CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kormány hallja meg a sokaság hangját: újabb tüntetés lesz

2016. május 26. 04:32 - csú

kokarda_kockas_inggel_1.PNGA Tanítanék Mozgalom szerint az oktatásban tapasztalható problémák egy hibás rendszer termékei, "a hibás terméket pedig be kell zúzni, és újat készíteni" – írják nyílt levelükben arra utalva, hogy a kormány az iskolák fenntartása után a működtetést is állami kézbe helyezné. A Palkovicséknak címzett levélben megerősítették, hogy június 11-én újabb demonstrációt tartanak a Várkert bazár előtt.

Újabb nyílt levelet intézett a Tanítanék Mozgalom Balog Zoltánhoz és Palkovics Lászlóhoz, amiben újra összefoglalják, hogy mi a problémájuk a kormány által gründolt Köznevelési Kerekasztallal:

  • Mert oktrojált.
  • Mert nem hiteles.
  • Mert nem legitim.
  • Mert túlnyomórészt nem szakmai szervezetek alkotják.
  • Mert semmilyen törvényi háttere sincs.
  • Mert a nyilvánosság kizárásával működik.
  • Mert csupán az Önök ámokfutását legalizálni kívánó látszatszervezet.

Mint írják, "Önök a meghívott szervezetek véleményére nem kíváncsiak, alapvető kérdésekben kizárólag a kormány által – sok esetben már jó előre – eltervezett lépések bevezetésére kerülhet sor." A levél  szerint a kormány csak olyan hangulatjavító intézkedéseket hozott, amelyeket

már három évvel ezelőtt meg kellett volna tenniük, "de leginkább be sem vezetni azokat".

A Tanítanék szerint ezeket az intézkedéseket is csak a tanárlázadás nyomására hozták meg.

"A jelenlegi problémahalmaz egy alapvetően hibás rendszer terméke. A hibás terméket be kellene zúzni, és újat készíteni, nem pedig a féklámpa helyére bekötni a reflektort! Talán ezért is megyünk hátrafelé az alagútban…"

A levél szerzői (Törley Katalin, Pilz Olivér és Pukli István) az alábbi három kérdést tették fel Palkovicséknak: 

  • Melyik részt vevő szervezet igényelte a közoktatási rendszer teljes államosítást? Van-e egyáltalán valaki, aki a Klik működését nem kifogásolja? Ha igen, akkor felsorolnák azokat a pozitívumokat, melyek alapján hihetővé válik, hogy a negyedik éve alapított szervezet egyik napról a másikra jól prosperálóvá válik, s merőben új kihívásoknak is meg fog tudni felelni? A működtetés is pénzbe kerül. Melyik költségvetési soron keressük a többletforrásokat?
  • Melyik az a szervezet, mely szerint elfogadható – sőt, jól működő, minden igény kielégítő – a tankönyvekkel kapcsolatos jelenlegi helyzet? (Elsősorban a pedagógusok taneszköz-választási szabadságára, az új könyvek minőségére, a legkülönfélébb tanulócsoportok igényeihez való megfelelésre összpontosítva.)
  • Melyik oktatási tapasztalatokkal rendelkező szervezet gondolja elfogadhatónak (egyáltalán tárgyalásra alkalmasnak és idén szeptemberben bevezethetőnek) a szakképzésben tervezett átalakításokat? (Forrás: HVG.HU)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr758739280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása