CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán Viktor szégyelli, hogy a Fidesz elnöke, de Csepelen a levelével házaltatja helyi fullajtárjait

2016. szeptember 27. 05:59 - csú

babjatekos.PNGTegnap ismét levelet kaptam. Most nem a posta, egy pártaktivista vagy egy önkormányzati köztisztviselő/közalkalmazott/ fullajtár hozta, jegyzékkel(!), tollal(!) a kezében. Azt hittem összeírásról értesítenek, de a szomszédot, aki szerint fideszes aktivista volt, megkérdezte, hogy elmegy-e, s mire fog szavazni. Majd a válasz után írt valamit a jegyzékre! Lehet, hogy mégis összeíró volt a „postás”?  

A boríték nélküli, kiváló minőségű papírra írt levélben egyébként országunk nagy levelezője, Orbán Viktor, a Kedves Vezető, a nagy bábjátékos kéri, népszavazzak. Valószínű azonban, hogy most már elfogyott a közel 10 milliárdos kampánypénze, mert levelét már nem ő „fizette”. A levél alján lévő apró betűk szerint a felelős kiadó, aki általában fizetni szokott, most a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. Gondolom nekik is van pár milliárdjuk, amiből finanszírozni tudták Magyarország miniszterelnökének újabb levelét, bár lehet, hogy a túlárazott közbeszerzésekből nekik is juttatottakból oldották meg a feladatot. Akkor már csak egy kérdés maradt a formai problémák sorában megválaszolatlan: miért nem írta oda neve alá a miniszterelnök, hogy egyben a Fidesz elnöke is? Talán szégyelli?

Ennél semmitmondóbb azonban a levél, hiszen a hosszúra nyúlt, kormány által irányított uszító kampányban már az olvasók is kívülről ismerik a hazug paneleket: „sorsdöntő ügyben tartunk népszavazást”;„szét akarják osztani az illegális bevándorlókat”; „kényszerbetelepítés”; „…ne tegyük kockára gyermekeink jövőjét.” stb.

Ami viszont felhergelt, az a „Feladó” utolsó mondata: „Magyarország számít önre!” Vajon mit szól ehhez a 3,3 milliót kitevő szegénysorsban élő magyar, akinek a levélíró országlása alatti években elvették a magánnyugdíj pénztári megtakarítását, akinek egyre kevesebb jut a szociális juttatásokból, akinek egyre kevésbé telik egészsége megőrzésére, gyermeke továbbtanulására? Közülük, az útszélen hagyottak közül hányan hiszik még el az újabb hazugságot?

vox

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8411745737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mercyful Fate 2016.09.28. 12:12:04

Ajj de szép lesz vasárnap amikor a NEM győzni fog. :D

konrada 2016.09.28. 12:50:21

...hétfő, majd kedd...

De legalább nem mondhatja senki, hogy a többség nem ellenzi azt, ha kintről mondják meg, kivel éljünk együtt.

bobijub 2016.09.28. 13:11:50

@Mercyful Fate: ha sokmilliárd elköltése, és a teljes plakátmező elfoglalása és a teljes nagyvezírmédia állandó harsogása után is még most is, minden területen ennyire erős a nyomulás, akkor még maga a kilencvenháromezernégyzetkilómétert a magánvidámparkjának tekintő nagyvezír sem biztos a dolgában.

kewcheg 2016.09.28. 13:27:53

Az útszélen hagyottak maguknak köszönhetik.Csak annyit kellett volna tenni, hogy belépni egy polgári körbe.Akik vették a fáradságot és beléptek, azok előtt - a maguk szintjén- nyitva áll az út.Nincs nyeretlen pályázat, el nem nyert trafik stb.stb.....Tehát ők betartják a szavukat, nem hagynak az út szélén...

Jolka40 2016.09.28. 13:40:20

@erol: Hatalmas nagy arc. Majd kicsit később arcra esés.

saci02 2016.09.28. 13:42:03

@kewcheg: ... es lon ujra cucialista, uram-batyam vilag.

Khonsu 2016.09.28. 13:45:27

@kewcheg:

Ez mondjuk nem rossz ötlet. Mindenki kérjen pénzt, vagy egyéb "szívességet" a támogatásáért cserébe, mert különben...

Majd meglátjuk utána mennyi marad a sleppnek. :D

Vagy a kisfideszes szavazó nem ér annyit, mint az oligarchák? Meglátnák meddig tartana a hatalmuk nélkülük...

Nagyorrú Barbi 2016.09.28. 14:04:36

Mikor gyurcsótány idejében a külhoni magyarok ellen szavaztatok, kiállítottátok magatokról az elégtelen bizonyítványt. Most u.az a tetű agitál az arabok mellett, és ti ugrotok hívó szavára. HAZAÁRULÓK!

konrada 2016.09.28. 14:08:29

@Khonsu:
Az se jó, mert a szocik pont abba buktak bele, hogy a 40+4+8 év alatt olyan mértékű tenyeret tartó hálózatuk épült ki, amelyet már nem lehetett fenntartani sem a gazdaság bevételeivel, se az ország kiárusításával sem...

...s a fidesz is abba fog belebukni, amikor már kevés lesz a maroktartó láncához képest az ország bevétele.

Medgar 2016.09.28. 14:39:57

Én nem értem sem a jobb sem a baloldalt. Sőt nem jött el hozzám sem gyurcsány sem orbán. Csupán elolvastam a kérdést:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Szerintem erre csupán egy válasz létezik és e szerint fogok szavazni.

Viszont attól nagyon tele van a hócipőm amikor meg akarják magyarázni, hogy tulajdonképpen miről is szól a fenti kérdés.

kewcheg 2016.09.28. 14:56:39

@Khonsu: nem lehet másfél, kétmillió embernek valamilyen, bármilyen szívességet tenni....ezért voltak jók a polg. körök, mert ez már eleve egy szűkebb kör. Ha pl. kisebb faluban, városban vált valaki taggá, akkor azt szinte már névről is ismerték a kisebb döntéshozók ilyen-olyan összejövetelekről...pártízezer embernek viszont így lehetett egyengetni az életét. Tapasztalatból mondom (nem az enyém, és soha nem kaptam semmit..:))
süti beállítások módosítása