CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd úgy fél a csepeli HÉV-ről szóló nyílt vitától mint ördög a tömjénfüsttől

2016. augusztus 23. 05:59 - csú

borbely-l-ez_kell-255.pngMegszűnik a csepeli HÉV! Akár lesz olimpia Budapesten, akár nem. Kell a hely a Rákóczi híd és a Boráros tér közötti promenádhoz. A Fidesz kormány, együtt a főpolgármesterrel, eldöntötte, a helyi vezetés pedig, Borbély Lénárd polgármesterrel az élen, gyáván asszisztált hozzá. Az ügy lezárva. Egész Csepel tudja már, még sem tesz senki ellene semmit. Kezdetben, amikor még csak téma volt a HÉV megszüntetése, a helyi ellenzék még csak-csak próbálkozott: tiltakozó gyűléssel, testületi kezdeményezésekkel, petícióval, az internet adta lehetőségek kihasználásával stb. A szigetszentmiklósi Bucka Szövetség Egyesület is csatlakozott a tiltakozáshoz. Legutóbb Hudák János levelét olvastam, amelyben választ vár a polgármestertől, a kormánydöntés utáni helyzetről, jelezve, hogy a HÉV megszüntetése ellen 3000 aláírást gyűjtöttek össze. 

Ám Borbély Lénárd, szokásához híven, egyszer sem vállalta a nyílt vitát, a kérdéssel kapcsolatos csepeli álláspont képviselő-testületi ülésen való megvitatását. Jó pártkatonához híven, meghajolt a felsőbb vezetés döntése előtt. Minden kezdeményezést visszavert, nem válaszolt a nyílt levelekre, nem ment el az ügyben szervezett lakossági fórumokra. Még egy közmeghallgatást sem mert összehívni a témában. Elhallgatta és elhallgatja a

kormánydöntést is – a Csepeli Hírmondó legutóbbi számaiban, vagy az önkormányzat hivatalos honlapján, a csepel.hu-n. Mintha nem is Csepelt érintené a sok ezer csepelit felháborító döntés.

Egyébként meg nyár van. Lassan jönnek haza az emberek a szabadságról, ismét kezdetét veszi a napi robot, a megélhetésért folyó mindennapi küzdelem. Még pár nap, s elkezdődik az új tanév. Tízezreket kell kiadni a gyermekek taníttatása érdekében.

A kutyát sem érdekli a téma. Amúgy is folyik a migránsozás, s még a csapból is a kormány gyűlölet kampánya, az uszítás, a kvótaszavazás hazug kérdése körüli vita ömlik. Az, hogy mi lesz a HÉV megszűntetése után, hogyan teszik a főváros hátsó udvarává Csepelt, senkit nem érdekel.

A Fidesz hatéves országos és helyi kormányzásának ez az egyik eredménye. A közömbösség. A közömbösség, amely lehetővé teszi, hogy tovább uralkodhassanak, az országban, a fővárosban, Csepelen. A baj csak az, hogy a jövőnkről van szó. Jövőnkről, melynek egyik fontos kérdését, a Csepeli HÉV megszüntetését, már eldöntötték. Nélkülünk. Hagytuk. Hagyjuk?

V O X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8411071650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.08.23. 21:55:09

Tegyék kéreg alá a Csepeli HÉV-et a Rákóczi híd és a Boráros tér között, mint a Szentendrei HÉV-et a Batthyány tér és a Margit híd között! Felette tőlem csinálhatnak promenádot! A Boráros téren az állomás kapcsolódhatna a meglévő aluljáróhoz, vagy épülhetne tovább kéreg alatt a Kálvin térig.

Gyáva népnek nincs hazája, el kell zavarni a Fideszt, ha képtelenek az évtizedek óta meglévő M5-ös metróterv, azaz a Csepeli HÉV és a Szentendrei HÉV összekötésének megalkotására!

Borbélynak, Némethnek és Tarlósnak meg üzenjük, hogy visszaállítjuk a Csepeli HÉV-et ha merészelik is megszüntetni, kerül amibe kerül! Visszavesszük a fideszes báróktól az ellopott közpénzt, abból kifutja!

Apropó, a 2024-es olimpiát Budapestre csak akkor vállalják el, ha az EGYETLEN FORINT KÖZPÉNZBE SEM KERÜL! Fizessék meg az ország bárói, a politikai osztály a 25 év alatt ellopott közpénzekből, uniós pénzekből!
süti beállítások módosítása