztán, nevető görcsöt kaptam, mikor láttam, hogy az írás csöpög a kommunistázástól!

A riportalany bizonyára azt remélte, hogy senki el nem olvassa ezt a lapot Csepelen, mert különben ekkora igaztalanságokat, meg ferdítéseket nem ír volna le!

Habár ismerjük „Szilit”, mikor belelendül, nem zavarják őt a tények! Úgy látom, ebben tényleg mindenkinél jobban teljesít!

Láthattuk, hogy gyűlöli a „komcsikat”, de még jobban a „libsiket”. Ezért aztán, hol ezt a „pártházat, hol azt a pártházat lövi”. Ebben az interjúban éppen mind a kettőt. Olyan „hiteles embernek”, mint az MSZMP egykori propaganda híradósának, Stefka István ellenállónak!

Riportalany és riporter nem volt ám mindig ilyen elutasító a „komcsikkal” szemben.

Ifjú korában Németh is tagja volt a kommunista nevet viselő szervezetnek. Később meg a magyar liberálisok pártjának, az SZDSZ-nek. Sőt még az ezredforduló után is megélhetésének alapja volt a munkásmozgalom. A Vasutasok Szakszervezete adott kenyeret a szájába néhány éven át! Érthetetlen, hogy

miért élcelődik azzal a Soros Györggyel, aki saját pénzén kiképeztette neki(k) Orbán Viktort.

Persze tudom, hogy ez az ő dolga, és saját fejlődésének terméke. (Inkább egyéniségének tükre.) Én csak azt furcsállom, hogy így fröcsög, és köpköd akkor, amikor tudja, hogy a történelem szele mindezt visszahordja az arcára (Szijjártó-i módon: pofájába).

Számomra már megtiszteltetés, hogy a gyűlölet listáján az első helyre rakott!

Ott vannak azonban a baloldali társpártok, sőt – egy szerény oldalszúrás erejéig - még a Jobbik is! Újból leírta, hogy vagyonvesztéssel, és hiánnyal vette át 2010-ben az önkormányzati kasszát. Kifelejtette az általa is aláírt dokumentumban szereplő több mint hárommilliárd forintos összeget, amit az Észak Csepel terület értékesítéséből hagyományoztak rá az elődei. Ezt a pénzt aztán nem is forszírozta a PS-nek, csak a kis Duna parti terület, és az eladásra áldást adó korábbi vezetést átkozta. Pedig képviselőként tudta, hogy ott csak részben önkormányzati, - a tulajdont illetően heterogén - terület értékesítéséről volt szó. Az enyészet a rendezetlen tulajdoni viszonyok miatt keletkezett, és nem azért, mert a korábbi vezetés nem fordított gondot rá.

Sport tanácsnokként ismerte a Csepel SC ügyét is, úgy ahogy a Fidesz alelnökeként ismeri az off-shore cégeket üzemeltető párttársait, és talán, azok ügyes bajos dolgait is! Eldicsekedett, hogy ők ezt „liciten” visszavásárolták a kis Duna partot. Azt nem mondta, hogy milyen Képviselő-testületi határozat alapján, mennyiért, milyen közvetítői díjakkal, és milyen okból? (Mert ismerjük már az ő „körültekintő” döntéseit. Nincs fél éve, hogy tízmilliót kellet kicsengetni a közpénzből azért, mert NSZ annak idején úgy gondolta, hogy nem fizeti ki a „komcsi-nak vélt vállalkozás jogos számláját,) Pedig ezek nyilvánosságra hozása lenne ám az érdekes! Főleg akkor, amikor, azt látjuk, hogy egyre csak zsírosodnak a Fidesz korifeusok.

Most már nem „pofátlan” a kétmilliós havi fix.

Mert ők kapják, ezért az öt is kevés!

Egy fővárosi kis kerület (V) polgármester, és helyettese luxuslakása a jövedelem bevallásában folyton növekszik, és egy öt éve felkapaszkodó falusi Fideszes polgármester csak az osztalékából „ki tudott felejteni” egy milliárdot! És a csepeli Fideszesek is eljutottak az albérlettől, a mamahoteltől, meg a befejezetlen házikótól odáig, hogy az aranyozott kacsaláb már zsenírozza őket! (A színarany! Csak az elfogadható!)

A „miszteri húsz százalékot”, meg bizonyára még hallásból sem ismerik! (Nagyváradtól nem látni Debrecenig! Csepelről meg a Markó utcáig!)

És mit tettek az elmúlt hat évben? A kék iskola tovább „rohad”! A Csepel Sc összedőlőben! És nem találkoztam azzal a tanítónővel sem Csepelen, aki Németh szerint havonta százezerrel többet vinne haza, mint a fülkeforradalom előtt.

Látom azonban az állandósult dugót minden reggel a II. Rákóczi Ferenc és Csepeli utakon. Látom, hogy leállt, és egy tapodtat se halad a gerinc út. Látom, hogy megszüntetni tervezik a HÉV-et. Látom, hogyan teszik tönkre az SZTK-t, és a szociális szolgáltatást. Látom és érzem, hogy a lakosság megkérdezése nélkül hozzák a nyakunkra győri tettestársukat, akik, zajjal, rázkódással és méreggel teszik tönkre az ott lakók házait, életét.

A Kis-Duna partján pedig visít a disznó!

HORVÁTH GYULA 

Forrás: A szerző weblapja

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr98655788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.04.25. 22:25:45

Uraim, jól teszik ha nem szórják a közpénzt a volt Dagi Vendéglőre! Felesleges lenne arra a kis időre luxus örömtanyát csinálni belőle 240 millióért, ameddig önök még hatalmon lesznek. El kell bontani vagy közösségi házat csinálni belőle a királymajoriaknak! Átalakítás kalákában az érdekeltek bevonásával. Néhány pingpong asztal elfér, lehetne sakkozni, zenét hallgatni, közösen filmet nézni, beszélgetni, stb. Nem lehetne italozni, dohányozni! Nem kell étterem, úgy sem tudják megfizetni a csepeliek, meg minek még tovább rontani a Bogrács Vendéglő lehetőségeit! Kell egy hely ahol a királymajoriak anyagiak nélkül is tudnának közösségi életet élni! Nem kell mindenütt a hasznot keresni, a testben és lélekben egészséges ifjúság és a megbecsült öregség is az! Lehetne sportszereket tárolni a mellette levő parkban sportoláshoz. Az alagsorban lehetne edzőtermet létesíteni, szintén ingyenes hozzáféréssel!
A működtetést biztosíthatná a királymajoriakból alakult civilszervezet, egyesület vagy akár a helyi csepeli önkéntesekből álló polgárőrség.

Amennyiben a királymajoriak nem tartanának igényt az épületre, használatra oda lehetne adni valamely csepeli kis sportegyletnek székháznak, búvároknak, íjászoknak, sakkozóknak, stb. vagy többnek is egyszerre ha elférnek benne!

Amennyiben így sem kell, akkor el kell bontani, mégpedig valamely csepeli sportegyesület önkéntes munkájával, akik az elbontott anyagokat a saját területükön tudnák hasznosítani építkezésre. Kár hogy nem lehet az épületet egy az egyben valahová máshová áttelepíteni!

Nincs szükség a Királymajor előtti Kis-Dunapart beépítésére birkózócsarnokkal! Németh Szilárd akarjon olyat máshol, ő egyébként is lejárt lemez Csepelen!
Borbély úrnak meg nem arra szól a mandátuma hogy Németh Szilárd kívánságait kiszolgálja!

Ne felejtsék el, önök addig vannak hatalomban amíg a NÉP ÚGY AKARJA! Utána meg el kell számolni, a pénzzel is meg a tettekkel is, meg a mulasztásokkal is!
süti beállítások módosítása