CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fenyegetés, közösség elleni izgatás a csepeli önkormányzatnál?

2016. szeptember 22. 05:59 - csú

kerdojel-mas-255_8.pngAz MSZP csepeli önkormányzati képviselőcsoportja a tegnap esti rendkívüli képviselő-testületi ülés után "Fejezze be a Fidesz a csepeli családok fenyegetését!" címmel közleményt adott ki. Ebben ezt írják:

"Közel 1500 családot fenyeget a Fidesz Csepelen azért, mert fél az okafogyott népszavazása eredménytelenségétől. Nem tudjuk, hova bír még süllyedni a Fidesz, de abban biztosak vagyunk, hogy ez már az a mélység, amitől minden demokratának felfordul a gyomra.
Két csepeli fideszes alpolgármester, Ábel Attila és Morovik Attila képviselői indítványt nyújtott be, amely kilátásba helyezi a kerületi bérlakások bérlőinek kirakását az önkormányzati lakásokból abban az esetben, ha az október 2-i népszavazás nem lesz eredményes. Vagyis azokból a lakásokból, amelyekben bérleti szerződés alapján laknak, és fizetik a 2010 óta többször megemelt bérleti díjat.

Amíg a Fidesz Csepelen riogatja az önkormányzati lakások bérlőit és törvénytelenül közpénzből készül kampányhadjárat alá vonni őket, addig

Szegeden az MSZP-s önkormányzat nagyszabású bérlakás-felújítási programot indított el, amellyel alacsony jövedelmű, rászoruló családok találhatnak otthonra.

Felszólítjuk Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármestert és a Fideszt, hogy fejezze be a csepeli családok fenyegetését, és a kerületi emberek pénzét ne a népszavazási kampányára, hanem bérlakásfejlesztésre költse!

Az MSZP megnyugtatja a bérlakásokban élő csepelieket: az októberi népszavazás nem lesz hatással a bérleti jogukra, bármi is lesz az eredménye. Mivel a csepeli Fidesz elutasította a javaslatunkat, a következő napokban meg fogjuk keresni az érintetteket, és el fogjuk nekik mondani, hogy a bérleti szerződésüket a népszavazás miatt nem lehet felmondani.

A Fidesz által megszavazott határozat nyilvánvalóan törvénysértő, ezért az MSZP a kormányhivatalhoz és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul. Az előterjesztésben olvasható fenyegető mondatokért pedig, amelyek megítélésünk szerint kimerítik a közösségi elleni izgatás fogalmát, a rendőrségen teszünk feljelentést."

Forrás: mszp.hu 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8711734617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása