CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kolostorba vonulás előtt még lehet pünkösdölni, sörözni, utána csendet!

2016. május 16. 05:25 - csú

orban_a_lesajnalo.PNGNyúlfarknyi hír az MTI-ben, nem is kapta fel rá a fejét senki. Arról szól, hogy idén júniusban utoljára rendezik meg a már hagyományos Budavári Sörfesztivált. Az ezt követő években más helyszínen kóstolhatják a szomjasok a habos nedűt – nem tudni, hol.

Töröm a fejemet, vajon mi oka lehet, hogy e népszerű kavalkád ideje kitellett a Várban. Talán nem kellően reprezentatív a helyszín, jobb lenne helyette a Hungexpo vagy a Nagybani piac? Arra ugyanis gondolni sem merek, hogy köze lehet a miniszterelnök jövőre tervezett kolostorba vonulásához, akarom mondani, Várba költözéséhez.

Ma még pörög a pünkösdi kavalkád is odafönn. És jövőre?

Várhatóan nem lesz többé Budavári Borfesztivál, Pálinka- és Kolbászfesztivál, „Édes Napok” csokoládé- és édességfesztivál, sem Budapesti Kenyér- és Péksütemény-fesztivál. Búcsúzhatunk a Mesterségek Ünnepétől is, meg ki tudja hány kisebb-nagyobb rendezvénytől. (De az is lehet, hogy ez már az államosított turizmus első lépése: megvédeni az idegenforgalmat – mely kifejezés sejtjük, mit jelenthet.)

Amúgy igaz is. A sok nép csak hömpölyög, zsivajog, eszik, iszik, fegyelmezetlenkedik. Taknyos orrú gyerekek sírnak vattacukorért, zenebonálnak is, holott mégsem falusi búcsú a Budai Vár.

A Várgondnokság, gondolom a TEK-be integrálódik. És lesz az egészből majd egy élhetetlen, rideg, üres, kedvetlen városrész, amit elkerül majd a turista.

De ennek így is kell lennie, mert az udvartartás tudja: a jó király felkötteti a lord-majort, ha bosszantja bármi nesz!

Veress Jenő

Népszava

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr388716496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása