CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Eddig csak alázták a közmunkásokat, most jön a sunyi zsarolás?

2016. július 31. 04:25 - csú

toborzas.PNG„Kötelező a megjelenés azon az állásajánlaton, melyet nemrégiben kaptak megyénkben is a közfoglalkoztatottak. Ha megfelelnek a toborzón, szerződéses katonák lehetnek. Ha nem fogadják el az állásajánlatot, hónapokra kiesnek a közfoglalkoztatotti rendszerből, elveszítik mostani munkájukat” – írja a Kisalföld. A szerkesztőséget több olyan, közfoglalkoztatásban dolgozó kereste fel, aki behívólevelet kapott a honvédségtől. A „szerencsés” kiválasztottak között van egy 46 éves férfi, aki már egészségi állapota miatt fiatalon sem volt alkalmas katonának, illetve egy huszonéves, ötvenkilós nő is, aki

jelenleg bruttó havi 67 500 forintért dolgozik egy önkormányzatnál kulturális közfoglalkoztatottként. A Magyar Honvédség egyébként közleményben cáfolta, hogy kötelező lenne a szolgálat vállalása, azonban a szabály szerint azt, aki nem fogadja el a felajánlott munkát, 90 napra kizárják a közmunkából. De hát ki ne akarna katona lenni, ha jobban fizet, mint a közmunka? „A MH hosszú távú és biztos munkalehetőséget kínál a közfoglalkoztatotti programban dolgozók számára, míg a közmunka csak egy ideiglenes állapot. Aki megfelel az elvárásoknak és követelményeknek, a közfoglalkoztatotti bérnél jóval magasabb fizetést kap” – érvel a honvédség. (Magyar narancs)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr338916802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása