CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Végső búcsú Tüske Istvántól

2016. május 30. 18:08 - csú

tuske_istvan.jpgMiként korábban a 21. kerületi Hírhatár bejelentése alapján közöltük, Tüske István, a Csepeli Munkásotthon fotóklubjának vezetője május 4-én elhunyt. 

A kiváló szakembertől, Csepel művészeti életének kiemelkedő személyiségétől  június 3-án, pénteken délelőtt 11 órakor a Wekerlei Munkás Szent József templom altemplomában (Budapest, XIX. Kós Károly tér 16.) a Római Katolikus Egyház szertartása szerint vesznek végső búcsút - közölte az önkormányzat hírportálja.

A Munkásotthon fotóklubja - a 21. kerületi Hírhatárban - így emlékezett egykori vezetőjére:

Tüske István 1937-ben Sármelléken, iparos családban született. A fotózással 1957-ben a Csepeli Erőműben ismerkedett meg, a Csepeli Munkásotthon fotóklubjának pedig 1962 óta volt tagja. 

1971-ben fotókörvezetői, 78-ban videoszerkesztői vizsgát tett. Rendszeres résztvevője volt a MAFOSZ alkotótáborainak.

Kiállításai voltak a Csepeli Erőmű Könyvtárában és Igazgatóságán, A K-Art Galériában, a Galéria 21-ben, szerepelt a klub közös kiállításain és országos pályázatokon. 

Egyik tisztelője így búcsúzik tőle: Aki ismert és dolgozott Veled nem felejt el amig él.Te is addig élsz,amig van akiben élsz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr18761070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása