CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs kérdezi Lázár Jánost: Miként fizethetett 50 millió forintot a kormány egy dal átírásáért?

2016. augusztus 19. 11:06 - csú

szabo_szabolcs-eddig_legjobb_kep-255_4.pngSzabó Szabolcs, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője (Együtt) írásbeli kérdéssel fordul Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterhez

Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány 50 millió forintot fizetett egy dal átírásáért, ezért Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel és adatigényléssel fordul Lázár Jánoshoz.

Mint ismert 50 millió forintos költségvetésből készíttetett a kormány „rockhimnuszt” az 1956-os emlékévre. A 444.hu most kiderítette, hogy az elkészült dal valójában csak a szerző korábbi művének átírása, melyet egy miamii kosárlabdacsapatnak írt.

Szabó Szabolcs „Hogyan lehetséges, hogy egy már külföldön korábban felhasznált dal lett az ’56-os emlékév dala?” címen írásbeli kérdéssel fordul Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy megtudja:

Valóban 50 millió forintba került e a dal. Tudott e a Kormány illetékes állami vezetője a tényről, hogy ezt egy újrafelhasznált dal. Valamint, hogy miért állították azt az emlékév szervezői, hogy egy új, eredeti műalkotásról van szó? Szabó Szabolcs adatigénylést is benyújt Lázár Jánosnak, hogy a dalszerzővel kötött szerződés részleteit megismerhesse.

Ha Lázár János válaszából valamint a szerződés részleteiből bebizonyosodik, hogy a dal megrendelésével közpénzt pazaroltak, vagy a szerződések aránytalanul drágák, akkor az Együtt hűtlen kezelésért feljelentést fog tenni.

Az Együtt felháborítónak tartja, hogy a kormány 50 millió forintot fizetett egy dal átírásáért. Ráadásul a tény, hogy a kormány egy sportinduló szövegének átiratával kívánja ünnepelni Magyarország egyik legfontosabb nemzeti ünnepét, méltatlan az 56-os hősök emlékéhez. Az Együtt szerint a magyar nemzeti történelem e kiemelt eseménysorozatának 60. évfordulója pártpolitikától függetlenül méltó állami megemlékezést kíván.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7210427238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása