CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen megerőszakolták az igazságot a fideszes városvezetők szócsövében

2016. augusztus 22. 05:59 - csú

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK, AMI MEGJELENT, AZT VÉLEMÉNYEZZÜK

kidobol-2_9.jpgPert vesztett Németh Szilárd – Kínos ügyek a szőnyeg alatt ‑ Kitiltották Csepelről a kék és piros színt? – Már a saját munkatársuk cikkét sem közlik – Uraim! Ez szégyen! Névtelenül hazudoznak? ‑ Fantasztikus, csodálatos kertelés Csepelen, a Rákóczi kert ügyében

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó című lapjába nem fértek bele.

Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó augusztus 18-án megjelent 16. számából:

A lap csak 16 oldalon jelent meg, de a kvótás népszavazás most sem maradhatott ki. A nyílt uszítás most elmaradt, de a baloldal és Csepel országgyűlési képviselőjének lejáratási szándéka nem. Nem jutott egy sor sem a riói olimpiának. A csökkentett Aktuális rovatba most sem fértek bele a csepeli közélet aktuális eseményei vagy hónapok óta megválaszolatlan kérdései:

> Június 16-án pert vesztett Németh Szilárd Szilvásy György volt szocialista titokminiszter ellen. A jogerős bírósági döntés szerint, Némethnek, hazugsága miatt 350.000 Ft sérelemdíjat kell fizetnie a sértettnek. Vajon kifizette már?

> Miért helyezték, április 30-i hatállyal, „nyugdíj előtti rendelkezési állományba” Papp Péter ezredest, a kerület rendőrkapitányát, miért nem véleményezhette a képviselő-testület az új kapitányra vonatkozó javaslatot?

> A lap vezetőjét továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. tervezett és gyors ütemben épülő beruházásának lakossági visszhangjára, a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd később, néhány napja, Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Szentesi úr, immár 29. hete nem közli, saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. (Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf)

> A lapigazgató most sem válaszol az idei lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében; vagy miért nem tudhatják meg a csepeliek, hogyan lett lezárva Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésének ügye?!

A Csepeli Hírmondó egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk:

1) A cikk címe: Formálódik a Rákóczi Kert új arculata

A kert fejlesztési szándékával nincs gondunk. A cikk kapcsán azonban átnéztük az előzményeket, s néhány érdekes eseményre, ellentmondásra figyeltünk fel:

> A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programmal kapcsolatos, 1314/2016.(VI.30.) számú kormányhatározat csak 2016. július 1-én(!) jelent meg a Magyar Közlönyben.

> Július 21-én, képviselő-testületi döntés nélkül, cikk jelent meg a csepel.hu-n, „Elindult a Rákóczi Kert közösségi tervezése” címmel. A cikkben nem volt szó arról, hogy Rákóczi Kertben megtartott fórumon tájékoztatták volna a csekély számban megjelenteket a kormányhatározatról. Bejelentették, hogy a helyszínen kiosztott, illetve az interneten elérhető kérdőíveken, augusztus 1-ig várnak ötleteket a lakosságtól, majd augusztus 10-én újabb fórumot tartanak, ahol már a tervezők is részt vesznek.

> Július 28-án ülésezett a képviselő-testület, ahol döntöttek: a kerület részt kíván venni a kormány meghirdetett programjában.

> Néhány nap múlva (augusztus 1-én), lejárt a kérdőívek beküldésének határideje: állítólag 180-an küldték be a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Kft-hez.

> Augusztus 10-én lezajlott a második fórum, még kevesebb résztvevővel, a Rákóczi Kertben. Itt már a beérkezett válaszok figyelembevételével elkészült „lehetséges rendezési terv” került bemutatásra. És mi derült ki? Hogy a válaszolók közel 57 %-a futópályát(!) akar. Fantasztikus. Sőt! Arra is lesz lehetőség, hogy a kormányprogramban szereplő „új futóköröket, új fitneszeszközöket alakítsanak ki”. Csodálatos.  

Kérdéseink: akkor most ki formálja valójában a Rákóczi Kertet? Az ott lakó csepeliek, vagy az önkormányzat vezetése? A lakók igénye, a „pihenőpark” vagy a sportpark+futókör valósul meg a Rákóczi Kertben? Mi lesz, ha mégsem nyerünk a pályázaton? Mi indokolta a szokatlanul gyors közvélemény kutatást?

2) A cikk címe: Szabó Szabolcs: A magyar férfiak veszélyesek

Az ismeretlen szerző Szabó Szabolcs Csepel országgyűlési képviselője Facebook-oldalán közzétett fényképen közölt szöveggel („Tudta? A bevándorlási válság kezdete óta 500.000 ember ment át Magyarországon és 80.000 nőt erőszakoltak meg. Magyar férfiak.”) kapcsolatban írja: „Az interneten többen arra figyelmeztettek, hogy a hivatalos adatok szerint több száz év alatt lenne olyan magas a szexuális erőszak száma, mint ahogy azt a politikus és pártja állítják.”

A szerkesztőség figyelmébe ajánljuk a http://nokjoga.hu/sites/default/files/filefield/nane-fra-nepesseg-enyubs-final-2014-w-w-2015jun19.pdf linken elérhető, 2015-ben megjelent tanulmányt, amelyből idézünk:

Az elmúlt 12 hónapban szexuális erőszak áldozatává vált partnere vagy nem-partnere részéről (bármely elkövető) 18-74 éves kora között: 3% = 111 831 (Évente nagyságrendileg ennyi 18-74 év közötti nő válik szexuális erőszak áldozatává Magyarországon.)

Uraim! Szégyen! De az is, hogy leközölnek egy hazug véleményt, mindenfajta ellenőrzés nélkül. Ehhez már csak egy tény: a magyar parlament, amelyben a Fidesz-KDNP van majd kétharmados többségben, 2015. március 3-án „leszavazta a nők és a családon belüli erőszak elleni hatékony fellépést célzó isztambuli egyezmény elfogadásáról szóló határozati javaslatot.” (http://nepszava.hu/cikk/1050111-a-fideszkdnp-nek-nem-fontos-a-csaladon-beluli-eroszak-megelozese)

3) A cikk címe: Brüsszel oldalára állt a bevándorláspárti baloldal

A cím bevándorlókról beszél, a cikk a kvótareferendummal foglalkozik, amelyet a baloldal egységesen elutasít. A cikk arról is elfelejtkezik, hogy Orbán Viktor Brüsszelben „tényleg aláírt egy dokumentumot, ami arra emlékezteti, hogy a kvótát mindenkinek be kell tartania.” (http://444.hu/2016/02/21/orban-viktor-tenyleg-alairt-egy-kvotara-utalo-megallapodast-brusszelben)

Ugyanakkor az elmúlt években bevándorlókat csak az Orbán-kormány hozott be, több ezret, az országba, a letelepedési kötvény bevezetésével, offshore cégek közreműködésével. Az országon átvonuló menekültek döntő többsége, nem Magyarországot választotta és választja, a fejlettebb országokba akarnak eljutni. (A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szerint csak minden 24. menedékkérő marad Magyarországon, rövidebb-hosszabb ideig. Index.hu, 2015.08.10.) Egyébként Orbán Viktor 2001-ben a következőket nyilatkozta:

„Ha fent akarjuk tartani a gyors gazdasági növekedést Magyarországon, ehhez 10 millió magyar nem elég, a soron következő néhány évben be kell fogadnunk néhány millió embert munkaerőként.” (http://tldr.444.hu/2015/09/08/az-a-baj-hogy-tovabbmennek)

Olvasóink figyelmébe ajánljuk még a „Ha azt hiszi, mindegy: migráns vagy menekült, téved” című írást.( http://www.origo.hu/itthon/20150909-migrans-menekult-europai-unio-bevandorlas-illegalis-bevandorlas-fogalmak.html)

***

További kimaradt témák, események:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> blogunkon tavaly szeptember 29-én megjelent, azElúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” című cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

> 2015. január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár 570 napja nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják lezárult-e már az eljárás, vannak-e következményei a polgármesteri feladatok ellátásával kapcsolatosan.

Augusztus:

4.

A Csepel Plázában nyitotta meg második csepeli áruházát az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.
8.

NBIII-as labdarúgó mérkőzés volt Csepelen. Eredmény: Csepel FC – Sárvár FC 2-0


  1. Véradás volt a Csepeli Plázában, 14-18 óra között.

13.

Kiraboltak egy dohányboltot a csepeli Vas Gereben utcában. Személyi sérülés nem történt, a rablónak sikerült elmenekülnie.

15.

Egy motoros és egy autós karambolozott Csepelen, a Hollandi úton. A helyszínelés idejére az út e szakaszát teljesen lezárták.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6211071610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.08.22. 21:09:17

Ábel Attila Csepelinfója a Csepel Plázában nyíló mozi "médiatámogatója" (SIC!) lett! Egyik kommentelő azon gondolkodik, miféle a mozi működtetője. Egy másik meg kétségbe vonja, hogy van olvasható baloldali blog Csepelen.

A válaszomat természetesen letiltották, mivel ki vagyok tiltva onnan, ezért itt teszem közzé! A szarháziak még azt is tagadják hogy BÁRKI ki lenne tiltva a Csepelinfóról!

csepel.info/?p=52217#comment-281743
“Csepeli moziműsor – augusztus 24-28.”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

2016. augusztus 22., hétfő - 20:52

Van olvasható baloldali blog Csepelen, mégpedig a
csepeliek.blog.hu/
, amelynek facebookos változata a
www.facebook.com/csepel.ujsag/?fref=nf
Olyannyira olvasott, hogy még a csepeli városvezetők is olvassák, hiszen ír a METRANS-ról, a Csepeli HÉV-ről, amiről ők mélyen hallgatnak! Bizonyíték hogy olvassák, leálltak a Dagi Vendéglő 240 milliós átalakításával, mert Tarjányi László négylakosztályos fideszes ÖRÖMTANYÁNAK titulálta!

Fiúk, kár lebecsülni a csepeli ellenzéket, mert 2014-ben is legyőzte Németh Szilárdot, s mert 2018-ban és 2019-ben is győzhet Csepelen!

csepel.info/?p=52217#comment-281744
“Csepeli moziműsor – augusztus 24-28.”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

2016. augusztus 22., hétfő - 20:59

Homo sapiens, a cenzúra miatt te nem tudod elolvasni, de miért ne reklámozhatná Ábel Attila az MSZP-DK-EGYÜTT-PM Kalmár István soproni jelölt cégét a Mozikon Kft-t? Készül a jövőre, miután Csepelen megbukik a Fidesz kormányzás, jelentkezhet mozigépésznek a Csepel Plázában most nyílt moziba!
süti beállítások módosítása