CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbánék kabát-ügye pitykével

2016. június 28. 04:42 - csú

orban-szijjarto.PNGA miniszterelnök szerint „újra kell és újra is fogjuk gombolni az európai kabátot”. Erre rögtön megjött a visszhang: „hétfő reggel a közép-európaiak megkezdik az európai kabát újragombolását” – ez már Szijjártó külügyminiszter önálló gondolata.

Nem túl okos ez a kabát-hasonlat, pláne, hogy Orbánék a saját pitykéjükhöz varrnák azt a nagyot, ami igen lötyög rajtuk. Karinthy óta tudjuk, hogy veszedelmes dolog kabátlopási ügybe keveredni, még akkor is, ha a miénket viszik.

Különösen most, hogy

a Brexit hajrájában emblematikus érv lett a kilépés mellett kampányolóknak - az Orbán-hirdetésre válaszcsapásul - a "csalárd felcsúti kisvasút". Ebből a legegyszerűbb brit alattvaló is megértette, milyen a mi kabátunk az ő millióikból. Megint mások úgy fogalmaznak, hogy a magyar kormány az unió ORÖ-je – tudniillik: hol a pénz?

Valahol meg kell lennie, hiszen a miniszterelnök a vasárnapi tisztavatáson azt mondta, hogy a jövőben azok az országok lesznek előnyös helyzetben, amelyek rendezettek maradnak, biztosítani tudják a biztonságot, törvényességet. „Minél inkább sikerül önöknek megőrizni a rendet és a rendezettséget Magyarországon, annál nagyobb mértékben javul majd hazánk pozíciója a nemzetek versenyfutásában”. "A bűnüldöző és rendészeti szervek munkájának eredményeként Magyarország elérte, hogy tartós rend legyen az országban."

József Attila persze nem így képzelte el a rendet, és hogy könnyebben tenghet, aki alattomos. Viszont így is írt: „Hazám az eladott kabát”. Ő még nem tudta, hogy nem eladták: ellopták.

Veress Jenő

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr978847456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása