CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Alacsony vérnyomás ellen nézzen Orbán-féle köztelevíziót

2016. május 25. 04:24 - csú

kozteve.PNGAzt már régóta tudjuk, hogy a csodálatosan objektív állami hírtévé megkíméli nézőit egy sor konfliktusos információtól, ellenzéki handabandától. Csupa siker, virágzás – ez a mai Magyarország, melynek, főként pedig vezetőjének csodájára jár a világ. Ezen kívül kizárólag a migránsokról szól. És megkíméli a csatorna magát is a nézőktől, amennyiben a fő híradót már csupán 90 ezren nézik.

A hős-, vagy fénykorban az egyetlen adón elhangzott apró bakiról másnap egy egész ország beszélt, ma senki. Az m1 első napjainak bakiparádéja óta ugyanis már az újságírók sem nézik. Szerencse, hogy a hvg.hu talált valakit, akinek alacsony vérnyomására köztévézést írtak fel az SZTK-ban.

Ő vette észre, hogy húsvétkor a bemondónő „népszokás” helyett

„népszopást” mondott. Ugyanez a hírnök most a „szoros” osztrák eredményekről „szarost”. Egy hírférfiú pedig kapcsolta a Parlament előtt, a Balaton partján álló tudósítót. (Szabotőrök ezek mind! Tudom, kilengene náluk a sorosméter…)

Azonban a Párt nem csupán a hírekkel gondoskodik, hogy ne érje kultúrsokk a népet: a Kim-dinasztia figyelmével óvnak a Nyugat ópiumától is. Egy régebbi Index-cikkben az MTVA filmbevásárlója magyarázta el, hogy egy világsikerű sorozatot miért nem vettek meg. Ez krónikus beteg gyermekekről szól, viszont az MTVA szerint hiába érdekes a téma, „ha olyan kórházba helyezi a történetet, ahol a mi számunkra feldolgozhatatlan luxuskörülmények közt próbálnak a főszereplők megbarátkozni a betegséggel és egymással”.

Veress Jenő (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr318744990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása