CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ítélet: Magyarország nagyon korrupt a fiatalok 80 százaléka szerint

2016. augusztus 25. 04:24 - csú

megvesztegetes.PNGSzáz fiatal közül nyolcvan azt gondolja, Magyarországon a korrupció súloy probléma, és a  megkérdezettek 77 százaléka a politikai életet tartja a leginkább fertőzöttnek – derül ki a Trans­parency International Magyarország felméréséből, amelyet Martin József Péter, a szervezet igazgatója mutatott be.

A fiatalok 84 százaléka egyértelműen korrupcióként azonosítja a politikusok gyanús ingatlanügyeit,­ és 76 százaléka véli úgy, korrupció­nak kell tekinteni azt is, amikor a döntéshozók családtagjai és a baráti cégek nyerik az állami megbízásokat. Az állami pénzből zajló stadion­építéseknek és az MNB alapítványi pénzlenyúlásainak a korrupciós­ megítélése holtversenyben áll az ifjúság körében: mindkettőt 61 százalék gondolja korruptnak.

A megkérdezettek mintegy háromnegyede véli úgy, hogy

az Európai Unióból érkező fejlesztési pénzek szétosztása, valamint a földárverések sorozata korrupt módon zajlik. A felmérés arra is rávilágít, hogy a fiatalok hosszabb távú memóriája jól működik, hiszen közel kétharmaduk jelenleg is korrupcióként tekint a dohány-kiskereskedelem tulajdonviszonyai­nak 2013-as átszabására, közkeletű nevén a trafikmutyira.

A 18–29 éves magyar fiatalok túlnyomó többsége szerint hiába szövi át a közéletet a korrupció, ám ebbe nem szabad beletörődni. A megkérdezettek több mint kétharmada ugyanakkor úgy véli: akik korruptak, azoknak nagyobb esélyük van a boldogulásra, mint azoknak, akik távol tartják magukat a visszaélésektől. (nol)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9410415118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.08.25. 21:07:06

Nem Magyarország korrupt, hanem a Fidesz! Ilyen mérhetetlen korrupció még nem volt a magyar történelemben!

A Fidesz úgy változtatta meg a törvényeket, hogy a tagjaik meg a csókosaik törvényesen nyúlhatják le a közpénzeket, közte az uniós támogatásokat is! Forradalom söpri majd el ezt a bandát! A mostani fiatalok dolga lesz hogy eltakarítsák a fideszes "nagypapákat"! Jobb ha önként mindent visszaadnak, mert a világnak nincsen olyan sarka, ahol elbújhatnának! Mindenhol van magyar, akik utálják a mocskos tolvajokat! Oda mennek ahonnan nincs kiadatás? Lényegtelen, ki akar törvényes elszámoltatást?
süti beállítások módosítása