CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mitől fog megdőlni az Orbán-kormány?

2016. augusztus 19. 03:21 - csú

orban_duhos-2_1.pngNem attól fog megdőlni az Orbán-kormány, amit alább leírok, de meglehet.

Heti 2-3 botrány hat éven át. Erről beszél az ellenzék, mindig újabb- és újabbakat tárnak fel. Lassan megszokottá vált, válik. Az emberek már csak legyintenek. Ja, nem érdekes. Nem érdekel. Hatását veszti. Hatékonyabb volna, ha napi rendszerességgel ugyanazokat a gyalázatos dolgokat látnák és hallanák az emberek. Folyamatosan. Mire gondolok? Leváltani Orbán kormányát csak a mi szavazatainkkal lehet. Ebben segítene, ha az ellenzék éjjel-nappal az okokat sulykolná és nem csak az okozattal foglalkozna.

A lényeget Orbán maga mondta ki: ne azt figyeljük, amit mond. Azt figyeljük, amit csinál. Mit csinált hat év alatt? Ezrek és ezrek éheznek, ezrek és ezrek élete kilátástalan nyomorúság, ezrek és ezrek embertelen körülmények között tengődnek, az emberi méltóságot megcsúfoló, cinikus demagógia mérgezi a mindennapokat. A napilapok, hetilapok első oldalán szalagcím lehetne ez a mondat:

Csak azt figyeljük, amit csinált! Folyamatosan, egészen a 2018-as választásokig.

Az ellenzéki pártoknak, a pártvezetőknek, a szóvivőknek is evvel kéne kezdeni, amikor felszólalnak, amikor nyilatkozatot adnak, csak utána reagálni az újabb, aktuális disznóságokra. Ez már az ókorban is bevált: Cato minden beszédét azzal fejezte be: javaslom, hogy Karthagót el kell pusztítani. Csak egyetlen mondat, mindig, ugyanaz, esetleg pontos számokkal kiegészítve. De mondani, láttatni kell, a mindennapi etikátlan ügyekre reagálni – kevés.

Bassola Ildikó (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8010414184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása