CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hol élünk?

2016. augusztus 27. 02:37 - csú

justicia_titkolozik_2.PNGNem értem Nyakó Istvánt. Azt nyilatkozta, számára csak a minap derült ki végérvényesen, hogy nincs jogegyenlőség Magyarországon. Hol élt 2010 óta? Hol élt, amikor szocialista politikusokat vezetőszáron, nyolc-tíz kamera „szeme láttára” vezettek el az ügyészek? Hol volt, amikor kiderültek a belvárosi lakás panamák, de bűncselekmény hiányában órák alatt lezárta a rendőrség a nyomozást? Hol volt, amikor a NAV ripsz-ropsz rendjén találta Rogán vagyonosodási vizsgálatát? Hol volt, amikor Hiszékeny Dezsőt buherált magnófelvétel alapján bíróság elé citálták? Soroljam a fideszes politikus eltusolt ügyeit? Seszták miniszter kisvárdai cégtemetőjét, a másfél milliárdnyi uniós pénzzel elszámolni képtelen Farkas Flórián bujkálását, az ügyészségen „elkallódó” leveleket, dokumentumokat?

Nyakó István februárban ott volt a választási bizottság „előszobájában” ezért most kénytelen ráébredni a valóságra: tényleg nincs jogegyenlőség ebben az országban. Ami a Kúria szerint bűnügy,

törvénybe ütköző választási csalás, az a rendőrök szerint nem az, ha abban a szocialisták a kárvallottak.

Lassan őrölnek a hazai igazságszolgáltatás malmai, ezt már megszokhattuk. Sejteni lehetett, hogy nem is nagyon akarnak a történtek végére járni, ha még a nyár elején sem volt képes a rendőrség kideríteni az ország-világ valamennyi sajtófórumát bejárt fotó alapján, kik voltak azok a törvényesség határát bőven átlépő, „népszavazási kérdéssel” a kezükben tolongó marcona állampolgárok, akik ugyan nem rúgtak bele az MSZP politikusába, nem is teperték le, nem is pofozták fel. Hiszen meg sem fordult a fejükben, hogy elmenjenek a kigyúrt fiúk munkaadójához az Üllői útra, mert ott még valami kapcsolatot találtak volna a kormánypárt magas rangú politikusával. Netán azután kutakodjanak, kinek az utasítására, biztatására keltek fel a fiúk szinte vezényszóra azon a borongós hajnali órán? Esetleg beidézzék egyiket-másikat, volna szíves megmondani, ki volt az éceszgéber ebben a buliban? Lehet, hogy gondoltak valami ilyesmire, de aztán mégsem tették.

Ha azt szerette volna bebizonyítani a hatóság számára az ellenzéki politikus, hogy abban valami egészen biztosan nincs rendjén, amikor egyszerre tucatnyi egyformán öltözött, egyformán kopasz, egyformán testes állampolgár ugyanakkor szeretne népszavazást kezdeményezni, talán meg kellett volna veretnie magát. A most nyilvánosságra került rendőrségi határozat indoklásában ugyanis szinte sajnálkozva állapítja meg a nyomozás vezetője, hogy az erős testalkatú férfiak „csak” fenyegető magatartást tanúsítottak, testi érintkezés a felvételek szerint nem volt, és így szó sem lehet a feljelentésben sérelmezett garázdaságról. Na jó, volt némi lökdösődés, de egy olyan kis helyen, mint amilyen a választási bizottság előtere, ennyi ember esetében akár még természetesnek is tekinthető.

Szinte látom magam előtt, ahogyan a nyomozást vezető tiszt sajnálkozva széttárja a karjait, ő szívesen vizsgálódott volna tovább is, de nem történt az égvilágon semmi, ami a hatóságra tartozna. Néhány férfi kakaskodott kicsit, molesztáltak fotóriportert, oda kiabáltak egymásnak mindenféle csúnyaságot, de olyan felfokozott idegállapotban, mint amilyen egy választási kezdeményezés beadása, ez szinte természetes. Gondoljunk csak a focimeccsekre, ahol azok a jóemberek őriznek és védenek, ennél csúnyább beszólások is elhangzanak.

Nyakó István pedig megtudhatta: itt élünk. Ne háborogjon. Az ügyet alapos nyomozás után lezárták, az akták irattárba kerültek. A jog diadalmaskodott. Nem történt semmi. Magyarországon.

Somfai Péter (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4711071668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása